Tuesday, December 6, 2011

Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow

Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow ★ to Port Dickson. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor

Erm.. lama btol x update blog nih...

Maklumlah sibuk siapkan pakej Vietnam saya.. hahahahahaaa.. So tengah2 buat kerja sket terjumpa TripWow ni... menarik.. nanti bila balik dr Vietnam boleh lah buat cam ni kan..

By the way, how miss this... dan yang saya paling rindu kak kiah......

Enjoy lah uolss...!!!

Thursday, September 29, 2011

I'm Back!

Fine, dah lama gila aku tak update blog aku.. Memang dah jadi laman sesawang dah... Bukan malas, tapi sumpah aku memang tak sempat..Dengan kerja kat ofis yang melambak, dan juga target yang perlu dicapai....

Camne lah aku nak sambung belajar cam ni ek.. Camne aku nak bahagi kan masa ni? Udah le aku ni kadang2 terbabas jugak walaupun dah letak timetable... Haih... dah umur banyak pon x boleh nak disiplin kan diri.. *apakah kau ni Emelia...*


Perancangn tu macam banyak sangat.. takot lah kalau tak tercapai.. So aku skang ni hanya letak target setakat yang aku boleh capai.. InsyaAllah....

Chaiyok Emelia... !!! Bantu En. Suami laksanakan Project R35 dia..!!!

Wednesday, August 10, 2011

UCIN!!!!!!

Alhamdulillah...selsema & ke arah demam.. heheheh maknanya dosa2 kecil aku nak dihapuskan... Walaupun tekak perit dan hidung tak selesa..aku terima... Terima kasih Ya Allah... *sungguh wanita lindungan Ka'abah aku nih kan..* Yeah..memang menuju ke arah itu pun.. ! Chaiyok Emelia!!!

Tu satu hal.. satu hal lagi, aku dalam mood rindu.. Ringu dekat Nia..Rindu kat Ajib, tapi yang paling aku rindu dekat Ucin Tembam dan Harith.. Hari tu balik kampung dapat jugak jumpa Harith, tapi sekejap jer.. :(

Aku teringat kat Ucin ajak aku tengok pokok hantu kat belakang rumah nenek dia.. Kelakar... Eii.. tetiba jadi geram! 

En. Suami senyum je bila aku share mood rindu aku ni.. Tak membantu langsung!

Nak tengok Ucin tembam tu? Ni dia...

Masa ni org suruh senyum jer, tengok lah dia buat aksi chicky tu..Geram..!

Dah lah tahun ni Ucin x balik Batu Pahat beraya... Nasib baik ada Harith...

Korang tunggu Mummy balik okies... Banyak aktiviti nak buat nih!!!

Wednesday, July 27, 2011

Betek!!

Hari ni mood tak berapa nak bagus sebab aku dah KECIK HATI.. Kalau yang sakitkan hati aku orang kat ofis aku tak kesah sangat tapi hati ni DISAKITI oleh orang yang aku sayangi. Bukan semua lah tapi 2 -3 orang yang buat aku sakit hati..

Sumpah aku memang dah hilang mood nak ngadap kerja aku. Ditambah lagi dengan perut aku yang tak berapa nak selesa, mata yang berat dan HATI YANG SAKIT.

Pasal apa aku sakit hati? Sebab dia tak percaya dengan kebolehan aku. Bukan sehari dua dengan aku sampai tak percaya apa yang aku cakap. Takpercaya tu satu hal lah.. Yang lagi angin bila dia lekeh2 kan aku dengan kata-kata dia. Walaupun dia bercakap tu ayat yang biasa tapi lirikan mata dan senyuman dia tu buat aku betul2 terasa.. Betek tau!!

Walaupun dia tua lagi dari aku tak semestinya semua benda dia tau kan? tak semua benda dia dah expert kan. Tak boleh blah cara dia cakap dengan aku. Kalau dia dh pro tu lain lah cerita... Ni lebih kurang aku jugak. Bagi pendapat tak nak dengar. Berlagak pandai! *Bengang tahap nak tarik2 rambut*

Sepatutnya hari ni aku berhappy2 jer dengan diorang2 kat ofis ni, tapi sebab dia, mood aku hilang... Phuii!!!!

Ok,..lebih baik aku berenti sebelum luahan hati aku jadi makian.. Masuk neraka aku nanti!!

Thursday, June 23, 2011

Setelah nak dekat setahun lebih membuat plan REUNION FCB, akhirnya terlaksana jugak reunion tu pada 11.06.2011 - 12.06.2011 lepas.. Itu pun setelah bergolok bergadai En. Iki menjayakannya.. Tak lupa juga 3 orang assistantnya... (hehehe salah sore tu ambo la..heheh)...

Venue nya kat SHAH's BEACH RESORT, TG KELING MELAKA. Tempat tu boleh tahan, bilik pon ok, cuma aku tak berapa nak berkenan dengan makanan lah. Kitorang ada request bbq. Ingatkan ada bakar-bakar lah kat tepi pool, rupanya diorang dah siap bakar. Tak syok! Pastu tak berapa nak masuk dalam perut aku.. Tapi orang lain aku tengok belasah jer.. Maklumlah, makan kambing bakar.. Memang tak lah aku makan.. Tapi tak kesah lah sebab yang pasti dan yang paling best aku dapat borak panjang dengan member yang lama dah tak jumpa.

Ok lah jom kita tengok gambar kami bersuka ria di sana..

Ini lah dia Tok Ketua reunion ni.. bersama family dan adik ipar dia yang jadi jelingan Ustaz Shai.. hehehehe

Apa jelah yang diorang borak sbb lama dah tak jumpa kan...

Anip : Kawtim.... hehehe
Paijo : Makan guna fork nad spoon ni , fork pegang tgn kanan eh...

Junior yang ditaja... hehehe..Nasib bek dia ada...byk gambar dia snap..specailly gambar abg bujang separuh bogel.. hehehehe
Me, Penchu & Mala...
Geng aku yang kurang sorang ahli...
Sesi berkongsi cerita-cerita sensasi.. kui..kui..kui
Jeling...
Sian Amat... semua orang gelar dia Beauty and the Beast...tak pe Amat..hitam-hitam si tampok manggis kan...
Masing-masing mengendong..

