Monday, December 23, 2013

SUKAHATIAKULAHNAKMEROYAN!

Baik lah..saya pasrah jadi isteri orang penting… (bunyi cam laki aku tu kerja best je kan?!! ) Ni kan nak habis 2013..aku of coz lah lah nak melunaskan azam 2013 aku … Sekali En. Suami kena kerja plak.. macam mana ni…aku dah bengang satu hari ni sebab En. Suami baru update aku pagi tadi.. Mood pon x berapa ok jadinya…
Korang nak tau En Suami kerja apa…Alah dia kerja biasa-biasa ajer…  Tapi yang buat aku marah tu bila dia kena kerja hari SABTU & AHAD.. Weekend! Adoi..bengang aku.. Ye lah..kami kan weekend kapel.. Weekend jelah yang aku ada nak mengada2 dengan En. Suami. Sejak kami dok jauh ni.. aku rasa dah banyak kali yang kitorg x jumap lebih dari sebulan. Kadang2 aku tetiba rasa cam En. Suami ni stranger dalam rumah bila dia balik.  Dah tu rasa pelik.. Terus x jadi nak ngada2.. (hehehe..) Rugi kan? Kan? Kan? Menyirap betul aku!
Lagi buat aku menyirap bila ada plan yang kena KENSEL .. aku ulang KENSEL sbb En Suami kena kerja.. Kalau TANGGUH aku boleh consider.. ni KENSEL.. adoiiii! Rasa nk buat amukan puaka!!!
Aku tau lah kerja di hujung minggu tu dah tanggung jawab..tapi org atasan yang bagi kerja tu boleh dak kalau jgn bagi last minit… yang En. Suami ku ni pon jgn baik hati sgt boleh dak.. Selalu beralah dgn org lain yg kena kerja sama dgn dia weekend.. Org2 tu semua pandai bagi alas an nak cuti weekend..sudahnya En Suami lah yang kena kerja..  I CURSE ALL OF THEM yg buat En Suami kerja di hujung minggu and x dapat balik kl jumpa aku & Alif…
Kenapa aku x balik je Segamat jumpa En. Suami? Dah kalau balik pon x jumpa buat apa balik? Dah tentu kerja .. Hah!!!. Make my blood go upstairs!
Ermm.. korang nak tau apa azam aku yg nak dulunaskan tu eh?!! Nak g hanimoon!!!! Mengada? Apsal lak mengada? Ok lah tu azam nak hanimoon dengan laki sndiri.. Alif nak kawan kan…. Salah ker?!!

Ok..bayak sgt dah melalut.. Tensi !! 

Wednesday, November 20, 2013

MODE : HAPPY!!

Yeah...Its Wednesday.. hari yang ditunggu untuk jumpa chenta hatiku... kekekkeee...
Dua minggu aku ngan Alif x jumpa En. Suami.. memang rasa incomplete...
Tapi dah tuntukan kerja..nak buat camne kan. Aku redha.. *sebut ala-ala ratu air mata dalam filem.. kekekeke

Banyak nak kena buat bila En. Suami pulang ni.. masa ni jelah yang kami ada nak setelkan semua benda..
Dari urusan perpindahan hinggalah urusan maid tu.juag urusan kelengkapan rumah.. letih jugak bila buat senarai.. belum laksanakan lagi.. haih

Well, x sabar tunggu malam ni. En. Suami sampai dengan mak & bapak aku.. !!

Ok lah.. nak gi google resepi untuk juadah malam kang.. Chow..

Owhhh.. lupa satu lagi..korang tolong doakan En. Suami dapat trasnfer balik kl secepat mungkin yer.. Thanks!!

Tuesday, November 12, 2013

MODE : TANCUM

Hari ni mood adalah tak stabil.. Selain di tinggalkan tancum, aku adalah amat tensi bila dapat berita hari ni BOS besar arahkan aku ke meeting di Shah Alam.. Apekah? Selalu join meeting kat ofis je.. Ni dah sampai keluar..adoiyaii!!

