Thursday, December 24, 2009

HAMLAU LAIS!!!!!

Semalam Mel n adik gi amik Abg Moa kat Jalan Gurney.. Petang tu masa balik aku ngan adik memang dah mendajal kat HAMLAU yang sibuk ngaku parking dia punya. Petang tu adik dah sorokkan 'penada' dia tu bawah tangga. Malam tu masa balik diorang parking kat situ, sebab keta x de.. namanya pon bebas parking.. Masa naik tangga Mel dengan kuat cakap " Alah, apa salah parking kat situ, dia bayar ke parking tu.." agaknya HAMLAU ni dengar.. dia ikut naik atas pastu nak jumpa dgn Yang..

Mel kata muka dia muka bengang jugak, nak gaduh agaknya, tapi nampak kami ramai, dia mula merendahkan suara.. "Tapi tu parking saya.." %$#*** lah....ntah bila ada nama dia kat situ.. Dia kata dia marah sebab selalu ada org luar parking situ.. Bodoh!! Dia dh lah baru dok kat blok tu, pepandai kata aku ni x dok sini.. Sengal!! Citer pasal kena parking jauh.. nasib lah kan.. sapa cepat dia punya parking lah kan..

Nasib aku ngan Mel x kuar semalam.. kalau x mau jadi gaduh.. Tapi lepas ni aku x kesah.. lantaklah kalau HAMLAU tu nak buat apa pon.. nak main kotor.. silakan.. lepas ni aku report kat DBKL padan muka korang....


P/s : aku betul2 rasa jadi jahat semalam...

Friday, December 18, 2009

Low Cost Flat.............

Aku berharap aku cepat dapat rumah lain.. Kalau boleh first royalty nanti aku nk beli rumah cash terus.. bengang betol aku kat rumah skang ni... Eiiii...


punya org bodoh!!

1. Nilah salah satu punca rungutan aku.. Rumah aku dok skang ni flat low cost.. Tempat parking pon x berbayar.. X de sapa yg boleh book parking. Tapi sebab org bodoh yang dok kat blok aku ni, maka mereka dah tetapkan certain2 parking tu diorng punya... Ada sekali tu diorg pasang tiang n bumbung uk parking khas diorg.. Tapi sekali tu DBKL dtg robohkan...PADAN MUKA.. sekarang ni diorg pakai main tanda cmni lah...
Aku x kesah sgt memula sebab kebanyakan penduduk blok aku tu adalah tuan punya rumah yang dok rumah sendiri... Tapi yang aku menyirap sgt adalah apabila ada penyewa yg masuk lepas aku pepandai letak benda alah tu kat parking.. Kadang2 dia lupa nk letak, so kalau sapa2 yang sampai dulu consider dia punya lah.. Tapi sialan ini telah kecoh2 dan marah2... Ada sekali tu aku balik ngan Mel, masuk parking ni, sbb xde tanda pon, dia baru balik dr surau, dia tengok je aku ngan Mel, ingat aku takut agaknya...BODOH!!!!!

2.  Pelik kan sikap sesetengah orang yang krang pandai ni... Aku memang menyumpah je kalau nmpak dia. Yang paling x best tu dia siap citer ngan Pak Haji kat bawah rumah aku. Sebelum ni memang lah parking tu tempat anak dia parking. Aku x kacau lah sebab memang dah lama anak dia dok situ..Tapi kan Pak Haji ni lagi hampeh, dia punya parking yang dia tanda je 5.. siap satu petak parking uk dia simpan barang2 dia dan juga jadi tempat pembiakan nyamuk+tikus+ular.. Aku harap biarlah dia kena sama dengan orang dr kementerian Kesihatan... (x jahat sangat kan harapan aku?!!!)

3. Berbalik kepada cerita tadi..walaupun dia mengadu kat Pak Haji tu, Pak Haji tu x cakap papelah..even setiap kali aku parking n Pak haji ada kat situ,dia cuma senyum jer.. hahahahahahahaah!!!!! Tapi kan selepas hari dia menjeling aku ngan Mel kat parking hr tu Awan Guling makin menjadi teruknya... Kalau lah si Bunguk tu punya angkara memang aku x ampunkan dia dunia akhirat....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. Lagi satu rungutan aku adalah kerana ni...


 
semak kan?!!!

Ni lah yang aku bengkek sangat.. kakak depan rumah aku memang baik cuma ni  jelah yang aku x tahan.. Barang dia selalu semakkan depan rumah dan susah aku nk bukak pintu rumah aku!!! Tu belum dia bawak lagi hasil kebun dia kat kg... Lagi semak.. Pastu dia bela plak kucing liar kat blok aku.. Dahlah berak merata, pastu tempat mkn kucing tu bebetul depan rumah aku.. Dah bersemut sampai dalam rumah aku.... Even kitorang dah alihkan depan rumah dia, esok balik keje ada lagi.... Haih...apa nk bikin.. Aku dh cakap dah kat anak dia jgn letak kat deoan rumah aku.. Jadi jugak, skang ni aku sepak je bekas makanan tu depan pintu rumah dia....

5. Sengal!!! Nilah kalau dok bersama-sama dengan orang x berpelajaran..

6.Bukan dok low cost flat ni x bagus.. tapi yg x bagusnya ialah org yg dok kat situ..especially blok aku lah.. Skang ni rasa menyesal plak doj situ.. Asalnya pindah nk dok sekejap je sbb rumah yg aku dok sebelum ni x berapa selamat. Asik ada org sekodeng je.. Pastu mat pet suka sangat menyorok kat tangki rumah aku.. SEREM!!!!! Rumah skang ni kiranya rumah tangkap muat jer... Tapi sudahnya susah dah nak cari rumah sewa yang lain.
 
7. Kesimpulannya untuk aku, sungguh2 buat bisnes ni supaya aku dapat beli rumah cash.. kat tempat yang lebih selesa dan senang juagk nk kemana2... Semoga impian ku tercapai.. Azam tahun baru!!!


Thursday, December 10, 2009

KERENGGA DI POKOK KELAPA

Since i've been writing about "KETAM AJAR ANAK BERJALAN"..(hehehe..) ada satu lagi aku nak share ...

"MACAM KERENGGA" = Selalu orang maksudkan macam kerengga ni pinggang ramping kan?!! Tapi ada satu lagi maksudnya....

Maksud satu lagi adalah orang yang sangat pasif dan suka menggagalkan kita supaya kita jadi macam dia..... Orang yang kita ajak untuk buat kebaikan atau nak bantu supaya berjaya, tapi asik kondem kita. Macam aku selalu ajak kengkawan buat bisnes ngan aku, tapi kengkawan selalu jual mahal.. Lagi banyak yang kondem dari support.. Macam kerengga lah tu.. kerengga yang ada kat pokok kelapa..dia x makan buah kelapa tu, tapi bila kita nak amik dia gigit kita plak....

Pengajarannya, kalau nak amik buah kelapa, kena gigit dek kerengga, jangan x jadi amik.. Bunuh je kerengga tu,... Heheheeee.. x delah .. halau kan ajer.... x kn sebb kerenggan sampai x jadi amik... Camtulah jugak bila kita nak berjaya.. Jangan sebab orang2 yang menghalang kita tu kita jadi lemah semangat. ..

Jadi ingatan kepada diri aku sendiri.. terus lah berusaha.. Chaiyok!!!!

KETAM AJAR ANAK BERJALAN

Semalam masa aku ngan Mel on the way ke klas, aku lalu jalan Genting Setapak , pastu lalu bulatan Pahang nak ke Jln Tun Razak... Masa nak belok ke kiri, ada satu keta Waja Putih ada tulisan besar "PXXXX" warna biru...

Jalan slow je.. pastu jap ke kiri, jap ke kanan... Macam lais!!!! Mel pon slow kan keta... Ada can dia cilok lah... Wah!!!! Ada 2 ekor "mangkuk" dalam keta tu, pakai uniform..

Muka dah lah x boleh blah,,, tersengeh macam KERANG BUSUK.., pastu yang drive tu tengah main henpon.. hantar msg barangkali.. Seat belt pon x pakai...

Cinabeng.....!!!!!! Pastu bila kitorang tengok kan, dia gelak2.... Celaka!!!

Mentang2 pakai uniform, naik keta P tu boleh buat sewenang2 nya?!!!!

Camne lah org awam ni nak patuh undang2 kalau depa pon langgar undang2... ??
Ketam sungguh diorg ni.. !!!

Tuesday, December 8, 2009

JIMBAAN BERSAMA AYANG PART II

Well, setelah penat on the Saturday ke PC fair, esoknya aku masuk ofis sebb nak settle keje. Lagipon dh jnji dgn ofismate nk dtg. Sekali dengan nk kemas bilik bos aku lah. Sebab dia nk balik dah...hehehehe ( bukan bodek tau...!!) So, pagi dlm kul 9 lebih aku kuar tu tunggu bas ke ofis...hampeh betul... dah ada 3 bas kat situ, satu pon x nk jalan. x kan x de rang ramai yang tunggu x nak jalan?!! Bukannya bas Metro...bas rapid bunguk!!!! HAri Ahad kan, semua driver mls nk jalan agaknya... Still dok lepal isap rokok & cakap mengarut.. Ntah pape org Melayu nih.... bila nk maju kan?!!!

Berbalik kepada cite jimbaan aku... Sampai ofis dalam kul 10am, aku dok buat keje lah sambil ergosip sikit2 ngan ofismate aku... Lepas tu tetiba husband aku telefon dan mencadangkan kami ke Jom Heboh...wah!!! syoknya.... Kiranya dia bagi aku peluang gi tengok keadaan Jom Heboh tu lah... hehehehee.. klaka plak. Memula tengok cuaca mcm panas je, so aku mencadangkan kami tengok wayang dulu.. ptg sket baru g sebab pk nti kang dengan org ramai bersesak, panas lagi, mau pitam plak kang... Sekali cek online, semua time dah lepas uk tengok movie tengahhari... So kami terus ke bukit jalil...