Lulus dah Ustaz Shai pegang budak.. dah boleh dah nih..siapa yang dia tunggu pon aku tak tau!
Macam perbincangan ketua kawasan.. sapa King? sapa Ayahanda nih?
Pejal control macho sebab Mala kantoikan dia tentang aweks dolu-dolu.. hehehehe
Bowling time..
Ustaz Shai tak puas hati sebab nak kalah dah ...
Bambam pon pandai main bowling jugak!
Gaya je lebih ni...
Taiko Paijo....
Gaya seorang pro..kononya.. heheheh
 
Orang paling terel malam tu.. Tok Ketua ni main asik masuk longkang jer...
 
Mala & Me
 
Mengajar kononnya...
 
Merangkak sesuka hati.. sebelum merangkak terus masuk dlm lane.. 
 
Takde sapa yang perasan pon dia merangkak nak ke lane sebab sibuk tgok markah masing-masing...mana mak bapak dia nih!
 
Eceh...
 
Gaya Amat nak strike.. hehehe'
 
Sayang saya lepas penat main bowling..
 
Masing-masing asah skill lama...
 
Ketua Biro Sukan merangkap Kapten bola tampar.. ye ker? tak ingat lah..
 
Isteri-isteri yang bagi sokongan pada suami masing-masing...
 
Poyo je lebih...
 
Go abah! Go abah!.. eh terlebih sokong...
 
Pekji sampai tergolek....
 
Participant of the 1st Reunion.. yeay!!
 
Us
 
Adik junior yang telah di taja oleh abg angkatnya.. heheh merangkap fotographer x bertauliah hari itu...
 
Kawan baru.. Mrs. Penchu..
 
Owh..saya yg menten chumel.. heheheh

Tulah serba sedikit lemeriahan kitorang kat reunion tuh... Memang rugilah sapa-sapa yang tak datang.. Walaupun biasa-biasa ajer tapi sangat seronok... Paling best, aku sempat jual PB aku.. yeay! Permulaan tiket ke HOLLAND!!!
Harap-harap, 2nd Reunion di limastiga akan jadi!!.. Tak sabar nak berkumpul lagi...

Thursday, June 2, 2011

YES, ESOK JUMAAT DAH!!!

Jumaat

Lambat betul pukul 5.30..Nak balik kampung ni..Memula En. Suami kata LALU JE Segamat tu.. Tapi sebab adik tumpang balik, maka dapatlah balik Segamat ..yea..yea..yea....

***************

Gila adik ni bawak keta..!!! Terlambung-lambung aku kat seat belakang.. Ingat lumba keta ker... Haish!!!Alhamdulillah..selamat sampai akhirnya..... Mak Indot dah sampai!!!

***************

Sabtu

Bestnya bila bukak mata dari tidur dan lihat aku berada dalam bilik aku DULU kat rumah mak.. Best sangat... Bunyi burung yang suka langgar tingkap bilik tu buat aku rasa best sangat... Pastu dah dengar radio lama mak tu bunyi kuat sangat kat dapor.. Masa bangun tu tengok mak tengah buat sarapan tambahan untuk anak dia yang balik nih.. hehehheeee.. Yelah selalu buat sarapan untuk 2 orang je....

Lepas sarapan pergi cari hadiah and pergi cari vacuum cleaner untuk mak.. Yang lama punya tu dah tak boleh guna jatuh dalam air banjir.... Kasian!!!

Petang tu, aku selongkar bakul kain ela mak yang penuh tu.. Manalah tau kan dapat "pow" satu kain buat baju.. Kih..Kih..Kih.... Masa tengah selongkar2 tu aku nampak satu kotak tertulis di atasnya "BARANG KENANGAN WANITA".. Tangan aku gatal je bukak kotak tu.. Jeng..Jeng..Jeng..... Tau tak apa dalam tu?!! Heheheeheheheee.... Ada baju kawen mak, baju masa dia masih anak dara dulu and yang paling best.. aku jumpa baju aku masa baby and baju sekolah aku masa darjah satu dulu ... Nostalgia sungguh....

Malam tu rasa malas betul nak balik BATU PAHAT..... tapi kat sana pon MAK jugak kan... Sedap nya peluk mak.. bau badan, bau ketiak sedap sangat!!!! Hehehehe.. itulah kesukaan aku bila peluk mak..mesti cium ketiak dia jugak... busuk cam ne pon, tetap sedap bau mak.. kan?!!!! Tapi bila aku sampai kat BATU PAHAT, sekali lagi rasa terharu sebab mak MERTUA peluk erat dan menitiskan air mata.. rindu menantu dia yang dah jadi partner in crime dia.. hehehheee

******************************

Ahad

Hampeh betul En. Suami ni.. punya rancang malam semalam nak gerak ke Skudai sesubuh sepi'e... Haram!!! Bangun memang awal, tapi dia pindah tidur bilik mak dia.. Haru betul.. Sudahnya gerak pukul 11 lebih... Tapi ok jugak lah sebab sampai Skudai terus makan nasi.. Oh, lupa nak habaq, gi Skudai sebab ada kenduri kat rumah pakcik En. Suami.... Sepupu En. Suami yang kawen. Tapi tu lah tak berapa kenal sepupu yang ni... Lagipon kata En. Suami, pakcik yang ni - Cek Ari- memang tak berapa frenly anak beranak dia.. Well, tak kesah lah kan... janji kita pergi bila diundang....

Lepas dari kenduri kawen tu, kitorang gi Jusco kat Taman Universiti. Tak jauh lah dari rumah Cek Ari tu. Saja jalan sebab Cik Nor anak beranak ikut.. Kesian anak-anak dia, Iwan & Ijat tak pernah jalan jauh bila cuti sekolah. Since aku pon suka jalan, bila balik kampung memang aku and En. Suami akan ajak diorang.. Ijat yang tak pernah nak cakap dengan aku skang ni dah berani pegang hidung aku.. Heheheee.. lawak lah...

Best part pergi kat Jusco tu ialah aku dapat beli patung ANGRY BIRD... yehuuu!!! Dan En. Suami hadiahkan satu yang besar kat aku..... SAYANG SANGAT SHARUDIN ROSLI.. *blush****...

**************************

Isnin

Pagi memang bangun lambat sebab semalam dah berjalan kan.. Tapi syoknye ialah.. bangun lambat pastu tak yah terkocoh2 nak pergi kerja.. bangun lambat pon boleh golek-golek lagi atas katil sebab aku cuti hari ni.. yeaha!!!!