Maka setelah diperintahkan begitu, semangat aku terus pudar nak mensetelkan kerja-kerja terbengkalai.. (Kalau lah bos tengok meja aku dengan file2 lama tertunggak yg belum setel ni....).. Btw, terbengkalai kerja bukan disebabkan kemalasan aku yer... File2 itu adalah file2 lama yang ditinggalkan oleh pekerja lama.. Aku yang menurut perintah ni cuma selesaikan ajer.. Yolah, dah banyak sangat orang telepon dan komplen...

Mulai minggu depan tensi bertambah sebab dah start dapat instruction baru dr client yg macam gampang juga.. Tapi sebab BOS besar kata buat..apa lgi yg boleh di bantah.. Walaupun bos kecik dah cuba avoid..

Kalau tancum ada, aku balik tensi aku hilang lah jugak.. Ni dia diculik (dengan kerelaan ibu) ke kampung.. Parah aku kat sini.. Selalu ada lah orang tgu aku balik kat pintu....

Korang, tolong doakan En. Suami ku cepat2 dapat balik KL yer.. I dah tak kuasa melayan perasan sendirian bila tancum bersama En. Suami di kampung dan I sensorang di KL.. Uhuk..Uhuk...

Ok lah.. jom balik... Aku nak tido.. kekekekeke (peluang tido banyak sikit bila tancum x de.. hihi)

MODE : ON

Fasa ni ialah fasa mengemas blog yang bersawang...
Walaupun hati nmeronta nak berbloging..tapi bila malas mengatasi segalanya.. begini lah jadinya...
Untuk intro cukup kot ek sampai sini.. kekekekekee....

Wednesday, May 22, 2013

APABILA ALLAH MEMILIHMU UNTUKKU...

Padamu yg Allah tetapkan dirimu sebagai nahkodaku.. 
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok.. 
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah.. 
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah, 
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan.. 
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah.. 
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah.. 
Namun tatap mataku, tersenyumlah.. 

Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu.. 
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah.. 
Nescaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu.. 
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku.. 




Friday, March 29, 2013

Ahmad Alif.... :)

Kring..Kring..Kring.. (kengkunun bunyi telefon aku...)

Ibu : Hello mak.. (sebab nama mak yg appear kt skrin fon aku...)
Mak : Jap eh.. Alif..Alif..ckp ngan ibu.. ibu call ni (padahal embah yg kol...hihihii...)
(Ibu tgu dengan excited !! :))
Alif : Abuu..Abu...ibbu.. (korang baca try sebut dengan ejaan aku ok..)
Ibu : Tancum....ancum..ancum...
Alif : Ibbu... dadadadadadadaaaaaaaaa......
Ibu : Adik dah makan ker? Embah masak apa hr ni?
Alif : Dadadadadadadadadadadadadada.....tatatatataaa..dadadadadaa....

(Kat belakang dengar suara embah cakap kat Alif "bukan camtu pegang henpon..terbalik tu.." lepas tu dengar Alif jerit and sambung cakap - "Dadadadadadadadaatatatatatadadadadadaaa......."
Mesti pegang henpon terbalik and ready nak masuk kan dalam mulut lepas tu.. hahahahahaha)

*Ibu speechless dah lepas tu sebab tengah nangis..... OMG!! Anak aku dh bercakap... (wlwpun dadadadaaaa...)

Waaaaaaa....rindu my ancum!!!!!


Tuesday, March 26, 2013

Hati merintih!

"Sejujurnya, ku tak bisa hidup tanpa ada kamu, aku gila.."

"When i was u girl.." (T T)....."

"Melemaskan aku dalam cintamu.." isk..isk..isk..isk....

Fine, entry kali ni memang x membina... saja je!

Monday, March 25, 2013

SEMPURNA ITU MILIK ALLAH!!