Aku naik tren dr ofis aku tu n jumpa yang kat masjid jamek.. Masa nk sampai masjid jamek tu aku nk turun, tapi aku nmpak yang betul2 terpacak kat depan pintu aku nk turun tu, so aku panggil je lah dia masuk sebab kebetulan tren yang aku naik tu menuju ke Sri Petaling.... Umat manusia hari tu luar biasa.. Tapi jalan raya memang clear....Semua pon kuar naik kenderaan awan jugak agaknya hari tu.

Lepas beberapa stesen dari Masjid Jamek, ada satu family naik, mak yg sangt besar, seorang anak bujang, 2 orang budak lelaki dan ada seorang lagi wanita berumur... (bapak dia x mo ikut gakanya...). Mak ni tadi masuk yg last sekali dan telah berdiri betul2 depan aku.. Dalam keadaan yang sesak2 tu dia sibuk nk buat panggilan telefon..Aku ni memang dah besar, tambah lagi dengan kebesaran dia yg 3 kali ganda aku... haih....siku dia je menekan dada aku buat sesak nafas... .. Nasib baik anak dia bgtau x yah buat kol...Selamat. ..!!! Phewww.. Tapi malangnya, bila berenti kat stesen Salak Selatan, ada orang masuk lagi dan dia telah menghimpit aku.. aku berjaya menyelamatkan diri, tapi side tangan aku terimpit jugak dek belakang badan dia... Ya Allah... !!! memula aku pelik kenapa rasa cam lain je kat tgn aku, rupanya bila aku dapat jarakkkan diri aku dengan dia, basah lengan baju aku dek peluh kat bhgnbelakang bdn dia...Yewww...... Aku dah start hilang mood nak ke Jom Heboh dah... Nasib Baik ekon dalm Star LRT tu agak kuat... Tapi aku tetap rasa yekkk!!!


Turun je, Yang dah sibuk jak makan sebab lapar... Aku kompem dah hilang mood dan juga selera.. Tapi sebab aku yang beria2 sangat nk gi, jadi aku diam jelah... Aku ikut je dia makan.. Demi tuhan, tekak aku kembang nk makan... Lepas makan tu aku jalan je terus gi kat gerai2 tu,cari apa yang aku nak n  balik.. dapat lah satu beg biskut Tiger, 2 paket Nestle Bliss n Dutch lady.. Ok lah tu kan... Nak beli Ribena, tapi aku x mampu nk teruskan perjalanan..

Oh.. tapi Yang sempat amik gambar kat keta idamannya... Lamborgini... Opss... x upload lagi pic tuh... Will upload soon... Lepas dah snap2 sikit... Kitorg blah.. Part balik ni yang paling syok.. sebab aku jumpa Fadh!!!!.. X lah boring naik tren balik tu sebab aku dapat duduk n dapat borak sakan dengan fadh... (alah x sempat amek pic ngan dia...).

Sampai rumah dalam kul 5.30 ptg. Kejap je aku kat Jom Heboh tu.. Mak yang besar tu punya pasal lah.. balik je terus salin baju.. eiii... baru nk mandi, sekali adik pon sampai pinjam peha aku uk nangis.. hehehehe.( masalah adik aku tuh....)

Jimbaan 2 hari ni seronot sgt dan buat aku rasa x de keta pon x pe. Tapi pagi tadi bila nk gi keje, aku rasa nk nangis sebab nk kena kejar bas pagi.. hampeh!!! Nasib baik adik ada, dia drop aku pai tadi... tapi tetap lambat..hahahhaaaa...

Sunday, December 6, 2009

JIMBAAN BERSAMA AYANG...hehehee

Since our car masih di bengkel bunguk tu, and keta pinjam dah di ambil tuannya, kenderaan kami adalah tren, bus and kaki sendiri..hehehehe.. Minggu ni ada PC fair kat KLCC..Ayang ku beria2 nk g..aku plak nk sgt gi Jom Heboh...(x tau lah nape sgt teringin nk pegi..)..So kitorang pon dah plan baik punya..tetiba teringat plak keta x de..jadinya naik lah tren..

Tapi...tetiba ayang aku terlebih rajin dan buat operasi di rumah dulu...Sejujurnya mmg aku agak malas..heheheheeee (shhhh..rahsia..) tapi apa nk buat dah di arah..terpaksa lah buat. Bila dh penat aku dah malas lah nak keluar...Tapi kesian lah plak tengok Ayang kan...Aku pun kuar lah tapi bila aku dah x berapa nk feel kuar, mulalah aku rasa baju aku x best lah, kasut x ngam lah..(perangai sapa aku ikut nih?!!!!).. Tapi aku berjaya dicairkan oleh ayangku... heheeeeee..




amek feel nk kuar..heheheheee



nak puaskan hati......


So, naiklah kitorg tren ke KLCC..tpt pertama yg dituju seperti yang dirancang...  Aku sebenarnya fobia naik LRT Putra ni.. ada sejarah hitam... Seriau... Tapi kalau berkawan ok.. Sampai je, terus je menuju ke PC fair sebab nak ke Jom Heboh plak lepas tu.. (yok - yo jer...) Tapi bila masuk dalam tu confirm nyelah lupa semua..tengok semua benda2 menarik... lagilah ayang ku... memang gila ngan komputer... aku baru2 je celik IT sket... tapi tetap jugaklah terpukau... Kitorg gi sebab nak cari notebook cooler, hard disk komputer aku yg dilabukan ayangku, tumbdrive n keyboard protector... Semua dapat... Price boleh thn dan memuaskan...

Masa jalan cari brg2 tu sempat jugaklah ayang ku stop men game...Gilos eh... komputer tu memnag uk game jer.. dengan perisian semua harganya 7k.. hei.... mmg lah kan org kalau gila men game ni. apa saja sanggup... Oh ya, men game tu ditawarkan oleh staff kat booth tu lah.. dia kata kalau dapat best time dia akan kol lagi esok uk dtg beat lagi.. 8 terbaik akan dipih hr ni..Sebab esok akan lawan lagi, and hadiah nye tu yg best... tpt ke2 nye hadiah sama dengan 1st place..hehehheee... tapi aku x sure yang dapat. hahahahahaaaa...

Jalan punya jalan dalam tu, perut dah lapar, kaki dah sakit ( yelah kan... lama dah x berjalan...nek keta jer...), perut aku dah meragam....jadinya lepas makan balik ke rumah... Actually aku ada option lain selain dr Jom Heboh, iaitu tengok wayang.. tapi masing2 dah x terlarat... maka pulanglah kami....


jalan pulang....



berjalan dlm kepenatan dr LRT stesen ke rumah...



heheheee...yang marah sebab aku panggil dia nk amik gambar...dia nk cepat sampai rumah sebab penat...hehheee

Well... walaupun kitorg penat.. tapi kitorg rasa sgt gembira sebab naik tren ni mengimbas kembali zaman dating kitorg...HEheeee... syok sgt!!!!! Rasanya lepas ni kalau naik tren lagi pon x pe nk berjalan2.. sebab kami masih berdua... tapi kena ada Ayang lah..kalau aku sorang mampos aku x kan naik..!!!!

So, conclusinya...asyik deh berdua naik tren, ... pada yg masih berdua seperti kami, sekali sekala naik lah kenderaan awam ni bila meluangkan masa berdua berjalan2.. Boleh mengimbau kenangan dolu2.. mengerat kasih sayang..ewah...Kalau dolu2 pon dh dating nek keta.. cubalah naik skang ni... best... !!!

Friday, December 4, 2009

THE BEST EVER...

 Actually this entry should be posted way long ago... Aku sempat tulis tajuk je sebab masa aku baru nak masuk feel menaip isinya Ayang ku dah tipon..bgtau dh sampai... Huhuhuuuu... Bila aku nak sambung aku dh terlupa apa yang best sangat aku nak share dalam blog ni.... Faktor umur ke ah?!!!! Seram!!!!

Cakap pasal umur ni buat aku tersedar sesuatu yang aku akan tinggalkan alam 20-an...!!! Tidak!!!!. Memandangkan aku lahir ke dunia ni dalam lingkungan awalan tahun, maka cepatlah jugak angka "3" tu singgah pada aku.. (3 yang di depan tau!!) Masa aku berumur 19 tahun dulu aku pon pikir camne agaknya aku melayari kehidupan aku sewaktu umur aku 20 tahun... Heheheheeee... well, asik banget deh,.... kira aku salah seorang yamg agak berjaya dalam kehidupan, waktu itu lah... sebab aku pada ketika itu adalah seorang siswi....huhuhuuu...dan aku juga merasakan seronotnya kehidupan remaja dan merasakan asiknya cinta...heheheheeee.....(mapoh kalu mok tahu.....!!)

Dan bila sampai penghujung 20-an ni, aku mula pikir adakah jalan nya seronot sewaktu aku mula masuk alam 20-an...bila aku mula masuk fasa baru 30-an... angka 3 tu buat aku serembanget..gerun, ketar, dan juga aneh..Kenapa aneh ek?!! entahlah... Masa ni aku mula imbas balik kehidupan aku yang dulu, pencapaian aku...apa yang akan aku lakukan bila aku dihalangi masalah.. sama ker macam dulu, lagi hebat atau pun x berapa hebat?!!! herm... apa yang korang rasa?!!!

