Tuesday, March 28, 2017

MENCIK MERECIK!

Cerita #1

Aku cakap pada En. Shuben..aku mungkin terkena sumpahan tangga dan air sebab setiap kali aku mmg akan jatuh atau tergolek bila lalu kat air atau tangga... En. Shuben sound aku :"belajar tinggi2 sampai U tapi kurang cerdik jugak.. itu bukan sumpahan itu namanya "CLUMSY".... cehhh!!!

Cerita #2

Jumaat lepas balik kg naik bas jugak . Bas pukul 5pm. aku gigih keluar pukul 4pm dr ofis.. bajet sampai TBS tinggal turun bawah dan naik bas.. aku pon banyak kali pesan dekat En. Shuben jgn naik ERL lebih dr pukul 3.30.pm takot tak sempat sampai TBS. Sebab timing ERL dah berubah. Lagipon masa tu bukan peak hour.

En. Shuben ngam sampai kat TBS dalam pukul 4.15pm. Aku masih dalam tren. LAIS sungguh kerana tren problem plak ptg tu. Dah lah asik tren ke Ampang je yang lalu. Dapat tren ke Putra Heights jslan macam siput plak. Tersenggut2...lepas tu berenti lama dekat every station. Lepas dari Chan Sow Lin baru dia jalan dalam kelajuan biasa... Phewww..... Bayangkan aku sampai kat TBS lagi 4 minit bas nak berlepas. Dengan nak mengelak orang ramai , nak panjat tangga dan nak berlari sampai kat bus adalah memerlukan tenaga dan kudrat yang banyak.. Aku dengan kaki terkehel sebab sumpahan tangga tu.. (hehehehehehhee) dan lemak yang banyak di badan dan dengan dah lama tak berlari..adalah mustahil nak smpai tepat pada masa nya..

Tapi aku gigihkan jugak sebab En. Shuben kata dia dh tahan bas.(propa mak enon!!) .. Aku tak tau sapa aku langgar..sapa yang aku tolak, sapa yang jatuh..mmg aku lari sekuat hati..dengan nafas mcm nak putus tu... Ajaib!! Kaki x rasa sakit, dan aku sampai betul depan muka pemandu bas tu pukul 5pm. Driver bus cuma tunjuk thumbs up kat aku bila aku ckp sorry...

Aku tak bercakap dekat 5 minit cari nyawa yang macam nak terbang..Bila aku cakap kt En. Shuben aku tak sangka aku boleh lari laju cam tu ..macam lemak aku dah jatuh masa lari... dia jawab.. sbnrnya aku lmbat 5 min. Jam kat tbs tu dah 5.05pm masa aku smpai kat pintu bus tu.. dan lemak yang jatuh tu cuma lemak kat jari kaki aku je... Eiiiii...rasa nak hempuk!!!!

Kesimpulan

Nampak tak permainan En. Shuben di situ....Marah betul aku dengan dia... Mencik merecik!!!!

Ok tu je nak bagitau!! Babaiii

Wednesday, March 22, 2017

TANCUM



im missing my petite hero...
dia kat kampung tpi hari2 dia call ...
suara macam nak nangis tapi dia tahan sebab nak nmpak macho
macam2 abam tancum ni

yang hilang macho En. Shuben..sebab dia akan cium bantal busuk abam dulu sebelum tido.. hahaha


nilah keje aku kalau rindu dia.. belek video lama....

#tb #23mo

haih...susah macam ni.. dia kawan gaduh,,kawan ngaji..kawan nyanyi... apa nak buat....

Tuesday, March 21, 2017

SYUKUR ITU PERLU

Tahun lepas awal tahun ada denggi.. Tahun ni awal tahun ada org baru dan diikuti dengan siri ketidak sihatan.. hehehehehe

Masih bersyukur tapi terasa penatnya..betapa umur dah meningkat. Bersyukur juga sebab sampai umur 37 tahun ni masih bernafas. Nikmat yang tak terkata....

Macam yang dah aku post sebelum ni.. dua hero aku tumbang.. abam tancum dah makin ok..selera dah ada..bengkak mulut dah surut... tapi En., Shuben ni makin teruk plak...ingatkan demam sehari tu je..rupanya melarat.. Tapi kan sakit tu hapus dosa kecik... bertabah lah ye En. Shuben.

Dugaan lagi Allah nak bagi..kereta rosak..dok di bengkel nun... Entah bila boleh siapnya sebab spare part kena order. Apa yang rosak ?? usah lah tanya aku..memang aku tak tau... hehehehehe..Kesian la En. Shuben naik motor ke klinik masa demam....

