Thursday, January 13, 2011

Tragedi di Tahun Baru... (Oh Tenggiling...)

Ok.. as i mentioned before.. this post is about "the new year bad luck"... Memang hampeh.. Tak sangka tahun baru aku dan En. Suami begini.... Well, kita memang taj tahu kan apa yang akan jadi... So, pertama sekali curse you, CINA CELAKA!!!! Secondly, kesian En. Suami aku.. Dia bersedih kerana TENGGILING kesayangan dia hampir mati malam itu....

Ok, inilah dia tenggiling kesayangan En. Suami dan juga tunggangan aku ke tempat kerja...
Ini adalah kecederaan parah yang tenggiling ni dapat lepas di rempuh CINA CELAKA..

 
Ini lah kereta si CELAKA JAHANAM tu...Dahlah ni keta Honda yg lama, besi, kuat..langgar tenggiling En. Suami yang lembik tuh.....Sekali lagi CINA JAHANAM!

 
Memang memerlukan plastic surgery ... herot merot jadinya...... (Cian dia...)

 
Saat nak di bawa ke "hospital".... isk..isk..isk.....


Aku adalah sangat emosi sebab ketika dilanggar aku baru balik jumpa dentist.. Cabut gigi.. Dapat bayangkan tak betapa sakitnya?.. Dah tengah tahan sakit tu, kepala aku terhantuk dengan kuatnya kat dashboard sebab masa tu ubat aku jatuh kat kaki dan aku tengah tunduk nak ambik..
Nak tau betapa kuat CINA CELAKA tu langgar? Kereta aku terpusing 2 kali.. Tu masih lagi dalam report polis dia buat report kitorang yang langgar dia... SIALAN!! Kalau kitorang yang langgar dia, dengan kuat keta kitorang takkan jadi macam tu, dan akan terbalik... 

Kedudukan kitorang adalah nak membelok ke kanan dari junction yang boleh ke Wangsa Maju dan Jalan Genting Kelang... Dan SI BANGSAT tu jalan terus dari Jalan Genting Klang ke arah Wangsa Maju. Kalau jalan terus, yang ke kanan akan berhenti, bila yang ke kanan jalan , yang terus akan berhenti...

SI BANGSAT ni kata dalam report dia, masa tu ialah lampu hijau di jalan terus, Kepala hotak!!! Sebelum aku belok dah ada satu kereta dah belok dah dan lepas....Datang pulak dia bawak laju, hantam tenggiling kitorang.... Mangkuk ayun!!!

Lepas dah langgar tu nak buat baik plak kat aku.. Tak dapeklah...!! Dapek maki dari aku adalah....Sekali dengan budak towing pon kena... Heran betul depa ni kan, masa keta aku benti je dari berpusing tu aku dah nampak dah budak towing depan keta aku tengah cakap kat walkie talkie... Sepantas kilat diorang ni ada kat situ!!!

CINA BANGSAT tu dapat makian aku sekali lagi lepas aku dapat tau laporan palsu yang dia buat... Polis, DBKL , tunggu lah nasib korang lepas ni.. Karam Sigh Walia datang siasat.. Bila kitorang tanya tak boleh ke tengok kamera kat traffc light tu nak tau samada report cina tu betul ke tak, dia sengih2 jawab " Kamera kat situ lama dah rosak...Tak boleh buat apalah...." SIALAN! Jawab cenggitu jer kan.. dah tu sia-sia lah buat laporan polis, x de siasatan.. BINAWE!!! Patotlah ramai orang benci polis!!!

Actually bukan lah aku tak terima qada' & qadar , cuma aku geram, sebab CINA SIALAN tu .... Mentang-mentang lah En. Suami jenis yang cool, dia letak kesalahan kat laki aku plak... Mampos lah kau CINA.. Dasar merempat kat negeri orang.. Racist?!! Lantak lah...!!!!

Aku terima keadaan tenggiling tu tapi kalau aku jumpa cina tu lagi memang aku hentak!!!

Wednesday, January 12, 2011

JACOB- CHENTA MATIKU!