Walaupun aku sedikit gentar nk tinggalkan zaman kegemilangan 20-an aku ...(ewah...) aku tetap bersedia dan bersyukur kerana aku masih menghirup udara, bernafas dan berada di dunia Tuhan ni.. menandakan aku masih wujud... huhuhuuuuu... Cumanya masih ada impian aku yang tak tercapai tatkala zaman 20-an aku ni nak berlabuh... Walaupun ada beberapa minggu lagi, tapi blom sure lagi aku akan dapat.. tapi yelah kan mana nak tau kuasa Tuhan... aku masih berdoa!!!! Selebihnya aku forwardkan ke tahun depan yakni tahun aku masuk ke alam 30-an...eiiii....!!!!

Well, nampaknya aku berjaya juga mengisi entry kali ni bertetapan dengan tajuk aku yang aku dah lupa apa sebenarnya isi sebenar...(nape aku rasa cam banyak mengarut jer?!!!) Tapi aku rasa lah my 20-an ni is the best ever experience sebab antaranya aku bertenu jodoh dengan Ayang ku....aku grade...aku start keje... seronot!!!!!

Wednesday, November 25, 2009

Sambungan....

Yeah....Im Back!!! Lama gila x post pape pon kat sini...Sebab kerja melambak dan lebih kepada FB aku x sempat nk godek2 blog ni. lagipon Yang betulkan pc kat rumah, x setel lagi... harap2 dapat lah aku berbloging lebih serius lepas nih...

Seperti biasa masih cari jalan perdamaian...heheheheee..tapi tu x penting..

Beberapa hari ni, aku ikut tour Alpha Lipid...syok giler.. baru aku tau camne nk explore lebih peluang yang dah ada kat depan mata ni..Memang rugi sangat kalau aku x kebas...Itu satu...Keduanya, aku belajar cara yang betul untuk teruskannya. Memang best dapat leader yang ikhlas nk tolong dan x putus asa buat penerangan. yelah kekadang aku pon blur gak....

Hari lepas adik kena amukan tu, bayak sgt benda pending,.susu, blog, kerja, sponsoring...semua lah...nk gerak pon x bleh..sudahnya mlm adik balik rumah, kita gi jimba makan durian..kesian tengok diua..pulak nye Yang pon memang asik bau durian satu hari tuh....heheheee...mlm tu lebih kurang dalam kul 11pm cam tu kuar gak cari duarian...ok lah tu, lepaskan gian oranng yg kena amukan DURIAN!!! heheheheee

Habis pasal durian, sibuk nk kumpulkan orang uk gi function malam Royalty...14 orang betul2 hadir..cuma aku frust lah ada yang beria nk dtg tapi last minit tarik diri..mntang2 lah tiket aku bg free..tapi x pe..dugaan dalam menuju $$$$$$$..huhuhuhuhu...Well, frust sket lagi sebb x kena langsung cabutan bertuah.. dhlah hadiah dia cash money...paling sket RM1k paling banyak RM5k... perghh.. org aku yg dtg pon semua frust..xde satu pon yang ONG ptg tu...

Tapi yang kelakar ialah bila semua yang dtg x makan dulu tengahari sebab ingat ada sajian makanan disediakn..tapi yang ada hanya lah air kosong and coffee..heheheheee..nasib baik lah aku sempat makan roticanai pagi tu..cover lah jugak.. tapi dengan ekon sejuk dalam tuh, semua perut bunyi..jadi lepas habis jer kitorang terus masuk kat shopping mall cari food court.. rupany fudkot dah xde..terpaksalah mkn Mc'D jer...
dah lah lapar sesat lagi cari Mc'D..hahahaaaa...sampai sakit2 kaki kitorang..paling kesian kat Cik Kiah yang dah menggigil kepala lutut...

Nasib baik smpai McD orang x ramai sgt tgh order, jd cepat lah jugak dpt mknn....ha..tu dia skali order, semua terus diam mkn.. xde borak2 langsung.... sudahnya balik tu, depa sakit kaki...dan esoknya Kak Kiah lambat gi keje sebab kaki dia berdenyut dr mlm lepas balik...nasib baik ayat anak dia cover aku..."mak salah pakai kasut nih..."heheheeeeeee

Dan satu hal kat ofis, dek kerana bos kesaygn aku nk menunaikan Haji , maka semua benda perlu dibereskan dan disegerakan supaya x de yang tertunggak dan tertangguh...terpaksalah ikutkan je walaupun penin....Tapi bila bos dh pegi aku rasa horey sket sebab x delah kelam kabut sgt buat keje...sebab tu lah boleh ikut mak gi tour Alpha Lipid... siok!!!!

Ermm... seterusnya harus di sambung lain kali sebab aku harus pulang..weehuuu..x sabar nak balik kg...memerah keringat di kampung!!!!ewahhh!!!


dengan mak kat rumah prospek yang x jadi....


Wednesday, November 4, 2009

Masih berusaha..

Aku tengah berusaha...


..


..


..


..


mengumpul kasih sayang yang berkurang...


...

...

nak rapatkan ukhwah yang makin terlerai...



insya-Allah..


dan berusaha nk cari BATU API...


HEHEHEEE......

Monday, October 19, 2009

OFIS DAN RAYA - PART II

*Entry ni sepatutnya dh lama publish..tapi kerana kesilapan teknikal baru boleh dipublish......

SITUASI II - Hari terakhir di tempat kerja...

Sambungan dari entry yang lepas maka aku sambung semula kisah aku....heheheheheeee


kasi kemas rambut gua yg x berapa nak ada nih dulu....

1. Beliau ini adalah Fikri, despatch boy ofis aku yg sejak akhir2 ni semakin pendiam dan menyendiri... Sebab perubahan tingkah laku beliau ni x ah plak diketahui... tetapi menurut sumber yg boleh dipercayai, perubahan sikap beliau adalah kerana hormon C...huhuhu...pk lah sendiri yer... Fikri ni sebenarnya boleh thn jugak lah...muka boleh carik makan...cuma yang buat aku x tahan dengan dia adalah dia sangat POYO!!!



hk : rasa2 sdbd aku dh pack belum?!!
rz : mls tul nk wat keje, aku menyengih jelah kat sini..aku mmg suka menempel kat tpt k. zah ni

2. Melihat pada gambar di atas, mungkin dapat meneka perasaan 2 makcik ni....yg tudung merah tu merayap rumah orang x abes2....yg sorang lagi tu asik mintak balik awal....Kalau lah aku bos kat opis ni dah aku soh balik dah..Pada ketika ini aktivitinya adalah mencari alasan kukuh untuk aku sampaikan pada bos supaya bos izinkan kitorang semua balik awal... K. Zah masa ni merasa sgt menyesal kerana x ponteng kerja pada hari itu kerana rupanya sekolah diberi cuti. Kalau ikut plan asal dia memang nk cuti sebab nak balik awal ke kampung halamannya yang jauh iaitu Negeri 9...jauh kan...?!! Maka satu hari itu cam cacing kepanasan dia kat ofis walaupun ekon ofis aku  sejuk cam ada kat kutub utara....
 
                                   

3. List di atas adalah list yg di buat oleh k.zah kerana x nak kenangan Syawal thn lalu berulang lagi. Menurut tuan empunya badan, thn lalu dek kerana terlalu teruja nk sambut Syawal, dia telah pack kan semua baju raya dia yg berpasang2 (tambahan semata...) dalam beg takut x berbaju raya di hari raya. Persiapan memang di buat awal lah, masuk baju dalam beg..Malagnya bila tiba di kampung dia baru sedar yang ada dalam beg baju dia hanyalah baju raya semata2...x de baju basahan dan juga baju dalaman... nasibbaik dia balik ke kampung halamannya...boleh pakai baju mak lagi..tapi apa hal lak ngan baju dalaman dia kan?!!! Terpaksalah dia membeli juga beberapa helai baju dalaman baru... heheheheee...kiranya thn lalu adalah hari raya istimewa buat k. zah kerana bukan baju raya je dia ada, baju dalaman raya juga ....hehehehe

                                

4. Bujang2 ini walaupon x berapa hot di luar tetap bujang paling hot di MTCO.  Kalau dah berkumpul, cerita lain x de, motor, hp dan SERDANG...hahahahaaaaa.... dan aweks.... ye lah kan kalau citer pasal mamats kang, lain plak ceritanya... diornag ni jugak di gelar "Adik2 Lina" sebab dalam ofis ni meja diorg adalah meja panjang kak lina kat entrance ofis... kerana itulah kak lina skang ni sudah x berapa nak betul kerana adik2 nya ini... korang ni memang suka ajar kak lina ajaran sesat.... Diorg x kesah balik awal or tak sebab cane pon kampung diorg kat KL je..except for Norman yang balik Perak..tapi dia tetap x kesah sebab tuket bas dah ada....

                                  
bob selenge...

5. Sorang lagi mamat ni, yang pakai baju biru...x available dah...so x bujang dh lah..tapi tetap hot jugak... Dia ni lebih sesuai di katakan kawan gaduh kak lina...dulu adik kak lina..skang ni x sure lagi status dia sebab kak lina minta ang bujang jer...heheheheheeheh (abg zul jgn mare haaaaaaaaaa....!!) Dia ni serabut, malas bangun pagi dan x sedar dia ni pon mendung gak cam mak tam yang dia selalu panggil tu!!! huhuhuhuhuuu... Hari last raya ni dia x risau sebab kampung halamannya ialah di Sri Gombak sahaja...dan x de pa yg nak dikecohkan pasal balik raya...Sementelahan, mertuanya juga dok kat Gombak jer...x gaduh nk balik kg sapa pon....


And as for me, aku x kesah jugak sebab laki aku still kerja lagi hari tu, balik lambat jugak hari tu dan x larat nak gerak malam.... Lagi plak dengan apa yang dah menimpa kami dan tonggangan kami..heheheheee

Warga MTCO, salam aidilfitri, maaf kalau ada yg tersinggung dan ini adalah untuk hiburan semata2....

