JIMBAAN BERSAMA AYANG...hehehee

Since our car masih di bengkel bunguk tu, and keta pinjam dah di ambil tuannya, kenderaan kami adalah tren, bus and kaki sendiri..hehehehe.. Minggu ni ada PC fair kat KLCC..Ayang ku beria2 nk g..aku plak nk sgt gi Jom Heboh...(x tau lah nape sgt teringin nk pegi..)..So kitorang pon dah plan baik punya..tetiba teringat plak keta x de..jadinya naik lah tren..

Tapi...tetiba ayang aku terlebih rajin dan buat operasi di rumah dulu...Sejujurnya mmg aku agak malas..heheheheeee (shhhh..rahsia..) tapi apa nk buat dah di arah..terpaksa lah buat. Bila dh penat aku dah malas lah nak keluar...Tapi kesian lah plak tengok Ayang kan...Aku pun kuar lah tapi bila aku dah x berapa nk feel kuar, mulalah aku rasa baju aku x best lah, kasut x ngam lah..(perangai sapa aku ikut nih?!!!!).. Tapi aku berjaya dicairkan oleh ayangku... heheeeeee..




amek feel nk kuar..heheheheee



nak puaskan hati......


So, naiklah kitorg tren ke KLCC..tpt pertama yg dituju seperti yang dirancang...  Aku sebenarnya fobia naik LRT Putra ni.. ada sejarah hitam... Seriau... Tapi kalau berkawan ok.. Sampai je, terus je menuju ke PC fair sebab nak ke Jom Heboh plak lepas tu.. (yok - yo jer...) Tapi bila masuk dalam tu confirm nyelah lupa semua..tengok semua benda2 menarik... lagilah ayang ku... memang gila ngan komputer... aku baru2 je celik IT sket... tapi tetap jugaklah terpukau... Kitorg gi sebab nak cari notebook cooler, hard disk komputer aku yg dilabukan ayangku, tumbdrive n keyboard protector... Semua dapat... Price boleh thn dan memuaskan...

Masa jalan cari brg2 tu sempat jugaklah ayang ku stop men game...Gilos eh... komputer tu memnag uk game jer.. dengan perisian semua harganya 7k.. hei.... mmg lah kan org kalau gila men game ni. apa saja sanggup... Oh ya, men game tu ditawarkan oleh staff kat booth tu lah.. dia kata kalau dapat best time dia akan kol lagi esok uk dtg beat lagi.. 8 terbaik akan dipih hr ni..Sebab esok akan lawan lagi, and hadiah nye tu yg best... tpt ke2 nye hadiah sama dengan 1st place..hehehheee... tapi aku x sure yang dapat. hahahahahaaaa...

Jalan punya jalan dalam tu, perut dah lapar, kaki dah sakit ( yelah kan... lama dah x berjalan...nek keta jer...), perut aku dah meragam....jadinya lepas makan balik ke rumah... Actually aku ada option lain selain dr Jom Heboh, iaitu tengok wayang.. tapi masing2 dah x terlarat... maka pulanglah kami....


jalan pulang....



berjalan dlm kepenatan dr LRT stesen ke rumah...



heheheee...yang marah sebab aku panggil dia nk amik gambar...dia nk cepat sampai rumah sebab penat...hehheee

Well... walaupun kitorg penat.. tapi kitorg rasa sgt gembira sebab naik tren ni mengimbas kembali zaman dating kitorg...HEheeee... syok sgt!!!!! Rasanya lepas ni kalau naik tren lagi pon x pe nk berjalan2.. sebab kami masih berdua... tapi kena ada Ayang lah..kalau aku sorang mampos aku x kan naik..!!!!

So, conclusinya...asyik deh berdua naik tren, ... pada yg masih berdua seperti kami, sekali sekala naik lah kenderaan awam ni bila meluangkan masa berdua berjalan2.. Boleh mengimbau kenangan dolu2.. mengerat kasih sayang..ewah...Kalau dolu2 pon dh dating nek keta.. cubalah naik skang ni... best... !!!

Comments

  1. mak aih. shopping sakan. hehe. tp seronok gak kan sekali sekala jalan2 naik public transport nih?

    p/s : hubby kau tu dh mcm budak sekolah bw backpack. hehe.. :D

    ReplyDelete
  2. hajar : kan Y.E.S....heheheeee...tp mmg sonot gila wlwpun mlm tu kami gilir2 urut kaki masing2...heheheheh..
    tu lah yg aku x suka bila dia bawa backpack....haih..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!