Posts

Showing posts from February, 2013

Macam-macam

Hi guys.. rasa cam dah lama sangat tak mengupdate blog. Sejak ada Ahmad Alif aku rasa masa aku lebih suntuk. Weekdays dia tak de dengan aku aku sibuk dengan kerja dan kerja. Bila weekend aku dah tak peduli benda lain selain Ahmad Alif. Bila balik kerja hari Isnin, aku sibuk melayan perasaan dan rewind balik moments aku dengan Alif dan En. Suami. So, mana ada masa nk update blog kan?! hehehehe..

Well, kenduri-kendara dah selesai, tapi penatnya masih terasa. Sebab in between kenduri tu ada benda-benda urgent yang nak diselesaikan. Bila dah urgent di saat2 akhir mestilah jadi kelam kabut dan huru-hara dimana ia mengkibatkan keletihan melampau. So, tau2 jelah kan penat nya macam mana.. Pheww...

Kejar dateline, update status, discussion dan menyelesaikan masalah2 yang timbul tiba2.. adalah perkara yang paling aku menymapah nak buat. Tapi itu jugak lah yang nak kena dibuat hari2. So, aku memang dah siap2 pangkah kalendar pada hari2 cuti. Supaya dapat berehat dan berlibur..

Cuti yang baru2 …

Walimatul Urus & Aqiqah

Pheww... this couple weeks make me lembik!.. Rasa sakit badan lain macam.. macam lah aku ni mak pengantin.. Hahaaa... Mungkin sebab aku over excited untuk kenduri Alif hari tu kot.. Tapi sebenanrnya bukan buat apa pon.. Buai Alif tu pon Aunti Yasmin yang decorate ala kadar dengan belon-belon je.. simple jer... Entah lah..

Ok.. Masa malam nikah tu.. semua ok.. Pengantin pon nampak cantik..dan aku terasa sangat syahdu sebab rasa diri ku dah tua.. Isk..Isk..Isk.... Hihihih.. Dah besar dah adik2 aku ni. Yelah pengantin adalah anak no. 4 dan berumur 29thn.. aku yg no. 2 ni..?!! Logik kan aku tersyahdu?!!.. hihihii....

Pengantin laki nebes sangat uolss... Masa rehearsal akad tu suara dia slow sangat.. tok kadi punya suara je yang kuat.. tapi bila yang betul2... bukan main lagi.. nasib x berdengung je.. Hihii.. Alhamdulillah, sekali lafaz je Nur Syafaah Solikin sah jadi isteri kepada Mohd Amin Md Ali... Amin!! Yang paling tak tahan muka Anol suka sebab dah sah jadi isteri orang and dia melo…