Friday, October 9, 2009

ANOL 50 SEN

Citer aku ni bukanlah sambungan cerita AISYAH 50 Sen yang pernah disiarkan di Astro sedikit masa dahulu...Bukan juga sequel atau apa2 saja... Malahan x de langsung kene mengena dengan cerita itu... Cerita ni watak utamanya hanyalah insan biasa tapi saya kagum kerana dia benar2 menjiwai wataknya.... :)

Cerita ni bermula bila aku bagitau Anol nak basuh keta. Tapi x sure kat ne nak gi basuh sebab masa tu dah pukul 10.45pm. Ingat nak kuar awal sikit, tapi dah Adi datang ke rumah untuk makan nasi, kitorang tunggu lah dia sampai dulu. lepas Adi dah kenyang dan mengepow minyak wangi aku yang murah itu...(huhuhuhu) kitorang pon kuar lah.. Anol suggest satu tempat ni, x lah jauh..tapi yang buat aku pikir 2 kali kenapa dia pilih tempat tu adalah bila dia sebut tempat tu jer dia senyum... Patutlah, sebab sblah car wash yang kitorang nk g tu ada Restoran Crystal Seafood.... Tempat feveret dia.... Bukan sebab makanannya yang sedap tapi sebab sorang mamat kat situ...adoiyai.....

So, bila kitorang sampai, x de kereta kat situ, so aku pon masuk je lah kat tempat carwash tu..aku cakap aku x nak lepak kat restoren tu tapi dia insist jugak... Dek kerana kegedikan dia malam tu yang terpengaruh dengan watak Azira dalm cerita Sumpah Bunian...aku ikutkan lah jugak.... Lepas dah order, aku main game kat hp Anol, tapi Anol main MATA dengan mamat tu...Mintak sudulah, tanya kenapa susun meja, itulah inilah...Hai....hehehehehehe

Masa nak balik tu aku soh Anol gi bayar kat cashier sbb mamat tu jaga, pastu Anol panggil jugak dia dtg kat meja dengan bil, dan mamat tu datang...Bil kami ialah RM9.55. Anol mintak discount, mamat tu bagi 0.05 sen jer...hampeh kan?!!! Tapi Anol tetap suka sebab ada duit pulang, adalah can dia nk borak lagi dengan mamat tu.. Baki 50 sen tu dia pegang sambil dicium... Dan sepanjang perjalanan balik dia asik nyanyi lagu 50 sen tu...Ya Allah.... siap dengan gaya sekali... sampai rumah pon sama... cakap pon, terbawak2...hei..rusak adik ku.. (disinilah bakatnya terserlah......hahahahahahaaaaaaa) aku rasa Anol boleh jadi penyanyi dan pelakon...heheheheheeeee... But she is talented!!!!

Penceritaan ini adalah kerana adik aku ni adalah seorang yang pemalu sebelum ni... Malm semalam x sangka dia betul2 ushar mamat tu...heheheheeee..Pasti Adi telah turunkan ilmu nya pada Anol..kah..kah..kah...
Whateverlah..janji korang bahagia...


Monday, October 5, 2009

.....LESS (4)

As usual...back from holiday, kerja..kerja..kerja...dan kerja....

Aku x sempat nak cek email, nak update blog...yang aku sempat cuma FB...hahahaaaaa tu pun sebab ada kes..

Yang dah ke Bagan Pinang on 27.09.2009... Pics yang aku nak upload semua dalam laptop Yang...so terbengkalai lagi....

......

..

...

... So, x de lah story....

Monday, September 21, 2009

OFIS DAN RAYA - PART 1

Skang ni aku dah habis shift kemas dan basuh pinggan kat dapur setelah satu hari ni ramai orang yang datang. Lagipun pagi Raya tu aku dah bangun sangat awal tolong mak masak manakala yang lain masih lena di ulit mimpi..hehehehee...just nak share sikit kisah yang x berapa best sangat lah...Tapi benda ni biasa terjadi...

Situasi satu - 2 hari sebelum cuti raya....

1. Nilah lambang kemegahan bos aku...rasanya la..nama company aku yang di lukis khas dan jadi "signboard" ofis aku.... Kalau orang datang ofis aku ni..kat pintu depan tu dah nampak lah signboard ni dr pintu tuh.. Lainnya aofis aku ni sebab bos aku x tempah sign board yang mahal2... tapi lukisan tu kalau tak silap ceritanya dihadiahkan oleh seorang kawan bos...heheheh ntah2 lagi mahal lukisan nih.....



 
aku memang selalu teringin nak amik gambar kat sini..hahahha

2. Nilah aktiviti kitorang yang memang suka amik gambar.. tapi masa ni sebenarnya semua orang dah tak mampu nak buat apa2 kerja dah kerana masing2 memikirkan baju raya, kuih raya, lomang, balik kampung dan pemikiran yang paling serius pemberian duit raya.. that include me as well....ngeee~ ye lah kan budget lari sikit tahun ni sebab Myvi ku di bengkel.... Dari recep kat depan sampai lah Cik Diego yang duduk kat ulu banat ofis aku, dekat ngan pantry tu, semua pandang file kat atas meja tu serupa juadah hari raya yang bakal menjelma..( yang ni x termasuk aku sebab bos aku memang x bagi aku can langsung berbuat sedemikian)..huhuhuu. tapi aku kan dah x de mood nak buat kerja jadi aku pon sebagai sponsor terbesar (sponsor kamera) hasut Kak Tek @ Lina Jambu merayau satu ofis (yang sememangnya hobi dia) amik gambar aksi staff yang hanya jasadnya di ofis...


                                  
"nes, kitorang amik gambar kitorang dulu...hehehehehe..peace!!!"



muka2 sememah k.zah & k. ros yg control mulut sbb asik mengunyah di bulan posa...


 "apa ajelah k.zah ni membebel nes.. kita dengar jelah..nati kang merajuk lah pulak!!! "



3. Kak Lina telah menjalankan kerja dengan jayanya..(walaupun kebanyakan nya hanya ada gambar dia saja...yang paling banyak....) Adalah 2-3 kali dia masuk  ke belakang amik gambar (sbb dia jaga depan) ..Kena cover2 sebab ada bos n 2nd partner.. masa tu bos kecik pon ada jugak, tapi kitornag ni tetap buat tak tahu jer.....

4. Kak Zah pada hari kejadian telahpun bercadang untuk cuti pada keesokan harinya, (Jumaat) kerana anaknya telah memberitahu dia pada saat2 akhir bahawa sekolah cuti pada hari Jumaat. K. Zah nak balik kampung awal kerana dah tak sabar nak bergosip dengan adik-beradik nya yang lain di kampung sambil menyediakan rendang nogori mereka yang terkenal.... Tapi short notice sangat... x apek lah dia nak cuti kecuali dia mc ataupon EL sahaja pada hari Jumaat tersebut...

5. Aku juga telah merasa bengang pada hari tersebut kerana kakak Gen-2 telah dengan selambanya makan di khayalak ramai iaitu kami ni semua... Beliau memang tengah cuti berpuasa tapi x perlulah makan kuih raya K. Kiah yang sedap tu depan kitorang semua... Pelahap sungguh... Tu satu, satu lagi hal Betina Gedik HAram yang bikin panas dalam facebook... haram jadah betul!!!

6. Hari tu juga aku telah menjadi mangsa bersama K. Firza kerana terpaksa dengar cerita + leteran + rungutan + umpatan K. Zah... yang mungkin juga akan jadi isi2 penting gosipan dia di kampung bersama adik beradik nya yang lain... hahahhahaaaa....


 "baik aku buat2 tidur..mesti bos ingat aku penat sangat....heheheheh"



"apa ajelah k. nes buat belakang aku ni..tengkuk aku dah sakit ni tunduk...
dah lah x bagi aku tengok kamera... "



"sumpah nes...akak letak tangan je kat bahu bob...alah..kan adik2 aku jugak.."

7. Bob @ driver kehormat MTI memang x boleh nak tongkat mata dia lagi dah.. dia telah menukar port lelap nya sebanyak 3 kali dek takut2 kalau bos ternampak dia tidur... akhirnya Norman a.k.a kekasih gelapku telah membenarkan dia parking baek punya kat bilik akaun sementara MNJ tiada dalam bilik tu. Bob tetap x mengendahkan situasi yang berlaku di sekeliling bilik tu dan sekitarnya kerana x mampu bukak mata lagi dah. Walaupun kakak yang baik hati di ofs tu menyuruh dia tidur dengan selesa kat bilik meeting dia tetap mahu juga tidur bersama Norman di bilik akaun. Apa2 jelah bob nih....

8. Satu2 nya LA Conveyancing & corpoarte kat ofis aku... Pengantin Baru - Mr Hazim. .. Sejak bergelar SUAMI ni beliau sentiasa senyum.... dan x kesah walau kena marah dengan bos sekalipun.. Sebelum2 ni beliau akan bermuka kelat bila kena marah, tapi itu semua x penting lagi buat beliau kerana sekarang ini beliau sudah ada penyejuk kepada perasaan bengkek beliau itu..x de kat pasaran nih...Beliau suka kemam mulut bila buat kerja dan pegang janggut sejemputnya tu. Mungkin itulah rahsia belaiu memikat isterinya...heheheheeee... Jangan la tertipu dengan muka baiknya dan seperti pendiam itu kerana beliau sebenarnya adalah pak lawak dan sangat nakal menyakat orang..... Dan kalau nak bercakap dengan beliau haruslah dimulakan dengan pantun. Dia juga telah memecah rekod dengan menjemput kawan seofis hadir ke majlis perkahwinannya dengan "jemput mulut" yang telah disampaikan sendiri olehnya dalam bentuk berpantun.... (Orang yang boleh jawab je boleh dtg kenduri beliau...dahsyat kan?!!!)