Lepas dah bersarapan pagi tu, keluar dengan MIL, En. Suami dan adik dia- ACUK uruskan apa-apa urusan ACUK yang perlu. Bila dah sudah kitorang gi jalan kat BP Mall cari mesin basuh untuk MIL. Masa tengah tunggu dalam Sen-Q tu MIL pusing-pusing dalam kedai, Then dia panggil aku nak tanya TV yang kena tengok pakai spec.. TV 3D lah... Abang Sen-Q yang tedengar tu pon dengan baik hati nya terang kan lah kat MIL. Lepas dah habis urusan kat situ, kitorang jalan-jalan lagi.. Sampai kat tingkat atas sekali, nampak panggung wayang, terus lah ajak MIL and ACUK tengok Kungfu Panda 3D.. Bukan main lagi mak terjerit-jerit sebab dia kata benda-benda yang terpelanting, yang terbang-terbang tu semua nak kena hidung dia... Adoiyai.... tergelak den.. Sudahnya jadi cerita satu hari MIL tengok wayang 3D... At least dia gembira kan....


**************************

Selasa

.................................... Buhsan kerja!!. Dah lah bertolak dari Segamat pukul 5 pg.. Betul-betul sampai ofis pukul 8.15 pagi... Ngantuk plak tuh!!! Rasa nak half day jer...

***********************


Rabu


...... Tolonglah cepat hari Jumaat!!!


**************************


Khamis


Heheheh.. dapat komputer baru.. tu yang rajin update blog.. Hahahahaaaaa.... Bos takde plak tu... Hahahaaa!!!!


Oh ya, nanti aku upload BARANG KENANGAN WANITA yang aku jumpa masa selongkar barang mak....






Yang paling best, YES ESOK JUMAAT dah....!!!!!

Thursday, May 19, 2011

Awangan Indot.. (apa pon tak boleh.......)

Aku selalu berkata kepada diri aku sendiri supaya aku tak lupa kat mana aku berdiri dan tanah mana yang aku pijak. Aku paling takut kalau jadi orang yang lupa diri. Tapi kadang-kadang perkara  yang bila kita buat ikut perasaan dan akal yang pendek, memang akan buat kita lupa mana kita berdiri dan tak nampak tanah dah.. Sebab dah terawang-awang...

Pada pandangan aku yang tak berapa nak lurus nih..(hehehehee) ikut logik aku lah, ada setengah "terawang-awang " ni bagus .. tapi most of them adalah BURUK.

Lately ni, aku dah terjebak. Aku agak lupa mana aku berdiri dan aku betul-betul berada di awangan. Rasa itu memang seronok. Tak dapat nak digambarkan selesa, bahagia dan nikmat. Sumpah, memang mengasyikkan!! Aku jadi lupa pada semua. Sungguh aku alpa seketika. Dan ketika itu aku sumpah berharap agar aku terus merasakannya.

Apa yang buat aku lupa tu tak yah aku cerita, sebab itu tak penting. Lagipon banyak benda yang boleh buat kita jadi lupa diri. Opss.. jangan salah sangka, ni tak termasuk rasa BAHAGIA bersama dengan En. Suami. Itu "awangan" yang pasti... Tidak syak lagi... Tapi yang aku nak cerita ni tak de kena mengena dengan En. Suami ye...

Berbalik kepada awangan palsu aku tu.. Memang masa tengah merasakannya cam mabok.. Macam amik dadah gamaknya... Ketagih.... Setiap saat kalau boleh kau nak merasakannya... Rasa perasaan itu lah.. Bukan rasa lain yer.... aku pon jadi macam tu.. Aku rasa aku tak boleh nak buat benda lain dah.. Memang itu je yang aku tujukan dulu... Masa tu memang la aku rasa dunia ni aku yang punya. Aku dah tak peduli semua disekeliling... Apa orang nak kata.. Bukan hal aku dah masa tu...

Tapi bila aku tersedar, aku jatuh dari "awangan" aku tuh, rasa SAKIT itu lebih teruk... (tak jatuh cam nangka busuk yer...) sampai aku dah tak boleh nak ingat macam mana rasanya nikmat, selesa dan bahagia masa di "awangan " dulu... Malah rasa sakit dah pedih tu terus aku rasa sampai sekarang! Sampai jadi mimpi ngeri aku dalam tido... Dahsyat!!! Masa ni barulah aku sibuk nak cari balik tanah yang aku pijak dulu.. Kat mana aku berdiri... Nasib baik aku jumpa tempat aku berpijak....

Fuhh, nasib baik aku jumpa. Dan bila aku teliti tempat aku berpijak tu lebih menyamankan dan lebih terasa kebahgiaannya. Maknanya masih ada peluang untuk aku betulkan kesilapan.. Aku harap sangat aku tak lupa lagi tempat aku. Dan semoga aku lebih bersyukur dengan apa yang aku ada dan lebih mengharagai apa yang aku ada. Takut-takut nanti yang ada ni pon melepas... Kalau dah melepas memang melopong lah... Dan juga semoga dengan apa yang aku buat orang pon akan lebih menghargai aku... Insya-Allah.....

Monday, May 16, 2011

I LOVE YOU

Saya sangat gembira sebab semalam saya dating dengan En. Suami.. Lama sangat tak berdating.. Hheheeee... Walaupun berdating tu hanya pergi menonton wayang, tapi saya PUAS.. sebab saya rasa, sepanjang bersama En. Suami beberapa jam itu, tumpuan dia hanya untuk saya... :))

Rasa cam dating yang sebelum bertunang.... hahahaha *tetiba dengar lagu HINDUSTAN...*** aduh.. romantis!!!

**Sungguh!!! tidur pon rasa bahagia.....

Wednesday, May 11, 2011

My Dearest Sharudin Rosli

This song goes to my dearest En. Suami for his belated besday... (Hadiah pospon eh..*I'm Sorry!!*)


Everybody needs inspiration
Everybody needs a soul
A beautiful melody
When the nights so long

Cause there is no guarantee
That this life is easy!

Yeah when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you!

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you!

When I look at you!
I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone!

Yeah when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you!

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that
Cover me, all I need
Every breath that I breathe
Don't you know
You're beautiful!!

Yeah, yeeah!

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you!
I look at you!

Yeah, yeeah! Ooh!

You appear just like a dream to me...

Sunday, May 1, 2011

EN. DIN plumbing.. hihihihihiii

Yeay....cuti panjang.. heheheee... Kenapa? Sebab sambung cuti hari Isnin lah.. ye lah kan Ahad hari buruh, so otometik isnin cutilah kan....