Salah ke jadi orang yang tak sempurna? Bukan ke kesempurnaan tu milik Allah? Kenapa sibuk nak pertikaikan tak sempurnanya seseorang itu? Dah belek diri sendiri ke nak cerita tentang tak kesempurnaan orang? Tak semua orang sedar hal ni..Semua sedap mengata..Semua orang sedap nak bercakap..
Kalau nak pertikaikan pasal tak sempurnanya seseorang itu, pertikaikan perkara itu dengan Penciptanya..Ada berani?!! Tolong lah amik cermin besar sikit dan cermin diri sendiri.. Jangan sedap je tuding jari salah siapa, jangan sedap acu kesalahan dan blame orang sesuka hati.
Bergurau? Bergurau ada tempat dan masa.. Bukan semua benda boleh buat gurau.
Cuma nak seronok? Kepala hotak kau!!! Seronok apa kalau sibuk canang hal orang sana sini.. Seronok apa kalau ajak orang lain join kau sibuk cerita pasal lebih dan kurang nya seseorang itu…
Ingat lah… yang paling sempurna tu ALLAH.. Manusia memang x de yang sempurna sebab tu dijadikan manusia itu berpasangan untuk melengkapi antara satu sama lain. Kau rasa ko bagus sangat ker? Dah sempurna dah? Aku nak tengok sampai mana ko nak gah sangat.. Hari kau jatuh tersembam ke tanah nanti, tolong baca balik entry aku ni… aku akan post balik khas untuk kau!

Friday, February 15, 2013

Macam-macam

Hi guys.. rasa cam dah lama sangat tak mengupdate blog. Sejak ada Ahmad Alif aku rasa masa aku lebih suntuk. Weekdays dia tak de dengan aku aku sibuk dengan kerja dan kerja. Bila weekend aku dah tak peduli benda lain selain Ahmad Alif. Bila balik kerja hari Isnin, aku sibuk melayan perasaan dan rewind balik moments aku dengan Alif dan En. Suami. So, mana ada masa nk update blog kan?! hehehehe..

Well, kenduri-kendara dah selesai, tapi penatnya masih terasa. Sebab in between kenduri tu ada benda-benda urgent yang nak diselesaikan. Bila dah urgent di saat2 akhir mestilah jadi kelam kabut dan huru-hara dimana ia mengkibatkan keletihan melampau. So, tau2 jelah kan penat nya macam mana.. Pheww...

Kejar dateline, update status, discussion dan menyelesaikan masalah2 yang timbul tiba2.. adalah perkara yang paling aku menymapah nak buat. Tapi itu jugak lah yang nak kena dibuat hari2. So, aku memang dah siap2 pangkah kalendar pada hari2 cuti. Supaya dapat berehat dan berlibur..

Cuti yang baru2 ni- Chinese New Year..4 hari cuti.. Yeayy!!!.. Plan percutian adalah TIDUR and spending time with Alif & En. Suami. Tapi planning TIDUR adalah tak berapa berjaya. Saat2 akhir terfikir rugi kalau tidur sebab tak boleh tengok Alif. Pengalaman melihat dia membesar adalah sangat precious! Aku dah miss 5 hari dalam seminggu nak tengok proses tumbesaran dia..so kalau cuti 4 hari ni tidur je rugilah lagi kan? Hehehee..

Subhanallah..indahnya pengalaman melihat keletah, senyum, tawa dan tangis dia. Penat dan tension aku hilang. Sebab tu lah aku doa supaya dia cepat2 dapat duduk dengan aku kat KL. So, bila balik keje aku boleh tengok dia dan hilangkan semua bebanan kerja.. Korang tolong doakan untuk aku yer supaya En. Suami dapat trasfer balik ke KL dan Alif pon boleh duduk dengan kami di KL...