9. Oh lupa nk habaq.... kat ofis ni port paling hot adalah kat tempat reception sebab receptionist kat ofis aku ni memang hot mama pon.. huhuhuhuu.. kat situlah tempat Bob n Norman bercanda, tempat lepak budak2 despatch dan tempat bergosip semua orang.. mesti ada sahaja cerita baru dan gosip panas yang dibincangkan di tpt reception ni...dari pasal artis, x berapa nak artis dan memang bukan artis...


"alamak si nes ni cium tangan aku plak, kantoi plak kang bau makanan kat tgn ni.... "



kak kiah ni ikhlas ke tak ampunkan aku nih?!!!

10. Ada juga beberapa orang ofis mate aku yang telah megambil cuti pada hari Jumaat. So, hari sesi penggambaran ni diorang dah last day lah. Ada sesi bermaafan jugak lah hari tuh. Antaranya kak kiah n kak lina.. sebab tu lah bila aku soh kak lina buat sesi fotografi ni dia suka sangat, sebab dia dah memang x de mood langsung nak buat keje dah...Memang tunggu pukul 5 jer...Samalah kak kiah.. Selama ni aku tak pernak tengok kak iah hilang semangat buat kerja ..wah...!!! tapi hari tu memang dia asik letak kepala atas file jer... macam nak absorb je isi file tu... heheheeee.. slebihnya juga dia lepak kat kubu aku... melihat perkembangan terbaru si Gedik Haram...~~Ngee~~

Ni baru cerita hari Khamis... aku upload lagi nanti sebab mata aku dah nak terkatup.....


kamilah punya angkara...


Tuesday, September 15, 2009

.....LESS 3 (ganjengan di ofis yang..)

Hahahaaaaa... saja je ... skang ni aku ada kat ofis Yang..entry post baru ni guna komputer dia..
Best sungguh...!!!!

Aku saja ikut dia malam ni sebab nak amik coklat kat melah di Bangi. Yang tak bagi aku gi sesorang. Bahaya katanya..yelah kan since kejadian Tragedi Ramadhan tuh..hihihiiii.. tapi x kesahlan sebab x yah lah aku susah2 drive sesorang ke Bangi.

 
Hehehe...berangan kat kusi yang...
 
 
Ni tengah buat entry ni lah..hahahahahah..
 
Tu je nak share.....hahahaaaaa....
1. Sekejap sangat rasanya masa berlalu..Hari ni dah 24 Ramadhan...lebih kurang 8 hari je lagi nak sambut Syawal..aku x sempat buat apa2 lagi..Tahun ni aku rasa Syawal x semeriah dulu. Dengan pelbagai peristiwa yang menimpa..adoiyai... x siok sungguh.. yang paling utama adalah kerana kereta ku di workshop..beraya nek keta orang ni x best. Ye lah kan, feel dia x sama cam naik keta sendiri..

2. Baju raya tahun ni cam x de jer... walaupun ada banyak kain yang aku x hantar jahit lagi mak dah potong, tapi aku bet lah, mesti x jadi baju lagi.. Bila perkara camni jadik, aku start lah membayangkan untuk belajar menjahit..tapi ...bila aku dah masuk K4, Giant, or gi ke jalan TAR dan nampak baju kurung siap yang murah harganya dan boleh tahan designnya, maka terkuburlah sekali lagi cita2 murni aku untuk belajar jahit.. nampaknya mesin jahit mak tu sok memang diwariskan kepada adi lah..(even adi nak siapkan satu baju kurung amik masa sampai 2 tahun...hahahaha). Yang pon awal-awal lagi dah sound aku kata x mo baju raya sebab baju melayu yang elok ada 4 pasang lagi termasuk lah baju masa malam berinai dulu dan juga baju nikah. Aku pernah paksa dia pakai baju melayu hari jumaat gi kerja tapi dia x nak.. Tu sebenarnya nk soh bagi buruk lah baju tu so nanti boleh lah beli baju baru yang warna nya adalah kesukaanku,..huhuhuu..
Dah bape tahun dah ni tema asik lebih kurang...boring betul!!!

3. Kuih raya adalah salah satu lagi subjek penting bila tiba raya ni kan.. of coz lah aku awal2 lagi dah buat kuih raya ..(buat kat kertas tempahan kuih raya cik kiah..hehehehehe).. Yang sound lagi kata jgn order byk2 sbb nanti kuih raya jadi sarapan setiap hari lepas raya..hahahahahaaa.. Actually tahun lepas tat nenas terlebih order plus dengan orang kasik lagi.. tu yang setiap hari kena paksa sarapan tat nenas.. kiranya dia x mo kes tersedak kuih raya pepagi tu terjadi lagi lah... hahahhaaaaaa.. Tahun ni aku order cukup2 untuk mak n mak mertuaku sahaja.. x kosa nk order lebih2.. Lagipon, rumah aku memang x pernah ada orang datang beraya.. Biarpun dah dijemput banyak kali..jiran2 aku x pernah jejak masuk rumah aku nak beraya.. (Save lah jugak gula rumah aku...) (Macam ni punya orang pon ada kan?!!!!)

4. Cuti pon satu hal bila nak dekat raya nih.. Ofis aku cam biasa, memo tak keluar lagi.. Tapi ramai ofismate aku yang dah submit borang cuti.. Ada yang mintak half day Jumaat nih..kalau dapat lah korang... Tapi kali ni ramai yang x sambung cuti sebab cuti raya tahun ni perfect lah kiranya... Memang cukup seminggu beraya.. Tapi x tau lah jugak kan bos aku .. Kalau ada kes yang dijalankan lepas raya ke -3..heheheheeee adalah yang kena kerja ni..tapi rasanya tak kot.... (Nasib baik lah bos x banyak buat litigation matter...hehehehe) Tapi bab cuti ni yang buat kami satu ofis bengang adalah Admin & Account Manager yang macam lais...hampeh... Esok nak cuti raya baru terhegeh2 nak setel bape hari ofis nak bg cuti. dahlah tu pon kena potong cuti tahunan sekali. apa punya sistem dia ni pon aku x tau. Dahlah berkagak, bongok sikit... semua dia je yang betul..patutlah x de pompuan yang nak dia.

5. Yang paling penting ialah, duit raya / gaji.. Macam tahun ni raya adalah seminggu (lebih kurang) sebelum hujung bulan, jadi gaji kiranya dapat awallah.. Ramai orang dah terim agaji dia kerana majikan mereka maklum tentang keperluan2 yang harus disediakan sebelum balik kampung untuk beraya... Cuma aku rasalah..(aku rasa jelah ni....) ofis aku je yang bagi gaji lewat.. Sekali lagi bangang aku yang sekian kali ni aku bagi kat Admin & Account Manager aku... Kalau dah tau duit x cukup lagi untuk bayar gaji..roger lah bos... boleh buat transfer yang sepatutnya..ni ngomel kata ku n senior staff....bongok tahap cipan gendut!!!! Bila senior staff bising kat dia, dia marah bos plak.. Kalau dah bos yang nak kena buat semua, apalah gunanya dia sebagai Account Manager kat ofis tu kan?!! Aku sokong kata seorang anak staff kat sini yg masa tu tgh tercari2 tpt nk praktikal .. katanya .." mak, shira rasa elok lah Bongek (bukan nama sebenar) tu bungkus semua barang dia , letak resign letter je.. keje semua org lain buat.. dia tu asik keluar masuk opis, hisap rokok tulis cek...tu jelah keje dia..biar shira je yg ganti...." Kalau bukan adik Shira ni yg nak ganti adik aku pon boleh....*%^$#*~~!!!!!

6. Kesimpulannya, aku bengkek sebab keta x de nak raya nih, baju raya aku takde lagi sedangkan mak dah belikan baju raya untuk anak lelaki dan menantu dia, gaji x de dan cuti x confirm lagi..... Tapi lepas sedetik tadi, aku insaf dah..heheheeeee....aku tetap bersyukur juga walaupun baju raya cam x kan dapat tahun nih..(sob..sob..sob...) , keta juga tiada tahun nih... Tapi aku tetap nak rasa bengang pasal cuti n GAJI!!!

P/s: Sebab tu lah juga aku bertekad nak buat bisnes dengan bersungguh2 dan jayanya supaya aku x perlu bengang lagi dengan Admin & Account Manager aku..hahahahahaaaaaa... Doakan aku ya..AMIN!!!

Uolss yg baca.. (even 2-3 kerat je pon yg tau blog aku nih...) Aku ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Selamat bergembira dan sentiasa beringat dan berhati2 di jalan raya...

 
Gua rasa nk lenyek je muka Bongek (buka nama sebenar) tu!!!

Thursday, September 10, 2009

PEMBUNUHAN BERAMAI-RAMAI

GEMPAR!!!!! - I've witnessed kepada satu pembunuhan beramai-ramai... Sumpah x tipu!!!
Pagi tadi nak pegi keje aku tengok mayat bergelimpangan.. Husband aku plak tepuk tangan excited gila... Heheheheeee husband i lah pembunuhnya..


Serius..banyak gila coakcroach dalam keta yang kami pinjam.. Since we use the car, every morning we have to halau the lipasss.. and yesterday dek kerana terlampau x tahan Yang telah sembur seluruh kereta (bhgn dalam) dengan racun serangga yang telah di sponsor oleh Cik Anol... (semalam.. dengan muka penuh kebencian mereka telah berseronok menyembur racun serangga itu ke dalam bahagian kereta...)


