Tuesday, September 18, 2018

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe

Dapat sambut merdeka, dapat balik kampung BP - Segamat, dapat makan sedap-sedap.. Yang tak dapat pergi berurut je sebab tukang urut feveret akak balik kampung.. Yerlah dia pun nak bercuti.. Yer dok?!

Walaupun cuti-cuti banyak bulan September ni tapi ada tak bestnya.. En. Shuben akak kena kerja, outstation dan kursus. back to back ... Akak kesunyian .. Hahahahhaaaaa...

Tapi tuntutan kerja kan.. Nak buek camno.. 

Diselangi juga peristiwa-peristiwa yang tak best terjadi.. Hurm.. Tak boleh lah nak aman sikit. Sepatutnya cuti-cuti ni minda ni berehat, pikir yang indah-indah je.. tapi tu lah.. itulah KEHIDUPAN.

Abam tak yah cakap lah.. dia punya excited cuti sampai hari2 tanya berapa hari sekolah, berapa hari cuti.. Celik mata pagi je dia dah tanya berapa hari lagi nak sekolah.. Bila masa cuti, tanya berapa hari lagi nak cuti..

He really had fun this holiday sebab kat kampung kawan ramai. Kalau balik BP ada 12 orang... tolak yang kat Penang adalah dalam 9-10 orang.. Ada sikenit Usop tu je pon dah meriah dia.. Tapi sekejap la sebab Usop belum masuk fasa ikut arahan lagi.. hahahah .. Jadi abam boleh tahan sekejap je melayan si Usop..

Kalau balik Segamat ada lah 3 orang .. tapi yg 1 susah nak jumpa.. Selalunya ada 2 heroin - Yayang & Intan.. Ni pon gamat mcm ada 30 orang budak... Yayang & Intan memang pindah balik kampung duduk dengan mak for good. So cuti kali ni angkat barang naik lori hantar Segamat. Pemandu lori adalah suami kepada kakak ipar adik akak.. Jadi besan mak pon ikut sekali dengan beberapa cucu diorg. Menjadi lagi lah gamatnya di rumah mak tu.

Pagi-pagi buta terjun kolam. Nak dekat tengahhari baru naik ... Lepas tu kebulur makan.. lepas tu main lagi.. lepas tu makan, main lagi.. haih... Bukan main seronok lagi.. Akak yang pening nengokkan diorang.. Hahahaha

Ok.. akak nak sambung tengok cuti yang ada bulan depan sampai Disember tahun depan.. mana tau ada cuti berangkai lagi ... Seronok... 

Dah.. habis dah cerita ni.. Gi buat kerja korang..

Babai...

Love;

Akak gojes.

Wednesday, September 5, 2018

Manusia - Stalker

Orang memang suka bercakap. Cakap pasal semua benda. Macamlah dia yang paling berpengetahuan.

Kalau kita mencelah..ada je yang salah.. Padahal yang dia cakap tu pasal kita..

Nampak tak??

Nak buat macam mana dengan orang macam ni? Cer tolong bagi idea sket kat akak ni..

Idea paling bernas akak belanja eskrim malaysia sedap tak hengat dr batu pahat!!

Lagi satu nak bgtau..stalker yg stalk akak selalu dah kantoi.. Tak professional langsung.. kan senang bgtau je lah face to face awak tu minat akak.. Akak tak pilih bulu. Akak kawan semua orang.

Lain kali nak cakap siang pandang2... Heheheee...

Nak stalk akak jangan over sgt ye.. Yelah akak tau hari awak tak lengkap tanpa tengok akak kan..

HAhahahahaaa..

Oklah.. stop dulu.. Pape roger k!

Love;

Akak gojes.

Tuesday, September 4, 2018

#SayangiMalaysiaku

Ni tahun pertama abam tengok parade merdeka. Lagi pulak buat kat Putrajaya. Memandangkan abam dah 6 tahun dan faham banyak benda kitorg decide nak bawak dia pergi lah. Biar dia experience sikit rasa merdekan tu.

Pukul 6.30 am dah bangun sendiri. Xmacam selalu kena gegar katil baru abam bangun..tu pon nangis.. Tapi merdek apunya pasal dia senyum bangun tidur siap marah abah sebab tak bangun2 lagi. Lepas bangun mandi dan solat subuh tanpa disuruh..

Sampai kat tempat parade dalam pukul 7.30..org ramai dah macam apa..nasib baik boleh parking kat ofis En. Suami. ..selamat... 

Alhamdulillah dapat jugak berdiri kat barisan agak depan jugak lah.. cuma dekat tempat participant parade berkumpul..jadi dapatlah tengok lebih dekat...

Abam excited sebab tengok bomba dan kenderaannya dan juga askar....

Nah..akak share pics dengan korang..




















































Abam seronok..and tahun depan akan datang lagi.. kalau cuti tak bersambung panjang la.. hehehehe.. 

Ok bai.


September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...