By the way..pic kenduri kendara akan di upload later.. blom dapat kat tangan lagi..
Okl ah.. mood terbantut teringat Alif.. huhuhuh (T T)...isk..isk... Chow! 

Monday, February 4, 2013

Walimatul Urus & Aqiqah

Pheww... this couple weeks make me lembik!.. Rasa sakit badan lain macam.. macam lah aku ni mak pengantin.. Hahaaa... Mungkin sebab aku over excited untuk kenduri Alif hari tu kot.. Tapi sebenanrnya bukan buat apa pon.. Buai Alif tu pon Aunti Yasmin yang decorate ala kadar dengan belon-belon je.. simple jer... Entah lah..

Ok.. Masa malam nikah tu.. semua ok.. Pengantin pon nampak cantik..dan aku terasa sangat syahdu sebab rasa diri ku dah tua.. Isk..Isk..Isk.... Hihihih.. Dah besar dah adik2 aku ni. Yelah pengantin adalah anak no. 4 dan berumur 29thn.. aku yg no. 2 ni..?!! Logik kan aku tersyahdu?!!.. hihihii....

Pengantin laki nebes sangat uolss... Masa rehearsal akad tu suara dia slow sangat.. tok kadi punya suara je yang kuat.. tapi bila yang betul2... bukan main lagi.. nasib x berdengung je.. Hihii.. Alhamdulillah, sekali lafaz je Nur Syafaah Solikin sah jadi isteri kepada Mohd Amin Md Ali... Amin!! Yang paling tak tahan muka Anol suka sebab dah sah jadi isteri orang and dia melompat... Rugi aku tak pegang hp masa tu.. Haih...

But guys, aku rasa kenduri ni happening juga.. Cuma Affy je takde.. :(.. What to do kan?!! Masa time khatam Quran dan berendoi keadaan adalah agak kecoh sebab kumpulan ngaji & marhaban datang lambat.. Then, pengantin pon dah bengang2 dan siap lambat juga... Tapi nasib baik lepas dah start semua jalan smoothly.. Sampailah kepada upacara membotakkan kepala anak aku-dia nangis macam kena dera-potong kek-sambut besday Aina.. (sepupu aku).. lancar lepas tu...

Alhamdulillah, cuaca juga elok, orang datang x putus, dan makanan pon cukup.. BTW, makanan adalah sedap.. bukan nak puji makanan di kenduri sendiri tapi catering ni memang superb lah makanannya.. catering dari Batu Pahat.. air2 dia pon yummy! Aku makan pukul 4.30 ptg.. Masa tu baru rasa lapar.. Lapar aku hilang masa Alif nangis masa kepala dia dibotakkan..

Sabtu lepas, selesai dah kenduri sebelah lelaki.. lega.. selesai dah hal2 kenduri ni..Alhamdulillah!.. Ok lah, guys..nanti aku upload pic2 ok.. Aku belum sempat tengok gambar2 yang En. Suami amik masa kenduri-kendara tu... Pada yang tag kat FB tu tima kasih lah no.... tunggu ok aku upload pic nanti..

*p/s : x larat nak duduk lama type entry sebab pinggang sakit + badan juga sakit... 

Wednesday, January 23, 2013

Api!! Api!!

Woooo...Neno neno neno....Bunyi tu kita selalu buat kalau main jadi polis kan.. ?!! Bunyi keta polis lah kengkononnya.. Hahahahaaa... Tadi ada bunyi tu.. Pagi ni masa tgh "discussion" kat tgh ofis, kitorg semua terkejut dengar bunyi siren.. Zue (pn seketeri bos aku) sampai nak terjatuh dari kerusi sebab terkejut.. ! Kekekekee.. Lawak gila muka dia.. Rupanya building AmAssurance ni buat latihan kebakaran...

Adooii.. Dah lah kaki aku cramp 2 hari ni.. nak kena turun tanggan dari tingkat 13.. Fuhhh... Kejang juga kaki aku... Nasib tak rentung aku... Owh.. Floor warden kitorg MC sebab eksiden moto.. So dapat pengganti.. sepatutnya aku ganti tapi aku bagi dekat K. Lina.. senang kerja!

