Thursday, July 30, 2009

AKU JUMPA BERUK....

Semalam mak nak berjalan... nak gi Nagoya katanya.. aku pun kebetulan nak beli barang dapor.. So aku, mak n totok gi lah ke K4.. bila sampai mak tak jadi gi Nagoya.. jadi mak tolong aku shopping barang dapor n Totok gi cari baju untuk kenduri K. Lang... ngeeee..

Masa nk bayar, mak beratur dulu, tapi terberatur kat lorong EXPRESS.. yg ada tulis "x leh lebih 10 item.." Ada sepasang suami isteri yang BODOH lg BANGANG (selepas ini disebut sebagai BERUK MAK YEH") kat belakang mak ckp kat mak.. " Makcik line ni x boleh lebih 10 barang.." mak aku senyum kat BERUK MAK YEH tu and said " A'ah tau..".. Mak dah sedar lah yang dia dah salah line up.. Tapi mak aku kan bijaksana.. barang yang kitorg beli tu memang lebih dr 10 barang, tapi kitorg kan berdua jadi x de lah masalah nk bayar...

Oh... lupa nk bgtau..BRUK MAK YEH tu cuma beli satu barang je.. storage box... Dah tu sebab x puas hati agaknya kena tgu kitorg yang ada barang banyak ni, diorg membebel je, cakap pasal espress line lah, barang lebih 10 lah, cashier x nak accept lah.. Kesimpulannya mengata aku n mak aku lah kan.. memang Ce*^*#!!!!

Bila bayar cashier tu memang cakap kat mak aku yg dia amik 10 items je.. mak aku memang bg 10 je pon.. BERUK MAK YEH ni pulak yang over kat belakang aku cakap " Kan dah cakap x boleh.. cashier pon x nak amik.. tu lah...." aku sabar je lagi.. tapi ternyata BERUK tetap BERUK.. bodoh kan... mak aku berjaya membayar semua 10 items tu.. lepas tu aku pulak.. 10 item lah jugak.. tapi sebab BERUK-BERUK tu x reti diam jugak, aku x bayar 3 barang yg aku amik n said to the cashier.. "Yang ni i x nak sebab ada org x boleh sabar"...

Lepas aku dah bayar aku pon nk berlalu lah, BERUK JANTAN letak storage box tu dan ckp kat cashier tu " Cuba u kira barang i cukup sepuluh tak?" kurang ajar kan?!!! aku toleh, aku jeling dan aku hadiahkan BODOH dengan suara yang kuat kat muka BERUK-BERUK tu....

Lepas tu aku gi kat mak, aku cakap BERUK 2 ekor tu mulut longkang... BERUK BETINA nak marah lah jugak, tapi BERUK JANTAN x nak gaduh agaknya... gelak je cam nangka busuk...

Kesimpulannya aku ngaku memang kitorang salah beratur lah, tapi kitorang x bayar lebih 10 item kan.. Memula mak nak bagi jugak BERUK-BERUK tu bayar dulu sebab beli satu barang je... (tak ampu nk beli lebih agaknya...) tapi sebab mulut tu cam LAIS, mak pon buat bodoh jer.. Tu lah ..salah orang nk mess up.. mak aku kan KETUA SAMSENG kat segamat.. kan adik adi kan...?!!!!!! Aku ingat nk kol TOTOK jugak lah masa line up tu.. biar padan muka BERUK-BERUK tu... tapi x sempat...

Apapun, kalau aku jumpa lagi BERUK-BERUK yang menyamar jadi orang, aku x kan lepaskan, aku lempang jer... Nilah orang melayu, x de adab sopan, x reti nk berbahasa... dengan aku x pelah, ni dengan mak aku.. sebab BERUK-Beruk tu bukan umur 20an, kalau tengok dr wajah depa berdua yang HUDUH tu lah... Esok anak-anak pon kurang ajar cam diorang...

Note : Nasib baik aku JAWA... hahahahaaaaaa

Friday, July 24, 2009

Syoknye Jumaat

Yea..yea...
Hari ni dah Jumaat...
Hari ni mak dah ada kat Klang..
Hari ni nak g jumpa mak kat sana..
Malam ni boleh "kelon" dengan mak...

Yes...





.





.




Adik...mana ko?