Plan aku dan En. Suami nak teman abang aku pegi tengok anaknya di Kemaman. So hari ni sementara abang aku sampai KL, aku ngan En. Suami telah merancang untuk mensucikan rumah.. heheheeee.. Kenapa mensucikan? Sebab rumah ni dah bau kucing satu rumah.. Hahahaaaa... Sejak Ngongok.. (oh ye, Ngongok adalah kucing adik aku.. ) jadi penghuni dalam rumah ni, dah sempit sikit rumah aku.. Pastu dia dah beranak pinak skang ni.. jadi lagi sempitlah rumah aku.

Sejak anak-anak dia dah besar ni, dah celik, dah pandai panjat-panjat cam monyet, cage yang besar tu dah di bawa masuk ke dalam rumah sebab kalau letak kat luar kucing-kucing jiran suka datang nak tengok anak-anak Ngongok yang comel2 tuh... hehehehe.. Of coz lah Ngongok selalu nak naik hangin sebab bukan datang nak tengok je, ada yang tunjuk samseng kacau2 anak dia...

Ok, bukan tu entry aku kali ni.. Yang aku nak citer ialah aktiviti yang dah En. Suami lakukan hari nih.. Malam semalam sebelum tidor, dia dah berkira-kira. membuat senarai barang-barang yang nak diganti.. Almaklumlah nak mensucikan rumah ni, sekali lah dengan mencantikkan rumah... Lepas siap dia buat senarai, dia beritahu ku apa yang dia nak buat esok. Aku iye kan ajelah...

Pagi tadi, aku bangun tido, aku tengok gelap jer, so mungkin masih sangat awal lah kan.. tapi aku pelik jugak lah sebab aku tak dengar alarm telefon aku.. Alarm telefon En. Suami memang tak kan dengar di hari cuti sebab dia akan off kan semua jenis bunyi ... (TERUK!!) .. Aku pon pelik jugak kenapa aku tak dengar2 azan.. aku pun bukak lah lampu cari telefon aku... Sambil2 tu toleh kat jam.. Ya Allah, dah pukul 8 lebih rupanya... kat luar plak hujan lebat.. patutlah golap.. heheheheee...

Apalagi terus aku kejut En. Suami.... Subuh godzilla lah dia.. hahahahahaaa... Nasib baik aku tengah HOLIDAY.... heheheheee... Dah kejut dia tuh aku pon siap2 lah nak buat sarapan sebab teringat benda-benda yang nak dibuat dek En. Suami tu.. banyak kan list dia semalam, jadi aku pon ingat nak buat sarapan sedap2 lah supaya dia ada banyak tenaga nak melaksanakan semua yang dia rancang nak buat.

Tapi sudahnya sarapan sedap tu ialah segelas air milo untuk aku sorang jer.. En. Suami aku tido balik sampai pukul 11... Hampeh!! Bila dia dah bangun tu, dia tetiba ajak aku makan tengah hari kat luar. Aku follow je lah kan sebab selamat aku x yah masak.. hehehehe..

Lepas makan tu, kitorang gi lah cari barang-barang yang diperlukan.. Nak tau barang apa? Kepala paip... Pelik tak, kalau sampai 3 kepala paip kat rumah yang nak ditukar? Haish... Kopak!.. Nasib baik lah jugak, En. Suami ni mahir jugak buat2 pre-plumbing.. hehehheee... yang mudah2 tu dia boleh buat lah.... Tak payahlah panggil plumber...

So dah ada barang-barang tu, dia pon mulalah ganti kepala paip yang rosak tu... yang kat dapur satu-berjaya di tukar... yang satu kat depan rumah- berjaya juga di ganti, siap basuh keta bagai.... yang last tu kat bilik air kitorang, kepala paip yang kat sinki... Masa dia tengah ganti tu aku tengah layan citer Korea.. syiok dowh!!! Ada jugak lah terdengar bunyi2 pelik .. tapi aku biarkan je sebab malas nak tengok2 .... masa aku tengah layan citer tu sekali aku terasa nak terkucil, aku pon gilah kan..

Rasa nak menjerit aku bila masuk dalam toilet sebab nya sinki bilik air tu dah terlangkup ke bawah... Apa je En. Suami buat nih... Bila aku tanya dia, dia kata dia tak tau cam ne nak pasang kepala paip tu....pastu tak tau nak letak balik sinki tu cane...HAhahahahaaaa.... tergelak aku sampai terguling2... Apa lah dia nih...!!! Dah bukak tapi tak reti nak pasang balik.. Pastu buat muka BLUR yang tak boleh blah... Nasib baik dia cabut sinki tu jer, kalau semua dia cabut sebab nak ganti kepala paip yg rosak tu , tak taula apa nak jadi.. heheheee...

Tapi tak pelah sayangku, terima kasih sebab dah ganti kepala paip yang rosak tu yer... Dan telah sempat juga mensucikan rumah hari ini... Hebat tak En. Suami ni.. Siap dengan basuh baju dan sidai.. Saya rasa seperti permaisuri hari nih... Heheheheee.. *muka bahagia*

Ha, jangan kata aku relax je pulak, bahagian dapur tu aku yang kemas tau.. Cuma En. Suami lebih sikit buat kerja... Tu pun sebab dia takut aku bebel kan dia sebab bangun kul 11 hari nih.. Hahahahaha!!!! Cuma satu je yang aku tak buat lagi.. Lipat kain.. Adoiyai.... Malas betul.. 2 hari nye kain tuh... nanti lah kan.. hehehehehe...

Masa aku buat entry ni En. Suami dah siap2 nak tido.. penat kot.. Cian dia!
Ok lah.. gtg.. nak kena tukar propesen ni.. jadi TUKANG URUT.. payback time.. dia dah penat2 buat kerja rumah kenalah urut dia kan... Harap2.. mingu2 depan pon cenggini jugak lah.. minus urut dia plak waktu malam.. hahahahahahaaaa....

Saturday, April 30, 2011

DI SAAT AKU MENCINTAIMU


Di saat aku mencintaimu
-----------------------------------

Mengapa kau pergi (2x)
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi (2x)
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku ingin kan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
AKU SANGAT MENCINTA

Menyendiri lagi (2x)
Di saat kau tinggalkan diri ku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku ingin kan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
AKU SANGAT MENCINTA

SEMOGA ENGKAU KAN MENGERTI
TENTANG PERASAAN INI
MAAF, KU TELAH TERBUAI 
AKAN INDAHNYA CINTA
MAAF, SUNGGUH KU TAK BISA
UNTUK KEMBALI PADAMU
MAAF KU TELAH TERBUAI
AKAN INDAHNYA CINTA

Aku ingin kan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
AKU SANGAT MENCINTA....... 


p/s : lagu ni gila sedih....mak tersentuh sungguh noks....layanzzzzzz....
Ok, yang ni memang over sbb mak dah terfeeling plak dengan JACOB!! ahaks...