Aku sempat grab henpon so dapat lah cam-whoring kat tempat berkumpul... hehehehe.. jom tengok..

 nilah floor warden nya....


 Hehehehee.. bos-bos yang tak sempat mengelak fire dril hari ni....kekekeeee...


 Entah apa aja si Ecah ni gelak2...terlepas angin kat mani kot..
Kekekekee..


 Dengan org2 veteran yang masih bertenaga.. ewah.. laju siot diorg turun tangga!


 Mani yang sibuk bergaya...Taulah ada banyak "macha" kat bawah... Nak ngorat yang mana satu weh?


Menikmati makanan... 


 Sedap kan? Ayam dengan sos tu paling sedap... Tapi malu nak amik banyak!


K. Lina ni amik gambar sebelah lori bomba ni sebab nak berlagak dengan anak dia.. hahahaha..



 Korang nampak tak ada air pancut kat situ? Bomba pancut air kat bangunan...Aku sebenarnya nak jadi mangsa yang diselamatkan guna skylift tu..tapi x kesampaian..


Yang baju biru tu lah Pn. Seketeri yang nanges sebab terkejut dengar bunyi siren.. Hahahahaa.. Lawak!

Ok la... aku nak g mengurut kaki yang kejang ni... Tadi ada abang penyelamat nak tolong, tapi malu..Menyesal plak skang.. hehehehee..

Kali nni firedril berjaya.. Dapat sijil dari bomba.. so kira kali ni successful! Ok..Chow!

Thursday, January 17, 2013

LEMPENG

Hari ni masuk kerja dengan kepala sedikit berat.. Tapi bila K.Lina datang bawak LEMPENG dengan sambal tumis yang mak dia masak, mata aku jadi segar sikit, kepala pon hilang sikit sakitnya.. Sedap sungguh dapat makan lempeng cecah sambal tumis... *slrupppp...*

Korang tau tak lempeng? Ada budak opis aku tak tau lempeng. Diorang kata x pernah jumpa. Ada yang kata lempeng ni memang makanan orang Johor. Ye ker? Yang aku tau lempeng tu makanan orang jawa.. hahhaaa.. sebab kitorang kan orang jawa.. bapak cerita masa kecik2 hidangan makanan feveretnya adalah lempeng.. sampai sekarang pon sama... Kalau buat lempeng, laju bapak makan... X de cicahnya pon bapak boleh habiskan semua....

Tadi kakak di opis baru tanya camne nak buat lempeng.. Nak tergelak aku bila dia nak bayar orang masakkan lempeng untuk dia.. Mak aih...betul boleh buat duit nih!!!.. Yelah kan, nak buat lempeng tu dah lah senang giler, setakat tepung garam, air dan tepung... kacau2... lepas tu ratakan kat kuali jer... Tapi sebab vitamin M lebih dalam badan aku ni.. yang senang tu pon jadi susah lah kan. Malah aku pon siap sokong kaka yang nk order lempeng tu.. Eii..kalau mak aku tau..aku bukan makan lempeng, makan lempang sudahnya.. hahahahahaha....

Ada juga yang tanya macam mana nak buat lempeng yang lembut.. Sonang ba itu.. Campurkan telur sebiji dalam acuan tepung tu... Pukul laju2..( *bukan pukul cam pukul orang tau* kekekee) Kalau malas pukul laju2 blender.. confirm sebati dan padu dan padat...! Lepas tu masak la...

Ada yang suka biar bulat camtu jer. ada yang suka digulung, dan ada juga yang suka dipotong2 lepas digulung.. Itu semua ikut citarasa masing2 lah kan...