Thursday, July 23, 2009

Bila Syaitan Mula Bergayut

Adoilah... susah betul kalau dh start mengantuk...Keje banyak lagi nih..
Bila dah petang2 cam ni kepala aku dah x de kat keje depan aku nih.. Kiranya cam k.lang yang asik MHIK...MHIK.. x abeh2..hehehe..(x lama dh k. ang weh....)
kepala aku plak hr ni x leh nak concentrate sebab hr ni mlm jumaat.. (huhuhuhuhuhuuuu!) weh... baca Yassin lah.. lgpun hari ni 1 Sya'ban!!!!!...
Pastu plak, hr ni adalah Members Card day kat Jusco W. Maju.. heheheheee... tu yang syiok gilos tuh... dapat lah aku beli sandel baru + kasut baru... dan cari apa yang patut uk k. lang....
Yg paling sure ialah... aku memang x leh nk concentrate lagi sebab x sabar nk tunggu Jumaat sebab My Mummy is coming... yea..yea..yea....!!!!!!

P/s : ada kena mengena ke tajuk aku dengan entry nih?!!

Sya'ban - Rambut - Kurus.. hehehee

Sekejap je dah sampai bulan Sya'ban. Bulan depan dah puasa.. Nasib baik lah aku dah ganti awal-awal lagi... Ofismate aku skang ni ada yang tengah struggle habiskan hutang posa tahun lepas... hehehheeee...
Amat dah berazam untuk berpuasa sebulan di bulan Sya'ban ni... nak join gak, tapi....... pepaham jelah kan...X pelah Amat... aku doakan ko berjaya...
Alhamdulillah..kesihatan aku semakin ok.. walaupun masih ada batuk aku yang buat Mak Kiah asik jerit kat aku soh makan ubat tapi its getting better.. yang sangat pelik adalah apabila aku ada dlm bilik bos je, batuk ni menjadi gila... sampai aku terpaksa mintak excuse dengan bos.. Tapi kalau bos x de, x de lah plak batuk... Kadang2 tu sampai bos jeling aku jugak lah.. huhuhuuuu.. wat to do bos.. tekak gatal i x leh nk garu...
Kalau Amat berazam nk posa penuh Sya'ban, adik nk rambut panjang sbb nk wavy2,aku nk kurus masa raya...ewah....!!!! Boleh melaram sikit.. lagipon Yang pon cabar aku... mesti sahut nih... Sampai Kak Lang kawen ni pon sempat lah agaknya...Walaupun x se-slim Adi.....InsyaAllah...

So apa lagi INDOT.. chaiyok!!!

Monday, July 20, 2009

Minggu Yang Malang..

Eiii...apalah nk jadi...memang lah minggu lepas minggu yang x best uk aku...!!!
Start dari Sabtu 11.07.2009, kenduri kat rumah mak aku kat Segamat sampailah semalam.. (Ahad 19.07.2009..) Heeii...sengal tul!!
Memula sekali, tangan aku luka masa kemas balik pinggan mangkuk & besen2 mak dalam store sebab kena tingkat2 besi tu... lepas tu masa masak sambal kacang, masa tgh menggelegak tu terpercik kat tangan sebelah lagi..huduh!!!
Pastu bila balik BP plak, demam + selsema + batuk!!! Tak boleh aku berpoya2 cam selalu.. Sesia je amik cuti sampai Selasa....!!! Kesian Yang drive malam tu x de teman borak..(walaupun mmg selalu aku tido sepanjang perjalanan hahahhahahaa!!!) Nasib baik gak sampai KL mak aku ada sini..merasa lah lagi belaian dan jagaan mak yang sempurna bila anaknya demam...Sonot sgt..!!!(Yang jaga pon best jugak!)
Mak sebenarnya nak balik Rabu sebab Bapak pon demam kat kg tu, tapi Bapak mengalah sebab aku demam Mak stay lagi sampai Khamis..(Huhuhuhuuuu... tengkiu BAPAK!) Rabu malam tu Mak belanja makan.. sebelum keluar tu aku jatuh kat depan bilik air... Elok2 nak reda demam aku, malam tu jadi sakit badan pulak. Ni kira jadi package sakit paling best.. Demam+selsema+batuk dengan kahak yang banyak + sakit badan... cukup lah.. Malam tu aku baring depan tv sambil Mak tolong urut badan aku... terharu sangat sampai nangis.. (heheheeee...nasib baik mak x tau..)
Khamis mak balik tghhari..sedey lah jugok...tapi dia pon ada laki yang demam di kampung..Walaupun adik ipar aku yang baik hati di kampung ada jaga bapak aku, tapi bapak aku nk gak bini yang jaga bila demam ni..heheheheee...Maka ku relakan lah..huhuhuu...
Jumaat dengan semangat waja aku masok opis..keje atas meja melambak..dgn pesanan2 yag ada, aku dh penin dah..sekali tu kena plak ikut misi membongkar file lama..apalagi, habuk2 yang ada tu hinggap kat aku..jadilah balik batuk aku... balik ptg tu terus demam lagik... terpaksalah memulakan semula pertemuan dengan Pn. Doctor...rimas!!!! Dada sempit, saluran nafas tersumbat, bernafas pon bunyi cam keldai...heheheheeee... hamlau!
Dan paling hampeh semalam bila aku baru je keluarkan duit sekali Yang aku yang "TERSAYANG" lupa nk cabut noozle lps isi minyak... Dengan lagak macho masuk keta tekan minyak... Hah kau....tercabut sekali noozle n salur dia dr pam minyak tu...terbang lagi RM200.00!!!! nasib baik ada Cik Anol a.k.a Totok yang baik hati menyumbangkan seratus hengget kepada kami...ngee...:)..