Thursday, April 28, 2011

JACOB LAGI

Syok weh dapat download pic JACOB....mau aku print pastu gantung kat bilik nih.... Mau pulak membebel En. Suami.. heheheheee

macho sangat!!!!!

Berkali-kali aku jatuh cinta sama lo JACOB!!!!!



p/s : Giler ke aku?!! x kesah lah....

Hehehe.. JACOB lagi

Owh, just want to share.. saya sgt suka sebab semalam dapat tengok JACOB sekali lagi.. hanya JACOB...!!! Best giler... *wink*..

Aidah & Zetty tak yah citer kat En. Janggut Sejemput plak yer.....hehehee.. tengah rindu si janggut sejemput tu skali bukak tv ada JACOB.. best kan... cuci mata.. terus masuk dalam mimpi.. heheheh

Tu jer...

Wednesday, April 27, 2011

Dah lah x hensem, perangai huduh....

Ok, kali ni nak meluahkan rasa x puas hati aku untuk mamat BODOH yang selekeh dan pengotor... Semalam aku pergi makan BIHUN SUP feveret aku kat CHOICE.. dengan En. Suami aku lah, of coz.. Masa dalam perjalanan ke sana dah ada satu benda x berapa baik jadi.. Kitorang hampir2 eksiden sebab En. Suami bawak kenderaan di lorong yang salah. Actually salah ni salah kitorang and keta yang hampir dilanggar tu jugak lah.. Tapi nasib menyebelahi kitorang, sempat brek... tak lah berlanggar.. Kalau eksiden lagi sumpah aku tak mahu dah naik keta dengan En. Suami lagi.. Dan of coz, laluan Setapak-Wangsa Maju-Jalan Genting Kelang akan jadi laluan HARAM buat aku.. hehehehe

Tu satu hal lah kan, sampai je kat CHOICE tu, dapat parking terus.. orang memang ramai malam tu tapi nasib baik sekali lagi senang dapat parking, kalau tak susah jugak nak dapat parking... cari punya cari tempat duduk dalam CHOICE tu dapat lah satu meja ni.. Nasib baik lagi...

Meja kitorang ni meja panjang .. 3 meja yang dirapatkan jadi satu meja panjang.. Standardlah mamak kan... Hujung belah kanan ada 3 lelaki dan seorang perempuan. meja tengah tu kosong dan hujung belah kiri ialah kitorang.. Masa aku nak duduk tu aku sempatlah jeling ke arah group kat hujung meja tu. Ada sorang mamat ni tengah tonyoh hidung dia dengan tisu.. Selsema... Depan dia ada selonggok tisu mamak yang dia dah guna untuk kesat hingus dia gamaknya... Masa ni aku dah rasa nasib tak berapa nak baik dah ...


Masa kitorang dah nak start makan, aku ada dengar bunyi yang sangat tak best, bila aku toleh kat budak laki tu dia tengah hembus hingus dia kelaur dengan sekuat hati.. Siut!!! Kembang tekak aku...... Tak reti hormat langsung orang2 sekeliling yang tengah makan... Cilaka!!! Aku terus letakkan balik sudu yang penuh dengan bihun sedap yang hampir nak masuk mulut aku tadi... VAVI lah dia!!!

Bila aku jeling kat dia, pompuan eh silap.. betina yg sekor ada dlm group tu yg sebuk jegilkan mata kat aku.. Aku rasa awek dia kot.... Bodoh lah betina tuh, selekeh kot bf ko tuh!!!!

Aku cool kan diri sendiri supaya x jadi pergaduhan kat depan rezeki... Tak lama lepas tu jantan bodoh ni punya member datang bawak tisu lagi, dan dia apa lagi, dengan pantasnya sambar dan buang hingus lagi.. SIAL!!!.. Bila aku tengok kat dia, sekali lagi betina gampang tu jegilkan mata kat aku.. Ingat dia besar lagi dari aku, aku nak takot lah.. setakat mata je lagi besar dari mata aku, boleh blah lah.....!!!! Masa ni memang nasib dah tak baik dah!!! Hampes!!!

Aku rasa kalau lama lagi aku dok situ memang la aku siram sup aku tu kat jantan bodoh tu, so aku sound dia sekali and kitorang pindah gi meja lain.. Yang aku pelik tuh, camne lah En. Suami ku boleh layan sup tulang dia... Eiii..... jelehi.....(<---- bahasa jawa.. hehehe)

Lepas aku sound jantan bodoh tu, dia cuma jeling selamba kat aku and terus dengan gigih keluarkan saki baki hingus dia tuh.. Yang macam sial betina gampang dia tuh... Nak marah aku pulak.. Aku ni dah cukup bersopan sound jantan dia tuh soh gi buang kat toilet.. Lebih plak betina tuh.. geram betul aku.... Lepas aku pindah meja tuh, akak kat sebelah meja aku tu plak busy body tanya aku kenapa.. Dah lah aku tengah hangin....Nasib baik lah lepas aku citer dia pon rasa benda yang sama cam aku. Dia pon rupanya perasan dari tadi yang budak laki tu aksik buang hingus jer....

Masa si bodoh dan betina tu blah dari CHOICE aku tengok mamak yang kemas meja tu pon geleng kepala.. Pastu nak buang tisu2 yang dia pakai tu pon kuis pakai belakang gelas.. Anak sapalah jantan bodoh tuh!!! Mak bapak ko tak ajar ke pasal adab sopan nih?!!!!  

Bodoh kan jantan tu.. aku rasa dah berbakul aku maki hamun jantan tu plus betina gorilla dia semalam... Hari ni aku sambung lagik.. Hehehehee.. Tapi memang la, x bermoral orang2 macam tu.. Nak buang hingus yang selori tu gi lah toilet.. Ko ingat restoran tu kau punya ker..? Kalau lah ia, memang larik lah semua pelanggan ko.. BODOH!!!!

So x salah kan aku gunakan phrase kejian tu ... " Dasar tak hensem,, perangai bagi hensem lah.. "PENGOTOR!!!!!!

