Harith oh Harith..!

Mummy, Pak Long, Harith & Nenek pergi ke Jusco untuk beli selipar Harith yang dah menganga depannya.. Lagipon keesokan harinya Mummy n Pak Long nak bawa Harith jalan2... Hari tu Mummy pon rasa seronok sebab Mummy boleh tumpang sekali beli sandal untuk di pakai ke pejabat.. (Apalah Mummy ni.. pergi pejabat pakai sandal jer?!!)

Harith : Mummy, kita nak gi ana?
Mummy : Cari kasut Harith lah....
Harith : Hayish (dia bahasa kan diri dia..) nak kasut Menten...
Pak Long : Kasut apa Harith?
Harith : Menten...Mana meyah
(Mummy n Nenek ketawa pecah perut dah...)
Pak Long : Harith cakap apa nih?
Harith : Kasut menten mana meyah ah..
Pak Long : Kasut apa?
Harith : Malas ah cakap. Pak Long ni membebel jer....(Buat muka merajuk...)
Mummy : Harith cakap, nak kasut Ben-10 warna merah....... (sambil ketawa kan Pak Long..)

Sekali tu tetiba Harith menyampuk cakap ..."Tu pun x tau ker?!!.....)


Hahahahahahahahaa.. Kesian Harith... Dia ni nakal tapi sensitif... Cerdik tapi pelat... Ntah bila lah nak cakap betul....Selalu dia terasa bila orang ketawakan dia sebab dia cakap pelat...

Dah masuk dalam Jusco kat Kids Dept...

Mummy : Cepat pilih Harith...
Sambil pegang pipi Harith pergi kat susunan kasut dan betul...dia pilih warna merah... HAhahahaaa.. tapi bukan kasut "menten" tapi kasut pompuan... HAhahahahahahahahaaa...

Pak Long : Tu kasut pompuan lah .. Cari lah yang lain..

Dengan muka masam dia gi cari yang lain. Sekali tu Nenek datang bawak selipar kat dia..
Nenek : Ni Ris... Cantik ni.. amik yg ni je ah..
Harith amil selipar tu, belek2..pastu dia cakap..
Harith : Muah ah nek..Tak ebat.. Hayish x suka..hayish nak len ah....(Murah lah Nek, x hebat, Harith x suka, Harith nak yang lain..)

(Cam biasa Pak Long akan kerut dahi lebih nak pahamkan cakap si Harith ni.. Mummy pulak jadi translator....)

Memilih pulak tu budak Harith ni... Yang murah tak nak.. Try dah banyak dah, tapi satu pon dia tak berkenan.....Cari punya cari..dapat satu selipar Crocs.. tapi dia x berpuas hati. Dia amik jugak sebab dah kena marah dengan Nenek... Kelaur dari Kids Dept tu, Mummy punya turn lah pulak cari sandal.. Masuk dalam kedai BATA tu, ada seorang budak perempuan... Usha dia.. Mummy tengah sibuk memilih dengan Nenek.. Pak Long ni gi sakat dia..

Pak Long : Ris, budak pompuan tu tengok Harith ah....
Harith : Mana?
Pak Long : Tu yang pakai baju biru tuh.. Dia suka Harith tu...
Harith : Menada.. tak tantik.. hayish tanak..... (Mana ada, tak cantik, Harith x nak..)
(Pelik..sebab kali ni Pak Long paham pulak...hahahahahahahh)

Budak-budak pon tau ek.. nak yang cantik jer.. Frankly speaking, buak tu memnag x berapa nak comel lah... But not that bad... (Apa?!!! Aku tak mengutuk lah.....) Pls.. dont get me wrong.. :)

Masa Mummy tengah tunggu sandal dia untuk di try.. Mummy pon pusing-pusing lah dalam kedai BATA tu, sekali Mummy ternampak sandal cantik untuk Harith... Mummy pon panggil lah dia... Dengan cekak pinggang dia datang...

Harith : Mummy nak pe?
Mummy : Ni ha, cuba try ni.. Cantik kan?
Harith : (Geleng-geleng kepala dan berkata...) Tak abis-abis pompuan ni.. Bili kasut tak sudah-sudah...

Hampeh punya budak!! Mummy yang kena!! Ok, masa tu Harith dapat satu luku penuh kasih sayang kat kepala.. Heheheheeheeee..... Tapi semua gembira sebab Mummy dapat sandal dia dan Harith dapat 2 pasang selipar.....

Comments

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!