Malang kan nasib aku minggu ni...
Maka dengan itu aku doa semoga hikmah disebalik semua kemalangan aku pada minggu ni adalah sesuatu yang sangat manis.. eg : aku pegnen ker...ngee..nge... (AMIN!!!!)(cepat korang..tlg AMIN kan sekali..)

Well, tengkiu beri much untuk suami tersayang kerana SABAR sangat menjaga diriku yang banyak kerenah waktu demam ni.. Maklumlah kan, bila susah nk nafas ni rasa rimas boleh menyumbang kepada marah..heheheheeee.... Trimas x terhingga buat mak ku yang rock.. (nanti org up kn lg elaun mak ...kalau ada lebey..heheheheheeee)..Credit gak lah buat Totok n Mak Eton. Mak eton ni sbb dia belikan Anti Anne.. huhuhuuu..

Maka dengan itu doakan lah aku sembuh supaya aku dapat jalani kehidupan seperti biasa dan riang seperti sediakala..(x syok weh usik orang kat opis kalau batuk2 nih..baru nk ckp terbatuk...) Dan semoga andaian doc bahawa aku ada bronchitis itu tidak benar sama sekali.. AMIN..

Tuesday, July 7, 2009


Kenangan yang separuh best dan separuh sakit.. heheee..pelik kan?! Sebenarnya aku sedih. Aku terima, dia bukan untuk aku lah.. tapi keadaan yang menjadikan dia bukan untuk aku yang buat aku x puas hati..

Dah lama dah jadi tapi smlm Mak Esah tanya aku plak... So buat aku terfikir lagi pasal IRFAN. Kalau tengok muka dia, in real lah.. mesti kesian. Kalau tengok keadaan dia, lg kesian, dengan rambut yg kasar+kesat+x sihat, dengan kulit yg kasar dan x de bau wangi.... 1st sekali tengok dia dh jatuh sayang, apatah lagi mak aku yg selalu dh jumpa dia...

Tapi tu lah kan, betul lah org ckp, sedara pon x leh nk percaya..beria2 cam nak tolong, sekali dia potong jalan... x sanggup nk ingat lagi.. sekarang ni dia dlm ingatan je lah... tapi aku nti kalau balik Segamat confirm nye nampak dia... susah...!!!

Yang paling aku bingung ni apa reaksi aku bila aku balik kg & terjumpa dia? !!!!

Saturday, July 4, 2009

New Beginning...




Start to write again....

Blog yang dulu dah dimansuhkan...

Ni tengah belajar guna blog yang canggih sikit...maklumlah x berapa nak IT sangat.. nak tunggu Mak Eton, tengok muka dia kat rumah pon susah.. Nak mintak tolong Ku Din pon susah....asik men game jer...


Cam poyo je gambar kat sebelah...Heheheee...

Tak pe tunggu lepas ni...

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...