Monday, March 7, 2011

Kisah dan Lagu

P/s : Ini ialah siaran tertunda yer.. sebab mak datang masa tengah feeling update blog...  :)

Melayan blues di pagi hari adalah sesuatu yang agak menarik untuk di lakukan. Oppss.. jangan salah faham yer, ke'blues'an  aku pepagi ni bukan sebab En. Suami tiada yer, tapi kerana teringat kisah-kisah dahulu.. Dari zaman aku kenal rasa CINTA sampailah aku jumpa CHENTA hatiku, which is JACOB... hehehehe..

Aku tengah Google nak cari lirik lagu, then terjumpa "lagu-lagu" aku dulu.. Maksudnya lagu-lagu yang orang pernah bagi kat aku lah. Ye lah kan, dulu masa zaman aku sekolah, budak2 lelaki ni suka bagi surat cinta lagi. Masa tu aku rasa tak dak lagi lah guna-guna email ni semua. Makanya dalam surat tu yang sarat dengan kata-kata cinta dan dan bedak wangi..(hehehe) mesti diorang akan bagi satu lagu .. Kiranya meluahkan perasaan dengan lagu jugak ah...

Aku pernah dapat lagu "TO BE WITH YOU" , "PLEASE FORGIVE ME", "SWEET CHILD OF MINE", "KAU SATU-SATUNYA", "DISANA MENANTI DI SINI MENUNGGU", "AMELIA", dan lain-lain lagi... Sampai mak pon dah tak tahu nak buat apa dengan aku. hehheheee.. Oleh kerana lagu-lagu itu jugak lah bila aku dah masuk asrama dan jugak dah masuk U, setiap kali aku balik bercuti mak akan cek beg sekolah aku..Takot ada surat2 bedak wangi.. Hahahahahaaaaa...

Tapi nak ditekankan di sini aku bukanlah budak geng GEDIK kat sekolah dulu.. dan juga bukan lah tergolong dalam golongan orang2 femes kat sekolah.. Aku biasa jer.. Mungkin sebab aku seorang PENGGANAS.. eh salah.. PENGAWAS dulu maka aku dikenali.. yelah, keje jaga bangunan bila waktu rehat.. satu sekolah aku round nak cek pengawas2 lain bertugas atau tak... Aku pon bukanlah cantik, cun or lawa, cuma dikurniakan CUTE je.. *wink* (malu plaks...) Itu juga mungkin penyebab aku dikenali..cewahhh!!

oWH.. dan fyi, aku dah jumpa budak2 lelaki yang abagi aku lagu ni lepas masing2 dah ada kehidupan sendiri.. ada seorang je lagi yang aku x jumpa2.. Diorang semua ni aku jumpa secara tak sengaja. Ada seorang yang aku selalu jumpa bila balik kampung.. tapi sejak2 aku kawen, dia tak pernah nak pandang or bersapa... :(.. apalah salahnya bertegur sapa kan.. satu kampung.. mak kitorang pon kawan apa.. cehh!!! Lagipon dia pon dah kawen dan ada anak sorang... haih.. x paham lah dengan orang2 ini..

Tapi kan, apapun, aku cuma nak share lagu ni dengan korang.. lagu ni aku rasa paling lawak perbah aku dengar.. jom layan... Enjoy!!


http://www.youtube.com/watch?v=lKo9ecaP2To

Friday, February 25, 2011

3 series..

Alhamdulillah.. aku bersyukur kerana aku masih diberi kesempatan menghela nafas di bumi Allah ini sampai hari ni. Kiranya aku berjaya menjejakkan kaki aku ke dekad yang seterusnya... Alhamdulillah ... Aku bersyukur...
22.02.2011 - Genap umur aku 31 tahun.. Sekejap je rasanya masa tu berlalu. Aku rasa macam baru je hari tu aku masuk sekolah... Hehehehee...

Dalam usia ini, aku tengok sekeliling aku. Apa yang aku dah buat dengan hidup aku? Apa yang aku dah dapat? Apa yang akan aku buat untuk seterusnya? Semua tu berpusing-pusing dalam kepala otak aku. Well, apa yang aku dah buat dan dah dapat tu tak yah lah nak di share kan... Tapi hari tu aku betul-betul bukak minda dan jiwa berfikir tentang hidup aku..

Jadi nak menyesal dengan apa yang kita dah buat pon tak guna kan. Aku kutip balik semua benda yang elok untuk aku gunakan sebagai petunjuk jalan aku seterusnya. Dan yang tak elok tu aku jadikan  ingatan supaya aku tak buat kesilapan yang sama.

Dan sekarang masanya susun strategi untuk tentukan keadaan aku sedekad lagi..InsyaAllah. kalau masih ada lagi helaan nafasku.

P/s : Entry ala sedih2 sebab x pat celebrate ngan En. Suami... isk..isk..isk...:( .. Dia outstaion.. next month baru balik...



Tuesday, February 8, 2011

Sharing is Caring

BIOzone Car Sterilizer

TAHUKAH ANDA??? pewangi di dalam kereta boleh menyebabkn radang paru2 kepada kita..?? oleh kerana..setiap hari kite akan menggunakn kereta.. lalu kita akan meyedut bahan kimia secara tidak langsung.. atasi masalah dan risiko penyakit ini!! 
Dengan mendapatkn 1 BIOZONE CAR STERILIZER utk setiap kereta...anda dpt menjamin keluarga yg sihat!! 

Tahan selama 2 tahun! ade jaminan selama 6 bulan!! sgt berbaloi.. dan menjimatkn! 
anda jgk dapat memandu dgn segar dan dpt mengurangkn risiko kemalangn jalan raya oleh kerana oksigen di dalam kereta anda mencukupi yg dpt menghilangkan rasa mengantuk... !! :)

Bukan itu sahaja..ia jgk dpt mengurang penggunaan minyak..di sebabkn kereta kita menjadi ringan akibat bakteria dpt di purify kn...  


RINGAN • MUDAH • SEGAR
BIOzone Car Sterilizer menggunakan teknologi khusus termasuk 'cold plasma' yang menggabungkan penghasilan ozon dan ion plasma. Ia akan menukar oksigen (O2) kepada ozon (O3) yang kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

BIOzone Car Sterilizer:
• Menyingkirkan bahan organik meruap (' volatile organic compounds', VOC) yang berbahaya, bau tembakau, bau haiwan peliharaan dan bau automobil
• Membasmi bahan-bahan pencemar biologikal (bakteria)
• Menyegarkan udara dalam kereta


Kelebihan BIOzone Car Sterilizer:
• Selamat • Ringan • Mudah digunakan • Mesra alam • Tanpa penyelenggaraan

Cara penggunaan: Masukkan BIOzone Car Sterilizer ke dalam soket pemetik api rokok. Unit akan dihidupkan (dengan bulb yang menyala). Pasangkan penghawa dingin untuk penyegaran udara yang berkesan.

