Monday, October 19, 2009

OFIS DAN RAYA - PART II

*Entry ni sepatutnya dh lama publish..tapi kerana kesilapan teknikal baru boleh dipublish......

SITUASI II - Hari terakhir di tempat kerja...

Sambungan dari entry yang lepas maka aku sambung semula kisah aku....heheheheheeee


kasi kemas rambut gua yg x berapa nak ada nih dulu....

1. Beliau ini adalah Fikri, despatch boy ofis aku yg sejak akhir2 ni semakin pendiam dan menyendiri... Sebab perubahan tingkah laku beliau ni x ah plak diketahui... tetapi menurut sumber yg boleh dipercayai, perubahan sikap beliau adalah kerana hormon C...huhuhu...pk lah sendiri yer... Fikri ni sebenarnya boleh thn jugak lah...muka boleh carik makan...cuma yang buat aku x tahan dengan dia adalah dia sangat POYO!!!



hk : rasa2 sdbd aku dh pack belum?!!
rz : mls tul nk wat keje, aku menyengih jelah kat sini..aku mmg suka menempel kat tpt k. zah ni

2. Melihat pada gambar di atas, mungkin dapat meneka perasaan 2 makcik ni....yg tudung merah tu merayap rumah orang x abes2....yg sorang lagi tu asik mintak balik awal....Kalau lah aku bos kat opis ni dah aku soh balik dah..Pada ketika ini aktivitinya adalah mencari alasan kukuh untuk aku sampaikan pada bos supaya bos izinkan kitorang semua balik awal... K. Zah masa ni merasa sgt menyesal kerana x ponteng kerja pada hari itu kerana rupanya sekolah diberi cuti. Kalau ikut plan asal dia memang nk cuti sebab nak balik awal ke kampung halamannya yang jauh iaitu Negeri 9...jauh kan...?!! Maka satu hari itu cam cacing kepanasan dia kat ofis walaupun ekon ofis aku  sejuk cam ada kat kutub utara....
 
                                   

3. List di atas adalah list yg di buat oleh k.zah kerana x nak kenangan Syawal thn lalu berulang lagi. Menurut tuan empunya badan, thn lalu dek kerana terlalu teruja nk sambut Syawal, dia telah pack kan semua baju raya dia yg berpasang2 (tambahan semata...) dalam beg takut x berbaju raya di hari raya. Persiapan memang di buat awal lah, masuk baju dalam beg..Malagnya bila tiba di kampung dia baru sedar yang ada dalam beg baju dia hanyalah baju raya semata2...x de baju basahan dan juga baju dalaman... nasibbaik dia balik ke kampung halamannya...boleh pakai baju mak lagi..tapi apa hal lak ngan baju dalaman dia kan?!!! Terpaksalah dia membeli juga beberapa helai baju dalaman baru... heheheheee...kiranya thn lalu adalah hari raya istimewa buat k. zah kerana bukan baju raya je dia ada, baju dalaman raya juga ....hehehehe

                                

4. Bujang2 ini walaupon x berapa hot di luar tetap bujang paling hot di MTCO.  Kalau dah berkumpul, cerita lain x de, motor, hp dan SERDANG...hahahahaaaaa.... dan aweks.... ye lah kan kalau citer pasal mamats kang, lain plak ceritanya... diornag ni jugak di gelar "Adik2 Lina" sebab dalam ofis ni meja diorg adalah meja panjang kak lina kat entrance ofis... kerana itulah kak lina skang ni sudah x berapa nak betul kerana adik2 nya ini... korang ni memang suka ajar kak lina ajaran sesat.... Diorg x kesah balik awal or tak sebab cane pon kampung diorg kat KL je..except for Norman yang balik Perak..tapi dia tetap x kesah sebab tuket bas dah ada....

                                  
bob selenge...

5. Sorang lagi mamat ni, yang pakai baju biru...x available dah...so x bujang dh lah..tapi tetap hot jugak... Dia ni lebih sesuai di katakan kawan gaduh kak lina...dulu adik kak lina..skang ni x sure lagi status dia sebab kak lina minta ang bujang jer...heheheheheeheh (abg zul jgn mare haaaaaaaaaa....!!) Dia ni serabut, malas bangun pagi dan x sedar dia ni pon mendung gak cam mak tam yang dia selalu panggil tu!!! huhuhuhuhuuu... Hari last raya ni dia x risau sebab kampung halamannya ialah di Sri Gombak sahaja...dan x de pa yg nak dikecohkan pasal balik raya...Sementelahan, mertuanya juga dok kat Gombak jer...x gaduh nk balik kg sapa pon....