Sebab tu lah sabtu lepas aku gigih balik kg hantar abam tancum pada embah lanang dan embah wedok nya.. hehehehe... sekarang musim hujan, kalau dia dok di sini cuti sekolah ni kesian kalau kena hujan masa nak hntar dan amik kat rumah pengasuh...

Well, bukan itu yang aku nak cerita.. 

Nak balik kampung tu kami naik bas aje sebab kereta tak dok kan.. Jd Sabtu tu pergi lah TBS.. MasyaAllah..!!! Macam lautan manusia dlm TBS tu.. yang beratur beli tiket pon dah berpusing2 line nya... Ramai sungguh manusia..

Yang tu aku tak kisah lagi sebab tiket kami beli online.. yang aku heran manusia yang banyak2 kat situ adalah Bangla, Indon, Myanmar... ramai gila!!!! Setahu aku yang tengah cuti budak sekolah.. bukan cuti hari pekerja... mana diorg pergi ni ..bercuti jugak ka???

Sampai abam tancum pon sound pening bau "tengik".. Hahahaha...(ala..tetba rindu dengan dia... (TT) )

Again...bukan itu main cerita aku....

Entah lah apa yang aku nak cerita sebenarnya.. hahahhahaaa

Sebenarnya rasa syukur melihat orang tersayang masih ada dengan aku... bersyukur sebab diberi kesihatan dan sakit untuk aku beringat....bersyukur sebab dok kat Malaysia ni serba serbi mudah dan mewah... syukur sebab kongsi nikmat ni dengan orang lain..dan syukur sebab sampai sini je coretan aku.. hehehee

Signing off.. 
❤❤
#akakgojes



Friday, March 17, 2017

IBU MEMANG SUPERWOMAN!!

Perghhh...Minggu yang hectic untuk aku ni.. Bila 2 hero tewas dek demam, ibu terus jadi superwoman..

Mula2  abam tancum ...dengan panas yang on off tak berenti...dengan jangkitan pada darah dia.. alhamdulillah sikit je, but still doc pantau... viral fever katanya.. aku memang tidur tak cukup!!! Maka EL lah kan..

Bila baru nak berehat dek berembun kat spital sampai pukul 3 pg tu, ofis plak kacau bilau.. ada je masalah timbul.. Well, aku bukanlah org penting pon kat opis.. tapi masa aku x de lah semua benda nak jadi.... 😓


Lepas sorang, sorang call aku... terus naik darah aku ... nak pikir yang sakit kat rumah ni , nak pikir yang menggelabah kat opis lagi.. Adoiiii... Stressss!!!


Bila dah setel, En Shuben pulak tewas... Susah lah bila orang tak kuat imun badan ni.. heheheh tak kan berembun kat spital putrajaya sampai pukul 3 am tu demam... hadoii!!! Kurang vitamin nih! hehehehe


Layan org tua demam ni lagi teruk.. nak makan itu lah nak makan ini lah.. ada je yg nak diordernya...Nasib baik mintak lauk yang ada bahan kat rumah... Dah dia dengan lauk dia..abam tancum nak lauk dia jugak.. aku jugak lah yang tak lalu nak makan....haih! 


Tepuk bahu sendiri..syabas kerana masih bertahan sehingga hari ni.. walaupun semalam bergerak tanpa henti, nak kencing pon tak sempat... melayan kerenah orang sakit yang ngada2....


Tapi aku heran jugak kerana lemak ku tak banyak yang terbakar.. kekekekekeeee   😜  


Makanya esok aku nak bersenang lenang istirehat dan menonton hindustan tanpa gangguan.. hew hew hew.... Moga esok En. Shuben dan abam tancum behave aje... jangan kacau ibu ye...

ok..signing off..  🏃🏃🏃♥♥♥♥♥♥♥

Friday, March 10, 2017

2017

Its been a while..

Lama bebenau tak meluah isi hati.. hew hew hew...

Assalamualaikum untuk korang lah ye.. dah dalam tahun baru.. walaupun dah masuk March... belum lambat kalau aku nak ucap selamat tahun baru.

Tahun baru aku best sebab ada org baru dalam family.. Nur Amirah Aliyah... yes..dia Februarian sama macam embah wedok dia dan of course me..!! Yeay!



Inilah amirah...si cantik manis... ni gambar first time mata bukak luas2... She is 21 day old today... Adorable kan????

Ok ni warming up.. Nanti kita cerita lagi...

Signing out...💋💋💋💋💋💋💋

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...