Friday, October 24, 2014

MASUK MALING

Maling tu apa?! Nak tau baca sampai habis...

Hari ni aku masuk kerja dapat berita.. Adik call bagitau cash, handphone dan tab dia dan wifenya hilang..

Malam semalam kami semua keluar bawak Tancum main motor kat dataran.. Kebetulan anak angkat mak yang tenggelam timbul tu datang rumah aku.. So kami bawak lah dia minum2 kat luar sambil bawak Tancum makan angin malam.. kekeke

Masa balik semua benda ada lagi. Pagi tadi masa adik nak pergi kerja dah tak de. Yang pelik pintu semua kunci dan rumah tak bersepah.

Maka adik dan En. Suami pergi buat laporan polis sebab En. Suami start syak yang maling sudah masuk rumah kami, Surprisingly,, polis bagitau  ada rumah sederet dengan rumah aku pon kena juga. Dan yang lebih buat aku terkejut, polis bagitau kebanyakan gril rumah kat kawasan aku tu boleh dibuka dengan kunci yang sama..

Apakah?!!! Biar betik!!! tak selamat lah kiranya kawasan rumah aku tu..  

Dah tau keadaan x berapa ok kat situ polis pon malas buat rondaan..apalah!! Nak post kat fb kompem kang ramai x puas hati nak2 bini polis.. heheheheh... Adoiyai... Semoga Allah melindungi aku dan keluarga ku.. Malaysia dah kurang selamat ek..

*Dah tau maling tu apa...ok.


Babai..


Thursday, October 23, 2014

Tahniah untuk aku sebab berjaya akhirnya hari ni menulis blog... Padahal kerja tengah melambak nak mati. (nampak tak ke"busy"an aku?!!)

Owh untuk fasa akhir tahun ni.. kehidupan aku dah berubah sikit.. Pindah rumah lain, suasana rumah lain dan aktiviti kerja aku lain.. Heheheh.. Jangan salah sangka bukan tukar kerja cuma job scope lain sket.. Lain sikit jer..

Lagipun sejak pindah ke Putrajaya ni, aku berkejar2 an dengan ERL dan STAR LRT.. Ha..kau mampu nak kejar2 dengan train?!! Kekekekeee... Kurus ibu jari kaki mak tau!!

Skang ni betul2 12 jam aku x berada di rumah. Sacrifice untuk orang yang aku sayang.. Ewahhhh... Sebelum ni En. Suami balik rumah je layu..lembik penat sebab long hours dalam keta..ditambah perisa dengan JEM lagi kan... Memang kesian.. Skang ni aku plak la.. Cumanya aku tak drive dan tak bergelumang jem.. Cuma kena berasak-asak sikit di waktu petang dlm ERL. (nasib baik mak besar tau uolls... senang sket nak cantas orang supaya mak dapat masuk dlam tren.. kekekekek)

Setakat ni aku masih mampu bertahan dan rasa selesa.. (Baru sebulan je pon!!) Tunggulah sok sok kalau aku dah tak tahan, En, Suami kena lah tanggung aku sepenuhnya. Muahahahaaaa....

Sebab aku kadang-kadang rasa cam terkilan dan sedikit menyesal tak dapat tengok Tancum aku membesar sepenuhnya depan mata aku... He has turned 2 last July. Sampai skang ni hari2 ada benda baru yang dia belajar dan share dengan aku.. Indahnya perasaan itu kan?!!!

Jadi sekarang ni tengah tengok2 peluang lain untuk menambah baik kehidupan akan datang dan juga supaya Tancum boleh membesar depan mata aku... Doakan aku.. ada dah yang tunjukkan jalan.. Tapi aku belum sepenuhnya , belum sebulat hati dan fikiran buat keputusan.. (Ye saa mmg lambat sket!!)

Well, that is all for today... Harap2 dapat masa senggang begini untuk update cerita gembira ajer dengan orang yang sudi baca...

Chiowww!

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...