Sekarang ni perasaan adalah bercampur baur..Semua serba tak kena.. Aku dengan En. Suami bergilir2 merasa kurang kesihatan. Sejak CINA CELAKA tu merempuh tenggiling kesayangan En. Suami, lagilah En. Suami sering sakit2.. termasuklah sakit hati.. Aku pon sama, sakit hati, dengan CINA CELAKA tu.. Buat laporan palsu.. (ok..aku akan cerita in the next post..)

Hari ni pulak kat ofis BB dah hangin dari pagi.. sampai saat aku post entry ni, dia dah marah 2 LA. Dah lah semalam main jeling-jeling dengan aku.. Semalam pon dia dah hangin.. Tapi pagi ni lepas marah LA yang pertama, dia mengadu kat aku, cakap elok2 lagi.. skang ni tengah marah sorang lagi.. Tak tau lah camne plak dia cakap dengan aku plak lepas ni. BB ni kalau marah boleh thn jugak lah .. orang lain pon boleh kena tempias nya... Jadinya perasaan aku saat ni lagilah bercampur-aduk..

Oh ya , 2 hari ni aku sempat habiskan tengok Twilight dr yg 1st movie sampai yg Eclipse tu.. Oh... Jatuh chenta kat JACOB!!! *wink*.. Chenta mati nih.. Perasaan menonton adalah BODOH BELLA....!! Sampai hati mainkan perasaan dua lelaki.. Daalm samar cahaya TV ketika itu, terperasan lah plak En. Suami ku itu kelihatan seperti Edward.. heheheheheheee.. Perasaan ketika itu.. "HENSEM JUGAK LAKI AKU.. " hahahaaa.. Tapi kalau dia nampak macam JACOB, sumpah , tak kan aku tengok orang lain... Perasaan aku : berdegup memikirkan JACOB.. HAhahahahaha .. (Boleh ke cenggitu.. ? hehehehe)

Note : Apakah tetiba masuk pasal serigala and vampire kan? So, sampai skang x tau jugak perasaan aku.. Yang pasti aku keliru dan resah gelisah... Apsal ek?

Next Step

Langkah pertama untuk memulakan tahun baru melihat-lihat katalog dari Open University dan Universiti Malaya. Harus diteruskan dengan langkah kedua. Harus kembali kepada perancangan yang dulu supaya ilmu terus dituntut dan aku tak ketinggalan.

Selalu aku lihat kehidupan orang lain lebih bagus. Dulu mereka agak ketinggalan dibelakang aku tapi sekarang aku rasa aku telah pon ditinggalkan mereka. Mungkin aku sedikit alpa dan merasa selesa dengan keadaan aku sendiri ketika itu.

Jadi INDOT.. langkah pertama dah dibuat teruskan lah langkah seterusnya supaya semuanya complete.!!!
Kalau En. Suami x bagi.. larik jer.. hehehehehehee!!

Tuesday, January 4, 2011

2011

Semua orang cakap pasal azam tahun baru.. Semua orang nak hebahkan azam diorang dengan muka yang berkobar-kobar... (Tapi complete ker yg tahun lepas?) Heehee.. Aku? Hermmm.. Aku tak tau la ..

Seperti biasa, impian aku masih sama. Misi aku juga masih belom berubah.. Tetap yang itu... Selagi belum terlaksana misi dan impian yang satu itu, haluan aku masih di situ juga.. Belum mahu bina impian yang lain.. Bukan tak mahu, masih belum mahu.. Jauh beza tu.. :)

Cuma aku harap, tahun 2011 ni akan lebih banyak lagi jalan yang terbuka untuk aku accomplish mission aku yang satu tu.. Mana tau betul rezki aku tahun ni kan.. Tolong doakan aku yer... Takot2 nanti aku makin DOWN!.. Aku perlu sokongan padu!!

Chaiyok !!! Berusaha lebih gigih ye INDOT!

Monday, January 3, 2011

Mamat suka marah...

Pelik tengok orang yang asik nak marah jer.. Best sangat ker? Ntah pape lah... Kat ofis aku ni ada sorang yang memang akan marah orang dulu baru dia boleh bernafas... Gila isim!!