HARGA : WM RM 175.00 
                     EM RM176.00

sebarang tempahan atau pertanyaan..
sila hubungi : Yaya -0126353897 atau Din 0123023590

Thursday, January 13, 2011

Tragedi di Tahun Baru... (Oh Tenggiling...)

Ok.. as i mentioned before.. this post is about "the new year bad luck"... Memang hampeh.. Tak sangka tahun baru aku dan En. Suami begini.... Well, kita memang taj tahu kan apa yang akan jadi... So, pertama sekali curse you, CINA CELAKA!!!! Secondly, kesian En. Suami aku.. Dia bersedih kerana TENGGILING kesayangan dia hampir mati malam itu....

Ok, inilah dia tenggiling kesayangan En. Suami dan juga tunggangan aku ke tempat kerja...
Ini adalah kecederaan parah yang tenggiling ni dapat lepas di rempuh CINA CELAKA..

 
Ini lah kereta si CELAKA JAHANAM tu...Dahlah ni keta Honda yg lama, besi, kuat..langgar tenggiling En. Suami yang lembik tuh.....Sekali lagi CINA JAHANAM!

 
Memang memerlukan plastic surgery ... herot merot jadinya...... (Cian dia...)

 
Saat nak di bawa ke "hospital".... isk..isk..isk.....


Aku adalah sangat emosi sebab ketika dilanggar aku baru balik jumpa dentist.. Cabut gigi.. Dapat bayangkan tak betapa sakitnya?.. Dah tengah tahan sakit tu, kepala aku terhantuk dengan kuatnya kat dashboard sebab masa tu ubat aku jatuh kat kaki dan aku tengah tunduk nak ambik..
Nak tau betapa kuat CINA CELAKA tu langgar? Kereta aku terpusing 2 kali.. Tu masih lagi dalam report polis dia buat report kitorang yang langgar dia... SIALAN!! Kalau kitorang yang langgar dia, dengan kuat keta kitorang takkan jadi macam tu, dan akan terbalik... 

Kedudukan kitorang adalah nak membelok ke kanan dari junction yang boleh ke Wangsa Maju dan Jalan Genting Kelang... Dan SI BANGSAT tu jalan terus dari Jalan Genting Klang ke arah Wangsa Maju. Kalau jalan terus, yang ke kanan akan berhenti, bila yang ke kanan jalan , yang terus akan berhenti...

SI BANGSAT ni kata dalam report dia, masa tu ialah lampu hijau di jalan terus, Kepala hotak!!! Sebelum aku belok dah ada satu kereta dah belok dah dan lepas....Datang pulak dia bawak laju, hantam tenggiling kitorang.... Mangkuk ayun!!!

Lepas dah langgar tu nak buat baik plak kat aku.. Tak dapeklah...!! Dapek maki dari aku adalah....Sekali dengan budak towing pon kena... Heran betul depa ni kan, masa keta aku benti je dari berpusing tu aku dah nampak dah budak towing depan keta aku tengah cakap kat walkie talkie... Sepantas kilat diorang ni ada kat situ!!!

CINA BANGSAT tu dapat makian aku sekali lagi lepas aku dapat tau laporan palsu yang dia buat... Polis, DBKL , tunggu lah nasib korang lepas ni.. Karam Sigh Walia datang siasat.. Bila kitorang tanya tak boleh ke tengok kamera kat traffc light tu nak tau samada report cina tu betul ke tak, dia sengih2 jawab " Kamera kat situ lama dah rosak...Tak boleh buat apalah...." SIALAN! Jawab cenggitu jer kan.. dah tu sia-sia lah buat laporan polis, x de siasatan.. BINAWE!!! Patotlah ramai orang benci polis!!!

Actually bukan lah aku tak terima qada' & qadar , cuma aku geram, sebab CINA SIALAN tu .... Mentang-mentang lah En. Suami jenis yang cool, dia letak kesalahan kat laki aku plak... Mampos lah kau CINA.. Dasar merempat kat negeri orang.. Racist?!! Lantak lah...!!!!

Aku terima keadaan tenggiling tu tapi kalau aku jumpa cina tu lagi memang aku hentak!!!

Wednesday, January 12, 2011

JACOB- CHENTA MATIKU!

Sekarang ni perasaan adalah bercampur baur..Semua serba tak kena.. Aku dengan En. Suami bergilir2 merasa kurang kesihatan. Sejak CINA CELAKA tu merempuh tenggiling kesayangan En. Suami, lagilah En. Suami sering sakit2.. termasuklah sakit hati.. Aku pon sama, sakit hati, dengan CINA CELAKA tu.. Buat laporan palsu.. (ok..aku akan cerita in the next post..)

Hari ni pulak kat ofis BB dah hangin dari pagi.. sampai saat aku post entry ni, dia dah marah 2 LA. Dah lah semalam main jeling-jeling dengan aku.. Semalam pon dia dah hangin.. Tapi pagi ni lepas marah LA yang pertama, dia mengadu kat aku, cakap elok2 lagi.. skang ni tengah marah sorang lagi.. Tak tau lah camne plak dia cakap dengan aku plak lepas ni. BB ni kalau marah boleh thn jugak lah .. orang lain pon boleh kena tempias nya... Jadinya perasaan aku saat ni lagilah bercampur-aduk..

Oh ya , 2 hari ni aku sempat habiskan tengok Twilight dr yg 1st movie sampai yg Eclipse tu.. Oh... Jatuh chenta kat JACOB!!! *wink*.. Chenta mati nih.. Perasaan menonton adalah BODOH BELLA....!! Sampai hati mainkan perasaan dua lelaki.. Daalm samar cahaya TV ketika itu, terperasan lah plak En. Suami ku itu kelihatan seperti Edward.. heheheheheheee.. Perasaan ketika itu.. "HENSEM JUGAK LAKI AKU.. " hahahaaa.. Tapi kalau dia nampak macam JACOB, sumpah , tak kan aku tengok orang lain... Perasaan aku : berdegup memikirkan JACOB.. HAhahahahaha .. (Boleh ke cenggitu.. ? hehehehe)

Note : Apakah tetiba masuk pasal serigala and vampire kan? So, sampai skang x tau jugak perasaan aku.. Yang pasti aku keliru dan resah gelisah... Apsal ek?