And as for me, aku x kesah jugak sebab laki aku still kerja lagi hari tu, balik lambat jugak hari tu dan x larat nak gerak malam.... Lagi plak dengan apa yang dah menimpa kami dan tonggangan kami..heheheheee

Warga MTCO, salam aidilfitri, maaf kalau ada yg tersinggung dan ini adalah untuk hiburan semata2....

Friday, October 9, 2009

ANOL 50 SEN

Citer aku ni bukanlah sambungan cerita AISYAH 50 Sen yang pernah disiarkan di Astro sedikit masa dahulu...Bukan juga sequel atau apa2 saja... Malahan x de langsung kene mengena dengan cerita itu... Cerita ni watak utamanya hanyalah insan biasa tapi saya kagum kerana dia benar2 menjiwai wataknya.... :)

Cerita ni bermula bila aku bagitau Anol nak basuh keta. Tapi x sure kat ne nak gi basuh sebab masa tu dah pukul 10.45pm. Ingat nak kuar awal sikit, tapi dah Adi datang ke rumah untuk makan nasi, kitorang tunggu lah dia sampai dulu. lepas Adi dah kenyang dan mengepow minyak wangi aku yang murah itu...(huhuhuhu) kitorang pon kuar lah.. Anol suggest satu tempat ni, x lah jauh..tapi yang buat aku pikir 2 kali kenapa dia pilih tempat tu adalah bila dia sebut tempat tu jer dia senyum... Patutlah, sebab sblah car wash yang kitorang nk g tu ada Restoran Crystal Seafood.... Tempat feveret dia.... Bukan sebab makanannya yang sedap tapi sebab sorang mamat kat situ...adoiyai.....

So, bila kitorang sampai, x de kereta kat situ, so aku pon masuk je lah kat tempat carwash tu..aku cakap aku x nak lepak kat restoren tu tapi dia insist jugak... Dek kerana kegedikan dia malam tu yang terpengaruh dengan watak Azira dalm cerita Sumpah Bunian...aku ikutkan lah jugak.... Lepas dah order, aku main game kat hp Anol, tapi Anol main MATA dengan mamat tu...Mintak sudulah, tanya kenapa susun meja, itulah inilah...Hai....hehehehehehe

Masa nak balik tu aku soh Anol gi bayar kat cashier sbb mamat tu jaga, pastu Anol panggil jugak dia dtg kat meja dengan bil, dan mamat tu datang...Bil kami ialah RM9.55. Anol mintak discount, mamat tu bagi 0.05 sen jer...hampeh kan?!!! Tapi Anol tetap suka sebab ada duit pulang, adalah can dia nk borak lagi dengan mamat tu.. Baki 50 sen tu dia pegang sambil dicium... Dan sepanjang perjalanan balik dia asik nyanyi lagu 50 sen tu...Ya Allah.... siap dengan gaya sekali... sampai rumah pon sama... cakap pon, terbawak2...hei..rusak adik ku.. (disinilah bakatnya terserlah......hahahahahahaaaaaaa) aku rasa Anol boleh jadi penyanyi dan pelakon...heheheheheeeee... But she is talented!!!!

Penceritaan ini adalah kerana adik aku ni adalah seorang yang pemalu sebelum ni... Malm semalam x sangka dia betul2 ushar mamat tu...heheheheeee..Pasti Adi telah turunkan ilmu nya pada Anol..kah..kah..kah...
Whateverlah..janji korang bahagia...


Monday, October 5, 2009

.....LESS (4)

As usual...back from holiday, kerja..kerja..kerja...dan kerja....

Aku x sempat nak cek email, nak update blog...yang aku sempat cuma FB...hahahaaaaa tu pun sebab ada kes..

Yang dah ke Bagan Pinang on 27.09.2009... Pics yang aku nak upload semua dalam laptop Yang...so terbengkalai lagi....

......

..

...

... So, x de lah story....

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...