This morning, after we collected the "dead bodies" and burried them in the plastic bag with other sampah yg ada dalam kereta..still ada yg masih hidup tp with serius injury...heheheheeee...mcm mabuk je..pastu ada yg sebelah badan cm dah kena stroke... Tu pun ada hati nk jalan dan merayap kat tengkuk Yang.. (nak balas dendam kot..) X pasal-pasal aku pon terkejut sebab tetiba jatuh atas dada aku dari atas kepala...
Yang dah nekad dah nak mengoperasi atas kereta weekend nih...


The problem is : Berdosa ker hah? Cam seksa binatang tak?Memang lah nak bagi mati lipas tu kena sembur, tapi melihat kepada muka kejam yang Yang dan Anol buat, ditambah lagi dengan dendam kesumat sebab these insects sebabkan ketidakselesaan memandu, aku rasa kesian lah plak... Yang pagi tadi siap tangkap yang jalan (yang dah nyawa2 ikan tu) then picit dia dalam gumpalan tisu...Grossss!!!


Well, the conclusion ialah... Yang and Anol specially kena bersihkan kereta secepat mungkin sebelum komuniti mereka lebih besar... Heheheheeeeee...


Dan Yang adalah orang yang sangat anti dengan binatang kecil yang terbang.. Dia boleh temper tetiba sebab nyamuk n lipass... Ntah pape...heheheheeeeee...


p/s : i'll upload the scene later..hahahaaaaa

Tuesday, September 8, 2009

........LESS 2.

Right now im awaiting for the azan to berkumandang... Nak berbuka...hari ni x masak, beli jer..Anol hari ni buka kat luar ngan client... Jadi tinggal lah kami berdua jer...

Lately, im being so lazy....so..so so lazy... Nak pegang kuali pon kalau boleh x nak. I do the cook if my Yang buat muka muak tengok makanan yang ntah pape aku n anol beli untuk berbuka, or when he suddenly said ..."Yang, hari ni abang nak makan...." senang betul jadi laki kan.. Sometimes permintaan tu boleh mendatangkan kemarahan sebab mintak pada waktu2 yang x sepatutnya... Selalunya aku rasa kesian lah.. Aku pon jadi isteri malas...hehehehehee

And lately, aku cuma nk makan pizza jer.. Tu pon x dapat... Mintak pizza dapatnya Mc D sebab Yang nak makan.. x selera langsung buka makan Mc' D...

Sebab tu lah jugak adik2 ku kakak mu ini sanggup lagi belanja korang makan kat luar eg Iftar ka BGR tu..heehhhheeee..nak spent time nagn korang berbuka sama tapi mls nak masak..boleh...huhuhuhuhuuuuu

Wah dah azan lah... Ops... Yang datang bagi kurma.... Tengkiu Yang ngok ngek...

.
.
.
Malam kang sambung balik......

BELAJAR MENYAYANGI....

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.
 
2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.
 
3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.
 
4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.
 
5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.
 
6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.
 
8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.
 
9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara
perlahan.
 
[ WHAT DO YOU THINK GUYS?! I THINK ALL THESE ARE HAMPEHS.....]
Aku rasa cam merapu pon yer.....betul pon iye... if lah that PERSON read this..cubalah faham yer...


Monday, September 7, 2009

SISTERS...

Saja nk share....Lets see the Ist pic...

 
1st - apa yg sama ek?
1st pic - Well, yes... we are siblings.. Hahahaaaa ...Cian adik kan.. Zairul kata dia bukan salah seorang dari kami... Aku rasa kalau tengok betul2 ada yang sama... For sure, dari dulu lagi org cakap mulut kami adalah sama.. Maybe adik punya bibir lebih seksi... heheheeeee
 
2nd - anol confirm ada tpt special untuk sangkut baju..huhuhuu
2nd pic - So, diorang ni sama ker? ANOL memang orang akan cakap adik aku ah..confirm..Tapi dari pemerhatian aku bibir dia x sama kot dengan aku n ADIK.. (heheh..malas nk mengkontreversikan bibir aku kat sini...) tapi ada jugak kot sama ngan aku..ntah lah..yang paling pasti hidung dia x sama ngan kitorang...
Haaaa....dah tau apa yg sama budak 2 orang nih... bila "merengut" memang dorang ni akan buat cebek mulut yang sama..hahahaaaa...

 
3rd - isk..bila lah nak bujur muka aku cam depa nih..hehehee
3rd pic -  Ha, tetiba je aku yang x sama plak dengan diorang...Heheheee..tang pipi jelah..aku memang champion.. "AKU KAN KAKAK" .huhuhuhu ~ngee..* (tapi aku x buli diorang malahan aku yang selalu dibuli....) -----> tandanya aku memang kakak yang baik..kan?!!!! 
Bila dah bertiga amik gambar baru lah nampak Anol ada lah bentuk hidung kitorang.. and Adik plak, tetiba nmpak hidung dia besar.. Har..ha.ha.ha.... (Pic ni nampak gak lah Adik chumel sikit....) Rambut baru dia tu cam x kena gaya kan.. Kak Kiah pon setuju dengan aku. tau!!
Saja je corat-coret... jap...uols...rerasanya kalau pipi aku kempot sikit aku iras muka sapa ek?!!heheheee

Monday, August 31, 2009

TRAGEDI RAMADHAN

29.08.2009 - Satu lagi tarikh yang tak best untuk aku... Kalau nak,aku juga boleh kata hari malang buat aku..Kalau ingat2 balik memang ngeri... Tapi aku bersyukur sebab aku selamat. Begitu jugak husband aku. Alhamdulilah... Cuba tengok jelah gambar ni.... Cukup menceritakan segala-galanya..
 
erk....
 

Cukuplah 2 pic.... aku x sanggup nak tengok n letak yang lain sebab x sanggup nak mengenangkan peristiwa itu. Semua sekelip mata. In a blink!.. Yang aku ingat objek terakhir yang aku tengok pokok pisang.

Aku gerak balik Segamat Jumaat 28.08.2009 pukul 11mlm dr rumah. Aku rasa kalau balik esok sangat rugi sebab masa nk bersama keluarga tu jadi kurang. Yelah kan nak balik kampung bukan jenguk mak aku jer.. mak mertua pon sama nak kena jenguk... Jadi kalau gerak Sabtu pagi tak puas rasanya nk kelon-kelon dengan mak aku n mak mertua aku..

Malam tu lepas amik Oja singgah rumah mak Sa'diah kat PJ and kurang lebey pukul 12 kitorg gerak lah balik ke Segamat. Sepanjang perjalanan tu aku x rasa ngantuk sebab bergosip dengan Oja. Walaupun Oja banyak kali sangap dah tapi dia tetap layan aku borak. Sampai Melaka, aku drive sebab Yang dah tak tahan sangat mengantuk... Kira ok lah sebab Oja ada teman aku sepanjang jalan tu...

Lepas dah turunkan Oja kat rumah dia di Jementah, aku teruskan perjalanan dengan gembira..sebab dah tak jauh nak sampai Kampung Jawa. Masa tu Yang bangun sekejap dan bukak kan Cashew Nut masin untuk kami makan...Kelajuan aku hanyalah 70 - 80 km/j. Memula bawak laju jugak, tapi lepas ada satu Unser follow dan mencucuk dari belakang, aku pelan kan keta sebab nak soh dia potong. padahal bukan x leh potong pon masa tu, jalan sangat clear..Bodoh punya Unser....

Bila Unser dah potong, dia bedesup dan hilang, kiranya tinggal keta aku jelah... Bila lalu satu tempat iaitu tempat kat mana sedara aku penah kemalangan dulu, aku terpikir camne dia boleh eksiden sebab jalan lepas dari selekoh nak ke UITM tu dah banyak jalan lurus. Tempat sedara aku eksiden tu pon jalan lurus jugak.. Mungkin sebab dia bawak laju lah kot... Pikiran aku terus bermain dengan persoalan eksiden tu, nasib baik aku sedar diri lah kan masa tu dan slow kan kelajuan keta....

Lepas masuk kawasan Lubok Batu tu lebih kurang dalan kul 3pagi, aku nampak, tiang letrik, pokok pisang dan........................
Aku sedar bila Yang panggil nama aku. Aku rasa pedih kat muka sebab kena airbag, nampak asap dan enjin keta mengaum.... Aku panik sebab aku ingat asap yang aku nampak tu adalah sebab keta terbakar...
Masa tu Tuhan je yang tau apa aku rasa. Rupanya asap tu sebab tayar sebelah kanan pecah/meletup dan rim dia bergeser dengan jalan. Pintu pulak tak boleh bukak.. Nasib baik pintu sebelah Yang boleh bukak.

Lutut aku menggeletar bila keluar dari keta. Aku cuma capai handbag aku dan kunci keta dan keluar. Masa aku keluar dari keta tu ada sorang pakcik dan sorang budak lelaki berlari datang ke arah kitorang. Pakcik tu muka dia pucat jugak sebab ingatkan keta terbakar. Dia kata dia dengar bunyi letupan yang kuat. Dan takut ada yang terperangkap dalam keta.

Lepas 5 minit berdiri kat tepi keta tu, aku pusing tengok keta.. Ngeri... Tapi aku sangat bersyukur sebab aku cuma lebam kat tangan dan lutut je.. Yang pon ok cuma skrin henpon kesayangan dia retak jer..... Masa tu perasan aku ialah :-

 1) Bersyukur - sebab kami tak de pape dan Oja x de kat seat belakang.. Juga sebab Totok x balik ngan kitorang

2) Ngeri - sebab masa Yang kejutkan aku tu keta berpusing dan terhentak sebelum berhenti "beraksi".
3) Takut - sebab keta tu adalah "bini" Yang.. Mesti dia marah aku sebab cuai bawak keta dan mengakibatkan bini nya cedera parah .....
4) Serabut dan semak - sebab banyak perkara yang akan dilakukan lepas ni...
5) Sakit sebab tangan aku lebam... heheheheeeeee...