Lempeng ni pon ada macam2 jenis tau..lempeng kelapa, lempeng pisang, lempeng gula merah.. Tu yang aku tau lah.. yang memang pernah aku buat masa zaman anak dara dulu.. Yolah masa tu penganggur terhormat a.k.a buruh kasar di rumah..macam2 lah masakan aku buat.. (*opss..bukan nak kata aku pandai masak ok..tapi agak pandai lah..uhuks!)

Alamak...terliur plak aku dibuatnya terbayangkan lempeng kelapa mak... Nasib baik esok dah jumaat.. Ada can makan lempeng kelapa mak.. Slrupppp.... (*kesat air liur..kekekekekek)

Dah lah korang..gi buat lempeng...pastu bagi aku sikit.. hihiii...Adios!

Ini gambar ehsan En. Google....bukan yang k.lina punya..Nanti aku upload pulak lempeng yang mak buat ok.... Nampak menyelerakan kan?!!

Pukul 5pg....

Apsal lh mata ni x boleh di ajak tido?..lenguh kaki ngan tangan ni pon x boleh jugak bawak tido..Adoiyaiii!!!
Confirm jadi zombie bila masok opis jap lagi...Jangan tido kat opis je dah lah..Apsal lah doktor bagi MC satu hari jer....*haih*

*mode : rindu ancum ibu!!

Tuesday, January 15, 2013

Hah? Dah 8 Tahun?!!! OMG!!

Entry khas di petang hari.. specially buat En. Suami...

Yaya tau, yaya selalu buat abang geram;(*yolah den kan comel!!)
Yaya tau, yaya selalu susahkan hati abang; (*nak buek camno...isterimu ini memang penuh adventure.. hihihii)
Yaya tau, yaya hampir selalu argue dengan abang; (*aku selalu menang ok!*)
Yaya tau, yaya selalu malas bila abang suruh masak.. (*yelah...bila tak abis nanti aku jugak yg kena habiskan.. sudahnya akulah tembun....!!)

tapi sayangku,

Yaya suka bila abang geram sebab abang nampak sangat comel!
Yaya x de niat susahkan hati abang, cuma nak explore banyak benda dalam hidup ni..at least suprise yaya tu belom buat abang sakit jantung lagi kan...
Yaya memang suka argue dengan abang sebab abang pandai, ayat dan kata abang selalu mencetuskan pemikiran yaya.. yelah yaya malas membaca..hheheheeeee....dan yaya tau abang memang selalu bagi yaya menang!! :)
Walaupun yaya malas nak masak bila abang suruh, tapi yaya x pernah miss belanja abang makan sedap2 kan? heheheheeee....

So, sesungguhnya Yaya bersyukur sebab Yaya ada abang untuk rasa geram pada Yaya, susah hati sebab Yaya, selalu argue dengan Yaya dan selalu sabar bila isterimu ini diserang virus M... hihihihi...

Thank you for being there all the time for me.. thank you for being my shoulder and "sapu tangan"; thank you for being my ATM bergerak.. thank you for being the father for AHMAD ALIF and thank you for being my HUSBAND and punching bag.. kekekekekeeeee... (tipu jer,,dia mana boleh jadi punching bag!)

Happy 8th Anniversary SHARUDIN ROSLI!


Entry-tanpa-tajuk-sebab-malas-pikir-tajuk.. :)

Assalamualaikum.. Morning peeps...

Hari ni pepagi lagi aku dah terdorong mood untuk berblogging.. *macam-takde-keje-kat ofis* HAhahaaaa...
Sejak aku jadi PA tak bertauliah pengantin ni, aku rasa dalam diary aku semuanya hal-hal yang berkaitan dengan wedding Anol.. (*sebenarnya listing untuk event si Alif lagi banyak.. heheh*)

Semalam dah amik bunga untuk gubahan hantaran.. so, untuk hantaran kira dah setel..Penghantaran kad juga setel. Maka hari ni urusan Anol sendiri sebab dia nak jumpa kawan2 dia nk distribute jemputan.. Hari ni aku boleh rileks di rumah.. *haven!!