Mamat kat ofis aku ni, memang x de keje lain selain bergayut kat telefon, isap rokok, pegi toilet, marah orang , maki-maki orang dan tulis cek... Hari-hari dia akan datang, dengan bau yang boleh buat orang pengsan, bukak pintu bilik dia then turun minum kat Restoran Shahida.. Pastu gi isap rokok, masuk ofis start lah penggayutan dia.. Munkin masa isap rokok tu dia akan pikir sapa mangsa marah dia untuk hari tu..

Kalau dia dah anagkat fon, 2 minit lepas tu akan dengar lah suara dia marah orang...Pagi-pagi terpekik terlolong cam anjing... Mengganggu orang lain nak buat kerja...Kalau marah tu hal-hal yang berkaitan ofis, boleh consider lah...Still tak perlulah sampai maki orang...kan... Tapi kebanyakannya hal personal dia.. Macam bagus sangat..!!!

Aku dah 4 kali terima call dari orang yang kena marah dengan dia.. (org yg berlainan lah..) . Specially orang bank lah.. mamat ni FM.. (keje dia tulis cek jer... bodoh!!) so, dia banyak berurusan dengan orang bank ah.. Orang bank ni nak buat aduan dengan Big Boss aku.. Selalunya BB tak de yang kena hadap aku lah kan... Setan lah dia...!! Memalukan company...

Aku kalau boleh malas ah nak campur tangan.. Tapi bila ada aduan camni, camne kan.. so aku pon bagitau lah.. Tapi kat bos kecik  jelah.. Sebab bos kecik ni pernah tegur dia sebab biadap sangat bahasa yang dia gunakan ... Hehehheee.. lepas tu nanti bos kecik lah bgtau BB.. Selamat sket aku... Dia bukan x pernah kena tegur dengan BB, tapi dia tu peliklah... dia boleh melawan dengan BB.. aku tak tau lah kenapa BB simpan lagi dia kat sini....

Mamat ni cakap je besar.. cakap lawa!!! Padahal penakut... Semua orang yang dia marah tu dalam telefon ye korang... Tak berdepan boleh lah.. Staff kat sini pon adalah jugak pernah kena marah dengand ia.. tapi bila kita marah balik, dia terus senyap...takot.. yang selalu kena marah ni biasanya kalau dia tengok orang-orang yang cam tak kan melawan cakap dia lah... Tapi orang kat sini semua dah tau dah perangai dia... jadinya semuanya buat tak layan kalau gila dia datang or kalau kena marah, marah kan je balik dia...

Dulu pernah jadi, sorang budak despatch baru, hari-hari dia marah budak tu, apa salah pon x tau.. Tapi mesti kena marah.. Sekali budak tu betul-betul x sabar dah hentak meja dia dan cakap.. "Aku hentak benda ni kat kepala ko kang.. nak marah jer... cakap elok2 tak boleh?"  Hah! Amik ko! Terus dia senyap and tak berani angkat muka langsung....

Tu kes pertama, dengan sorang staff pompuan ni dia marah atas sebab perkara remeh yang tak patot kena marah pon,.. Akak ni menjawab, dia marah lagi kuat, dia kata akak ni bodoh, mangkuk and etc lah.. Sekali akak tu bangun, tengking dia balik and panggil dia mangkuk, dia terus diam.. dan tunduk juga.. Sejak dari hari itu dia tak berani pandang kakak tu pon...

Skang, both kakak & budak despatch tu x de dh kat sini lagi.. Skang ni ada sorang lawyer baru, dan dia lah jadi mangsa marah si mamat ni.. Suka hati dia je nak marah lawyer.. dia ingat dia FM dia baguslah sangat... Lawyer baru ni bila kena marah dia sengih jer.. Dia kata kalau layan gila mamat ni nanti kita pon boleh jadi gila.... Betul gak kan.. Lawyer baru ni kata kalau dia marah tu melampau sangat, baru dia bagi sebijik.. skang ni abaikan je ORANG GILA yang macam tu..... I loike!!!!!

Tapi kesian lah mamat pemarah ni kerana setiap pagi orang yang dia marah tu mesti dah sumpah seranah dia.. Nasib...!!

September 2018

Yeah..berakhirlah sudah cuti-cuti berangkai bulan September ni... Syok sungguh bercuti sampai rasa nk cuti terus dari bekerja.. Hehehehehe ...