Next Step

Langkah pertama untuk memulakan tahun baru melihat-lihat katalog dari Open University dan Universiti Malaya. Harus diteruskan dengan langkah kedua. Harus kembali kepada perancangan yang dulu supaya ilmu terus dituntut dan aku tak ketinggalan.

Selalu aku lihat kehidupan orang lain lebih bagus. Dulu mereka agak ketinggalan dibelakang aku tapi sekarang aku rasa aku telah pon ditinggalkan mereka. Mungkin aku sedikit alpa dan merasa selesa dengan keadaan aku sendiri ketika itu.

Jadi INDOT.. langkah pertama dah dibuat teruskan lah langkah seterusnya supaya semuanya complete.!!!
Kalau En. Suami x bagi.. larik jer.. hehehehehehee!!

Tuesday, January 4, 2011

2011

Semua orang cakap pasal azam tahun baru.. Semua orang nak hebahkan azam diorang dengan muka yang berkobar-kobar... (Tapi complete ker yg tahun lepas?) Heehee.. Aku? Hermmm.. Aku tak tau la ..

Seperti biasa, impian aku masih sama. Misi aku juga masih belom berubah.. Tetap yang itu... Selagi belum terlaksana misi dan impian yang satu itu, haluan aku masih di situ juga.. Belum mahu bina impian yang lain.. Bukan tak mahu, masih belum mahu.. Jauh beza tu.. :)

Cuma aku harap, tahun 2011 ni akan lebih banyak lagi jalan yang terbuka untuk aku accomplish mission aku yang satu tu.. Mana tau betul rezki aku tahun ni kan.. Tolong doakan aku yer... Takot2 nanti aku makin DOWN!.. Aku perlu sokongan padu!!

Chaiyok !!! Berusaha lebih gigih ye INDOT!

Monday, January 3, 2011

Mamat suka marah...

Pelik tengok orang yang asik nak marah jer.. Best sangat ker? Ntah pape lah... Kat ofis aku ni ada sorang yang memang akan marah orang dulu baru dia boleh bernafas... Gila isim!!

Mamat kat ofis aku ni, memang x de keje lain selain bergayut kat telefon, isap rokok, pegi toilet, marah orang , maki-maki orang dan tulis cek... Hari-hari dia akan datang, dengan bau yang boleh buat orang pengsan, bukak pintu bilik dia then turun minum kat Restoran Shahida.. Pastu gi isap rokok, masuk ofis start lah penggayutan dia.. Munkin masa isap rokok tu dia akan pikir sapa mangsa marah dia untuk hari tu..

Kalau dia dah anagkat fon, 2 minit lepas tu akan dengar lah suara dia marah orang...Pagi-pagi terpekik terlolong cam anjing... Mengganggu orang lain nak buat kerja...Kalau marah tu hal-hal yang berkaitan ofis, boleh consider lah...Still tak perlulah sampai maki orang...kan... Tapi kebanyakannya hal personal dia.. Macam bagus sangat..!!!

Aku dah 4 kali terima call dari orang yang kena marah dengan dia.. (org yg berlainan lah..) . Specially orang bank lah.. mamat ni FM.. (keje dia tulis cek jer... bodoh!!) so, dia banyak berurusan dengan orang bank ah.. Orang bank ni nak buat aduan dengan Big Boss aku.. Selalunya BB tak de yang kena hadap aku lah kan... Setan lah dia...!! Memalukan company...

Aku kalau boleh malas ah nak campur tangan.. Tapi bila ada aduan camni, camne kan.. so aku pon bagitau lah.. Tapi kat bos kecik  jelah.. Sebab bos kecik ni pernah tegur dia sebab biadap sangat bahasa yang dia gunakan ... Hehehheee.. lepas tu nanti bos kecik lah bgtau BB.. Selamat sket aku... Dia bukan x pernah kena tegur dengan BB, tapi dia tu peliklah... dia boleh melawan dengan BB.. aku tak tau lah kenapa BB simpan lagi dia kat sini....

Mamat ni cakap je besar.. cakap lawa!!! Padahal penakut... Semua orang yang dia marah tu dalam telefon ye korang... Tak berdepan boleh lah.. Staff kat sini pon adalah jugak pernah kena marah dengand ia.. tapi bila kita marah balik, dia terus senyap...takot.. yang selalu kena marah ni biasanya kalau dia tengok orang-orang yang cam tak kan melawan cakap dia lah... Tapi orang kat sini semua dah tau dah perangai dia... jadinya semuanya buat tak layan kalau gila dia datang or kalau kena marah, marah kan je balik dia...

Dulu pernah jadi, sorang budak despatch baru, hari-hari dia marah budak tu, apa salah pon x tau.. Tapi mesti kena marah.. Sekali budak tu betul-betul x sabar dah hentak meja dia dan cakap.. "Aku hentak benda ni kat kepala ko kang.. nak marah jer... cakap elok2 tak boleh?"  Hah! Amik ko! Terus dia senyap and tak berani angkat muka langsung....

Tu kes pertama, dengan sorang staff pompuan ni dia marah atas sebab perkara remeh yang tak patot kena marah pon,.. Akak ni menjawab, dia marah lagi kuat, dia kata akak ni bodoh, mangkuk and etc lah.. Sekali akak tu bangun, tengking dia balik and panggil dia mangkuk, dia terus diam.. dan tunduk juga.. Sejak dari hari itu dia tak berani pandang kakak tu pon...

Skang, both kakak & budak despatch tu x de dh kat sini lagi.. Skang ni ada sorang lawyer baru, dan dia lah jadi mangsa marah si mamat ni.. Suka hati dia je nak marah lawyer.. dia ingat dia FM dia baguslah sangat... Lawyer baru ni bila kena marah dia sengih jer.. Dia kata kalau layan gila mamat ni nanti kita pon boleh jadi gila.... Betul gak kan.. Lawyer baru ni kata kalau dia marah tu melampau sangat, baru dia bagi sebijik.. skang ni abaikan je ORANG GILA yang macam tu..... I loike!!!!!

Tapi kesian lah mamat pemarah ni kerana setiap pagi orang yang dia marah tu mesti dah sumpah seranah dia.. Nasib...!!

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...