Hari ni juga dalam sejarah bila buat pertama kalinya aku berjaya bangun cukup awal dan tak tido semula lepas itu dan berjaya sampai awal juga di opis.. hehehehee... *kembang hidung jap...* dan aku akan pastikan ianya berterusan... (azam kah itu?)

Walhal kalau dengan Alif bangun awal dan tak tidur sampai malam itu adalah sangat biasa.. Tapi bila aku balik kl memang lah ke katil lepas solat subuh.. kadang2 subuh godzilla aku dapat.. hehehehehee.. Apsal ah? Ada sapa yang tau jawapan? Cer bagitau sket....

*opsss..kena stop jap...bos panggil plak................

Jeng..jeng...jeng.. baru habis mtg & diskusi.. Tapi x kesah lah sangat sebab cuti saya sudah approve!! Yeay!!.. Oklah.. keterujaan cuti approve buat aku malas nak cerita lagi... Tapi korang tolong ye bagi aku jawapan kemusykilan tadi.. Tengkiu...

Chow! *nak gi madang!

Monday, January 14, 2013

12 HARI LAGI!

Allahu-akbar! Tinggal 12 hari lagi.. Banyak lagi yang bagi setel. aku rasa aku macam mak pengantin pulak. Padahal anak aku nak berendoi dan cukur jambul jer. Heheeee.. Terover excited plak!

Aku rasa masa aku nak tawen dulu, aku cool je.. Semua benda pon mak aku yang buatkan.. yelah, buat apa nak sibuk2 kalau dah ada orang buatkan kan?!! Ni si Anol ni ada je yang tak setel2 lagi. Aku pulak yang risau. Bila kita tanya dia asik cakap tak de mood nk buat, bila dah tinggal tak berapa hari lagi ni baru dia gerak laju sikit...Haih

Skang ni aku jadi PA x bertauliah untuk Anol lah. So agenda hari ni ialah pergi ke Klang untuk amik bunga yang nak dilekat kan pada dulang hantaran. Humang ai!!!!... nak ke Klang pada hari Isnin lepas balik keje.. Perghhh.!!!!. Mau bercinta di dalam kereta ni nanti... Aiyak!

Apapun, x sabar nak tengok gubahan hantaran tu nanti. Aku dengan mak memang dah sepakat amik tempahan hantaran untuk area Segamat, Batu Anam, Bukit Siput , Labis dan yang kawasan yang hampir2 di situ.. So nanti bila siap hantaran ni boleh lah jadi sebahagian dari koleksi kitorang.. Owh, mak dah ada geng baru buat hantaran.. Cik Nor..mak cik depan rumah aku.. Aku rasa sakng ni mesti mak denagn Cik Nor tengah sibuk decor pelamin kat rumah tu... Hehehehehee...

Ok lah korang, yang baca blog aku ni, nanti jemputlah datang kenduri adik aku tu yer.. Sekali dengan kenduri anak aku.. Nanti aku letak kad uk korang eh.. Chow!


Thursday, January 10, 2013

*Pening.... heheheh :)

Owh hai korang !!...semalam dah berblues sampai sakit kepala... Hari ni aku tambah sakit kepala.. Apsal lah agaknya, sakit kepala sebelah je? Kesakitan ni aku rasa sebelah kanan kepala kt bhgn belakang sampai berdengung telinga...Ada sapa2 yang pernah mengalami kesakitan kepala macam aku? Ce share dengan aku...

Nak kata aku terbeban sgt dengan kerja..memang lah kan...walaupun aku banyak neglat2 buat kerja.. (hehehee...) tapi mungkin juga sebab kerja memang tgh menimbun.. Maybe juga sebab kegundahan hati yang melanda aku 2-3 menjak ni... Yes..maybe itu puncanya...