Melihat pada apa yang berlaku, orang-orang yang berhenti kat situ membuat kesimpulan, keta aku tu terbabas ke kanan dan berpusing dua kali setelah menghentam tebing. Tapi semua orang pelik camne keta tu boleh berpusing langgar tebing, siap terhakis tanah, berpusing 2 kali lagi plak tu... Aku pon x de explanation untuk tu.. Orang-orang yang mampir menyaksikan keta tu semua interview aku.. Jawapan aku adalah " Uwek....' heheheheee sampai termuntah aku.......

Lepas 5 minit kejadian dan kami dah ok sikit, baru aku soh Yang tipon bapak.Bukan apa takut mak terkejut kalau  tetiba je tipon... mak tipon aku lepas tu dan aku berjaya cakap dengan tenang... Takut mak pon gelabah nanti.. Mak aku kan lemah jantung...

Yang sangat pelik berlaku pagi itu adalah tetiba je ada towing punya orang dah sampai...Hampeh diorang ni.. Lepas tu ngekor je mana Yang pegi. Bila Yang malas layan dia, dia datang kat aku... dah lah aku serabut lepas eksiden, termuntah, sibuk tanya macam2 kat aku....nasib baik isteri pakcik yang mula2 dtg tu cakap kat apek tu, soh dia runding dengan Yang....terima kasih makcik....... apa ntah lah nama dia... Heheheeeee.. makcik tu kata dia tengah tengok citer Hindustan masa kejadian eksiden tu... nasib baik dah nak habis citer hindustan tu...klakar makcik tu.....!!!! huhuhuhuhuuuuuu

Well, yang pasti, hari tu aku tetap dapat pergi iftar high skul, dapat jumpa kengkawan lama, dapat sakit, dapat kawan baru (makcik hindustan tu) dapat injection..(sakit siut!!!!!!!!) dan dapat pengajaran..... Cuma satu yang aku nak tegaskan...AKU TAK MENGANTUK MASA TUH.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ermmm....pasni cam x boleh balik memalam lagi jer... cam x berani nak pegang stereng pon ada.....
Yang paling penting, Alhamdulilah, aku masih bernafas sampai saat aku tulis ni, dan kami x de pape...
Semoga kami sentiasa dalam peliharaan dan rahmat Allah selalu...AMIN.

Friday, August 28, 2009

PENAWAR H1N1

Alpha Lipid in Tablet


ALPHA LIPID colostrum is the best colostrum available on the market today. It contains only the highest-grade New Zealand cow's colostrum, processed to ensure maximum bioavailability, plus added ALPHA LIPID.
ALPHA LIPID is an exclusive forumla developed by New Image research scientists to make the colostrum more powerful than ever. It enhances solubility (and therefore absorbability) by up to 100%. ALPHA LIPID also helps improve brain and liver function, and helps prevent memory loss.
New Image ALPHA LIPID colostrum is literally nature's first food. The pre-milk liquid provided for all newborn mammals, it is produced before normal milk. It contains literally hundreds of elements and compounds that are vital for health. Cow's colostrum is perfectly suited for human consumption - in fact, it contains up to 20 times more immune factors than human colostrum.
Colostrum has over 200 compounds that work in harmony with your body to achieve a variety of benefits:
  • Boosts natural immunity to disease
  • Helps the immune system to function properly
  • Helps heal the gut and protect the gut from disease
  • Increases lean muscle mass
  • Increases the burning of fat
  • Improves skin texture and elasticity
  • Reduces symptoms of aging
  • Strengthens bones and improves healthy growth
  • Helps improve concentration levels
Dosage:
  • For all-round wellness and vitality, healthy adults and kids can take 2 capsules or chewable tablets first thing in the morning on an empty stomach, with water.
  • People with health challenges should simply increase the dosage until an improvement is felt.
  • There are no negative side-effects associated with taking colostrum, as it is perfectly suited to the mammalian body - and you can take as much as you like!

........... LESS...

Ntah pape... tetiba je dapat SMS kata x dtg xm PTD.. ("samalah kita k. lang...ntah pape jer...)
Every month aku cek x de pon .. Surat uk dtg exam pon x pnh dpt... Dah tu camnelah plak aku nk gi exam sbb venue aku tak tau...


Semak lah semua orang... ntah pape..!!!!
ke aku pon sama sengal?!!!!




..
.....
....

TENSION!!!!!

Tuesday, August 25, 2009

BENGANG - A.K.E.M

1st of all - AKEM tu x de kena mengena dengan luahan aku hari nih...
Tapi bengang tu memang ya...
Skang ni pukul 5.31 pm..dan yang tinggal kat opis ni aku sorang..
Semua orang dah balik.. Semua pakatbalik awal bulan puasa ni sebab nk buka kat rumah, nak masak, nak gi membeli juadah... tapi aku masih kat opis..
Bengang!!!!!!... hari biasa pon aku balik lambat..bulan posa pon aku jugak balik lambat.. hampeh... kena cari keta satu lagi nih..!!!!!
Lagi jadi bengang bila balik rumah nak kena masak lagi.... terus jadi nk marah!!!! (boleh hilang pahala posa nih...)
Nasib......
.
,....
Bengang satu lagi bila orang yang memang busuk hati mengata aku lagi..
"Bos dah bagi balik kul 5 x yah lah tunjuk rajin balik lambat.."
cilakos + lais....!!!!!
Bodoh betul dia nih.. kalau aku balik tumpang dia dh tentu aku balik pon pukul 5 cam dia... SUNTUT!!!!
Tentu2 laki aku amik lambat.. bongok tahap cipan...(kan dah kurang pahala posa aku!!!)
hampeh...

Wednesday, August 19, 2009

Office Lunch

Semalam Bos telah bermurah hati membelanja semua staff lunch kat Restoran Berputar Sri Angkasa... Semalam semua org dah x de mood nk buat kerja dari pagi.. pagi2 lg diorg dh start amik gmbar dalam ofis.. padahal nk gi makan tu pukul 12noon... macam-macam.. yang paling kecoh depa ni lah;


K. Zah a.k.a K.e.y.p.o ... yg baju hijau tu je...yg sebelah tu ok... siap dengan baju yg vogie dia posing habis satu ofis.....



Yang 2 org ni plak, kembar x berapa nk siam... mesti selit kan muka depa at every pic ... pakai tudung pon nk sama...warna je lain.. heheheheee...



yang ni plak... hish.. k. ros (yg depan sekali) mmg makan x berenti ...tengok gambar pon tau.. mcm nk terodok garpu dlam mulut... dia kira org2 yg kecoh jugak lah...the very lah...
yang dua lagi kat belakang tu chambering (masih anak dara, tp sorg x available dah...) macam cover2 tapi kecoh jugak...

Dalam banyak-banyak pic yg aku amik aku paling suka pic ni..


heheheeee... kami memang chumel kan...

Ni lagi satu pic yang aku suka sebab kami nmpak chumel (of coz lah kan...) and nmpak lebih muda..hahahahaaaaaaaa...

Thursday, July 30, 2009

AKU JUMPA BERUK....

Semalam mak nak berjalan... nak gi Nagoya katanya.. aku pun kebetulan nak beli barang dapor.. So aku, mak n totok gi lah ke K4.. bila sampai mak tak jadi gi Nagoya.. jadi mak tolong aku shopping barang dapor n Totok gi cari baju untuk kenduri K. Lang... ngeeee..

Masa nk bayar, mak beratur dulu, tapi terberatur kat lorong EXPRESS.. yg ada tulis "x leh lebih 10 item.." Ada sepasang suami isteri yang BODOH lg BANGANG (selepas ini disebut sebagai BERUK MAK YEH") kat belakang mak ckp kat mak.. " Makcik line ni x boleh lebih 10 barang.." mak aku senyum kat BERUK MAK YEH tu and said " A'ah tau..".. Mak dah sedar lah yang dia dah salah line up.. Tapi mak aku kan bijaksana.. barang yang kitorg beli tu memang lebih dr 10 barang, tapi kitorg kan berdua jadi x de lah masalah nk bayar...

Oh... lupa nk bgtau..BRUK MAK YEH tu cuma beli satu barang je.. storage box... Dah tu sebab x puas hati agaknya kena tgu kitorg yang ada barang banyak ni, diorg membebel je, cakap pasal espress line lah, barang lebih 10 lah, cashier x nak accept lah.. Kesimpulannya mengata aku n mak aku lah kan.. memang Ce*^*#!!!!

Bila bayar cashier tu memang cakap kat mak aku yg dia amik 10 items je.. mak aku memang bg 10 je pon.. BERUK MAK YEH ni pulak yang over kat belakang aku cakap " Kan dah cakap x boleh.. cashier pon x nak amik.. tu lah...." aku sabar je lagi.. tapi ternyata BERUK tetap BERUK.. bodoh kan... mak aku berjaya membayar semua 10 items tu.. lepas tu aku pulak.. 10 item lah jugak.. tapi sebab BERUK-BERUK tu x reti diam jugak, aku x bayar 3 barang yg aku amik n said to the cashier.. "Yang ni i x nak sebab ada org x boleh sabar"...

Lepas aku dah bayar aku pon nk berlalu lah, BERUK JANTAN letak storage box tu dan ckp kat cashier tu " Cuba u kira barang i cukup sepuluh tak?" kurang ajar kan?!!! aku toleh, aku jeling dan aku hadiahkan BODOH dengan suara yang kuat kat muka BERUK-BERUK tu....

Lepas tu aku gi kat mak, aku cakap BERUK 2 ekor tu mulut longkang... BERUK BETINA nak marah lah jugak, tapi BERUK JANTAN x nak gaduh agaknya... gelak je cam nangka busuk...

