Thursday, April 29, 2010

Mengantuk


Semangat yang menggunung sekejap tadi untuk buat keje mati bila mata aku pun layu..
Apsal lah mengantuk sangat saat keje tengah banyak ni.. Ni lah bahananya ni.. makan nasi lemak pemberiaan Kak Kiah masa lunch tadi.. Satunya baguslah sebab save (heheheh) dan takyah berebut beli makanan kat bawah nun.. Tapi lepas makan jadi malas dan mengantuk...


Dahlah sejuk2 dalam ofis ni.. Rasa cam dibuai2 sambil terasa2 di peluk yang tersayang.. heheheheee... Nasib baik lah bos berdehem2 dalam bilik tu.. Agaknya dia nampak aku asik tersengguk cam orang asyik berzikir.. heheheheheheeeeee.

Pernah jugak sekali dulu masa aku betul2 terpejam depan computer usang aku ni, bos lalu sambil batuk yang kuat sampai aku terkejut... (Padahal saje je dia tu nak kejut aku bangun kan...) Nasib baiklah aku x tercium keyboard sebab terperanjat katak!... Lepas dari itu, memang lah ngantuk macammana pon aku x kan tido bila bos ada.. Bila dia takde apalagi kan.. amik bantal busuk aku yg ada di kerusi kononnya untuk kesihatan pinggang ni, letak elok2 atas meja, dan landingkan kepala dengan selamba.....


Sekarang ni mengantuk makin menjadi2 sebab dalam ofis ni tinggal 4 orang je termasuk aku.. Budak cham dan Cik Yam pegi auction, yg lain sibuk buat kerja, aku je yang terkontang-kanting sendiri dlm cubicle yg bosan ni... Kena draft surat sebenanrnya, tapi surat aku jai mengarut... Nasib baik mengupdate blog ni buat aku hilang mengantuk... Apa salahnya ye tak?!! Melencong sekejap untuk segarkan mata dan nanti bila mata aku dah segar aku boleh sambung balik kerja aku draft surat.... Bagus!!

So, mata dah segar sikit ni, bolehlah aku update draft surat aku yg dh melalut tadi... heheheheeeee
 

Thursday, April 22, 2010

Zoo Trip..

Sejak beberapa hari dilanda keserabutan, akhirnya aku berjaya jugak meredakan sedikit kekusutan itu... Bagus gak idea Adik untuk ke zoo.. Sebenarnya dia yang ajak, tapi sebab dia tu lenjeh (ni bahasa jawa.. korang terjemahlah sndiri.. x pon sila tanya Adi sendiri..) maka aku pergi bersama Along & Dania.. seronok!!!!!

Nak balik kampung parent aku ada kat Penang menjenguk menantu nya yg berbadan dua skang ni n anak kesayangan mak kat sana... Jadi aku berjalan lah sakan di sini...

Dania dengan muka capok2 tu ikut jugak lah..Mana boleh dia kalau Along ikut dan dia tinggal.. jadi aku hangkut jelah... Malam minggu tu pon memang diorg tido kat rumah aku... So, Lps makan tgh hari dan solat zohor tu berangkat lah kami.. Memula x delah panas sangta.. sampai sana je rasa bahang pulak, Nasib baik lah ada jual topi untuk Dania.. X delah dia berpoloh .. hehehheheee...  Nasib jugak dalam zoo itu banyak pokok...redup gak lah...

Memula nampak zirafah, Nia excited gak lah, bila dah nampak gajah, dah start nak nangis, belom tengok binatang lain lagi.. Bila smpai kat tempat amphibians  & reptiles, lagilah dia kuat berbunyi... geli.. heheheheee klakar tengok dia bila nampak katak besar.... But good for Along sebab diorg ada letak kat wall area tu kitaran hidup haiwan .. jadi dia dpt ilmu jugak lah.... Dan dia juga banyak tanya soklan, yg ada diantaranya aku kena jawab : "yg tu ibu x pasti, along tanya ayah din lah...." heheheheee bijak kan aku... kesian Ayah Din menjawab soklan2 dia....

Tapi kitorang x sempat masuk kat tpt lebah sebab masa nk masuk tu ada sealion show.. So kitorang pergi dulu, bila dah abis tu dah ralit tengok giant fish, terus lupa nak patah balik gi kat tempat lebah...

Well, harap2 aku dapat gi zoo lagi.. seronok jugak, dan bagus jugak kalau dapat gi zoo negara lain, teringin nak gi night safari .... kena plan nih...!!!

Thursday, April 15, 2010

Nak Sekolah Balik!!!

Bila baca post Adi sungguh tetiba rasa nk balik zaman sekolah... Nak masuk sekolah balik memnag dah tak boleh lah kan.. Yang boleh sekarang ni sambung blaja lah...Tapi kat mana? Nak buat part time ke full time? Bingung...

Last year dah riki2 jugak lah dengan Adi.. tapi lps tu kami sama-sama terus diam... hehehheeeeee..ada lah yg menghalang tu kan.... Tapi Adi pon dah mengejas aku balik untuk sambung blaja.. Mesti sambung!!!

Jadi skang INDOT, sila pasikan niat untuk sambung blaja itu terlaksana... Mula cari tpt blaja skang!!!!!!

P/s : Adik, jomlah kita start skang....

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...