Pagi tadi Anol, the bride-to-be hantar gi kerja..seperti sebelumnya lah..sebab keta En. Suami guna di kampung... So aku menumpang pengantin lah kan... Bila dia terlanggar lubang, aku rasa sakit sgt..sebab rasa isi kepala aku bergoncang... Lepas tu pandangan aku semua jadi berbalam... Aku nampak kereta kat depan jadi banyak sangat... Aku tanya kat Anol, apasal byk sgt keta, dia gelak kan aku ajer...*hampeh*

Tapi aku rasa x serius kot lah kan, sebab aku berjaya menyelesaikan 4 file tertunggak dan berupaya menaip dalam blog ni.. kekekekeeee... Tapi serius dowh, kepala aku sakit lagi...

Wawawawaaa..aku baru dapr khabar gembira... x sabar nak tunggu malam ni... Ancum kesayangan aku akan datang... *Ibu x sabar nk cium alif banyak2!!!!*

~Best jadi ibu..tapi tak best jadi weekend mother~ *haih*

Ni namanya muka mintak kena geget!!!

Wednesday, January 9, 2013

Wednesday Blues... *boleh?!*

Hai peeps... hari ni rasa gundah gulana.. Sebab apa pon tak tau.. Tetiba je rasa resah..Mak cakap zikir banyak2... Tengah berzikir juga masa type ni.. *rasa cam budak baik.. :)

Susah kan kalau nak puaskan hati orang...yelah.. kita ni bukan perfect pon. Kadang-kadang kita cuba juga tapi bila x sampai piawaian tu boleh buat kita stress.. Sebenarnya bukan perlu pun, tapi entahlah kenapa terjebak juga dalam hal0hal menjaga perasaan dan puaskan hati orang.

Hari ni tetiba tersedar yang tak perlu sgt nak ikutkan kepala orang lain. Ikut je kepala kita janji tak langgar hukum Allah. tak buat benda-benda syirik dan terpesong.. betul kata Nani..yang penting Allah tau apa yang kita buat.

Owh..anyway aku tak sabar nak tgu 26hb ni.. nak tengok si kecil itu pakai baju melayu.... rindunya kat dia..dan juga En. Suami .. Masa ni rasa bagusnya kalau En.Suami ada di sisi ku...haih....

Tuesday, January 8, 2013

Welcoming 2013 _Weddin Anol & Aqiqah Ahmad Alif

Alhamdulillah, masih bernafas di tahun 2013 ni.. Allah masih beri peluang untuk aku hirup udaranya dan menikmati kehidupan aku seadanya.

Cliche sangat kalau cerita pasal azam..Semua orang pon akan cerita pasal azam.. Cukuplah aku dan Allah tau.. Heheheeee...

Tahun 2013 ni pasti sangat mencabar buat aku. and of coz buat En. Suami juga. Tapi insyaAllah aku dan dia akan sama-sama berusaha dan berganding bahu untuk menghadapi segala cabaran itu.. Chaiyok INDOT!!

Permulaan kesibukan aku tahun ni ialah kenduri kawin Anol and majlis Aqiqah Ahmad Alif. Nasib baik mak amik catering. Kurang lah sikit keselerekan rumah...X dolah nti kemas teruk cam kenduri aku dulu.. :)

Skang ni aku cuma buat goodie bag untuk majlis Alif ajer. Terhad untuk VIP aje..hheheheee.. saa yg dtg awal dapatlah goodie bag.. yg lewat dpt sapu tgn jer.. hahahahaaa..

Alhamdulillah akhirnya dapat buat juga majlis alif ni.. dari lepas raya ari tu asik tangguh ajer... Tapi bagus jugak lah..penat sekali ni jer.. buat sekali dengan majlis Bunda..

Owh , yg paling syok... baju melayu Alif dah siap jahit... Embah lanang tak sabar2 nak belikan kopiah.. nak jadi cam dia juga...tak sabar nak tgu hari itu....!

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...