Kesimpulannya aku ngaku memang kitorang salah beratur lah, tapi kitorang x bayar lebih 10 item kan.. Memula mak nak bagi jugak BERUK-BERUK tu bayar dulu sebab beli satu barang je... (tak ampu nk beli lebih agaknya...) tapi sebab mulut tu cam LAIS, mak pon buat bodoh jer.. Tu lah ..salah orang nk mess up.. mak aku kan KETUA SAMSENG kat segamat.. kan adik adi kan...?!!!!!! Aku ingat nk kol TOTOK jugak lah masa line up tu.. biar padan muka BERUK-BERUK tu... tapi x sempat...

Apapun, kalau aku jumpa lagi BERUK-BERUK yang menyamar jadi orang, aku x kan lepaskan, aku lempang jer... Nilah orang melayu, x de adab sopan, x reti nk berbahasa... dengan aku x pelah, ni dengan mak aku.. sebab BERUK-Beruk tu bukan umur 20an, kalau tengok dr wajah depa berdua yang HUDUH tu lah... Esok anak-anak pon kurang ajar cam diorang...

Note : Nasib baik aku JAWA... hahahahaaaaaa

Friday, July 24, 2009

Syoknye Jumaat

Yea..yea...
Hari ni dah Jumaat...
Hari ni mak dah ada kat Klang..
Hari ni nak g jumpa mak kat sana..
Malam ni boleh "kelon" dengan mak...

Yes...





.





.




Adik...mana ko?

Thursday, July 23, 2009

Bila Syaitan Mula Bergayut

Adoilah... susah betul kalau dh start mengantuk...Keje banyak lagi nih..
Bila dah petang2 cam ni kepala aku dah x de kat keje depan aku nih.. Kiranya cam k.lang yang asik MHIK...MHIK.. x abeh2..hehehe..(x lama dh k. ang weh....)
kepala aku plak hr ni x leh nak concentrate sebab hr ni mlm jumaat.. (huhuhuhuhuhuuuu!) weh... baca Yassin lah.. lgpun hari ni 1 Sya'ban!!!!!...
Pastu plak, hr ni adalah Members Card day kat Jusco W. Maju.. heheheheee... tu yang syiok gilos tuh... dapat lah aku beli sandel baru + kasut baru... dan cari apa yang patut uk k. lang....
Yg paling sure ialah... aku memang x leh nk concentrate lagi sebab x sabar nk tunggu Jumaat sebab My Mummy is coming... yea..yea..yea....!!!!!!

P/s : ada kena mengena ke tajuk aku dengan entry nih?!!

Sya'ban - Rambut - Kurus.. hehehee

Sekejap je dah sampai bulan Sya'ban. Bulan depan dah puasa.. Nasib baik lah aku dah ganti awal-awal lagi... Ofismate aku skang ni ada yang tengah struggle habiskan hutang posa tahun lepas... hehehheeee...
Amat dah berazam untuk berpuasa sebulan di bulan Sya'ban ni... nak join gak, tapi....... pepaham jelah kan...X pelah Amat... aku doakan ko berjaya...
Alhamdulillah..kesihatan aku semakin ok.. walaupun masih ada batuk aku yang buat Mak Kiah asik jerit kat aku soh makan ubat tapi its getting better.. yang sangat pelik adalah apabila aku ada dlm bilik bos je, batuk ni menjadi gila... sampai aku terpaksa mintak excuse dengan bos.. Tapi kalau bos x de, x de lah plak batuk... Kadang2 tu sampai bos jeling aku jugak lah.. huhuhuuuu.. wat to do bos.. tekak gatal i x leh nk garu...
Kalau Amat berazam nk posa penuh Sya'ban, adik nk rambut panjang sbb nk wavy2,aku nk kurus masa raya...ewah....!!!! Boleh melaram sikit.. lagipon Yang pon cabar aku... mesti sahut nih... Sampai Kak Lang kawen ni pon sempat lah agaknya...Walaupun x se-slim Adi.....InsyaAllah...

So apa lagi INDOT.. chaiyok!!!

Monday, July 20, 2009

Minggu Yang Malang..

Eiii...apalah nk jadi...memang lah minggu lepas minggu yang x best uk aku...!!!
Start dari Sabtu 11.07.2009, kenduri kat rumah mak aku kat Segamat sampailah semalam.. (Ahad 19.07.2009..) Heeii...sengal tul!!
Memula sekali, tangan aku luka masa kemas balik pinggan mangkuk & besen2 mak dalam store sebab kena tingkat2 besi tu... lepas tu masa masak sambal kacang, masa tgh menggelegak tu terpercik kat tangan sebelah lagi..huduh!!!
Pastu bila balik BP plak, demam + selsema + batuk!!! Tak boleh aku berpoya2 cam selalu.. Sesia je amik cuti sampai Selasa....!!! Kesian Yang drive malam tu x de teman borak..(walaupun mmg selalu aku tido sepanjang perjalanan hahahhahahaa!!!) Nasib baik gak sampai KL mak aku ada sini..merasa lah lagi belaian dan jagaan mak yang sempurna bila anaknya demam...Sonot sgt..!!!(Yang jaga pon best jugak!)
Mak sebenarnya nak balik Rabu sebab Bapak pon demam kat kg tu, tapi Bapak mengalah sebab aku demam Mak stay lagi sampai Khamis..(Huhuhuhuuuu... tengkiu BAPAK!) Rabu malam tu Mak belanja makan.. sebelum keluar tu aku jatuh kat depan bilik air... Elok2 nak reda demam aku, malam tu jadi sakit badan pulak. Ni kira jadi package sakit paling best.. Demam+selsema+batuk dengan kahak yang banyak + sakit badan... cukup lah.. Malam tu aku baring depan tv sambil Mak tolong urut badan aku... terharu sangat sampai nangis.. (heheheeee...nasib baik mak x tau..)
Khamis mak balik tghhari..sedey lah jugok...tapi dia pon ada laki yang demam di kampung..Walaupun adik ipar aku yang baik hati di kampung ada jaga bapak aku, tapi bapak aku nk gak bini yang jaga bila demam ni..heheheheee...Maka ku relakan lah..huhuhuu...
Jumaat dengan semangat waja aku masok opis..keje atas meja melambak..dgn pesanan2 yag ada, aku dh penin dah..sekali tu kena plak ikut misi membongkar file lama..apalagi, habuk2 yang ada tu hinggap kat aku..jadilah balik batuk aku... balik ptg tu terus demam lagik... terpaksalah memulakan semula pertemuan dengan Pn. Doctor...rimas!!!! Dada sempit, saluran nafas tersumbat, bernafas pon bunyi cam keldai...heheheheeee... hamlau!
Dan paling hampeh semalam bila aku baru je keluarkan duit sekali Yang aku yang "TERSAYANG" lupa nk cabut noozle lps isi minyak... Dengan lagak macho masuk keta tekan minyak... Hah kau....tercabut sekali noozle n salur dia dr pam minyak tu...terbang lagi RM200.00!!!! nasib baik ada Cik Anol a.k.a Totok yang baik hati menyumbangkan seratus hengget kepada kami...ngee...:)..

Malang kan nasib aku minggu ni...
Maka dengan itu aku doa semoga hikmah disebalik semua kemalangan aku pada minggu ni adalah sesuatu yang sangat manis.. eg : aku pegnen ker...ngee..nge... (AMIN!!!!)(cepat korang..tlg AMIN kan sekali..)

Well, tengkiu beri much untuk suami tersayang kerana SABAR sangat menjaga diriku yang banyak kerenah waktu demam ni.. Maklumlah kan, bila susah nk nafas ni rasa rimas boleh menyumbang kepada marah..heheheheeee.... Trimas x terhingga buat mak ku yang rock.. (nanti org up kn lg elaun mak ...kalau ada lebey..heheheheheeee)..Credit gak lah buat Totok n Mak Eton. Mak eton ni sbb dia belikan Anti Anne.. huhuhuuu..

Maka dengan itu doakan lah aku sembuh supaya aku dapat jalani kehidupan seperti biasa dan riang seperti sediakala..(x syok weh usik orang kat opis kalau batuk2 nih..baru nk ckp terbatuk...) Dan semoga andaian doc bahawa aku ada bronchitis itu tidak benar sama sekali.. AMIN..

Tuesday, July 7, 2009


Kenangan yang separuh best dan separuh sakit.. heheee..pelik kan?! Sebenarnya aku sedih. Aku terima, dia bukan untuk aku lah.. tapi keadaan yang menjadikan dia bukan untuk aku yang buat aku x puas hati..

Dah lama dah jadi tapi smlm Mak Esah tanya aku plak... So buat aku terfikir lagi pasal IRFAN. Kalau tengok muka dia, in real lah.. mesti kesian. Kalau tengok keadaan dia, lg kesian, dengan rambut yg kasar+kesat+x sihat, dengan kulit yg kasar dan x de bau wangi.... 1st sekali tengok dia dh jatuh sayang, apatah lagi mak aku yg selalu dh jumpa dia...

Tapi tu lah kan, betul lah org ckp, sedara pon x leh nk percaya..beria2 cam nak tolong, sekali dia potong jalan... x sanggup nk ingat lagi.. sekarang ni dia dlm ingatan je lah... tapi aku nti kalau balik Segamat confirm nye nampak dia... susah...!!!

Yang paling aku bingung ni apa reaksi aku bila aku balik kg & terjumpa dia? !!!!

Saturday, July 4, 2009

New Beginning...




Start to write again....

Blog yang dulu dah dimansuhkan...

Ni tengah belajar guna blog yang canggih sikit...maklumlah x berapa nak IT sangat.. nak tunggu Mak Eton, tengok muka dia kat rumah pon susah.. Nak mintak tolong Ku Din pon susah....asik men game jer...


Cam poyo je gambar kat sebelah...Heheheee...

Tak pe tunggu lepas ni...

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...