Posts

Showing posts from March, 2017

MENCIK MERECIK!

Cerita #1
Aku cakap pada En. Shuben..aku mungkin terkena sumpahan tangga dan air sebab setiap kali aku mmg akan jatuh atau tergolek bila lalu kat air atau tangga... En. Shuben sound aku :"belajar tinggi2 sampai U tapi kurang cerdik jugak.. itu bukan sumpahan itu namanya "CLUMSY".... cehhh!!!
Cerita #2
Jumaat lepas balik kg naik bas jugak . Bas pukul 5pm. aku gigih keluar pukul 4pm dr ofis.. bajet sampai TBS tinggal turun bawah dan naik bas.. aku pon banyak kali pesan dekat En. Shuben jgn naik ERL lebih dr pukul 3.30.pm takot tak sempat sampai TBS. Sebab timing ERL dah berubah. Lagipon masa tu bukan peak hour.
En. Shuben ngam sampai kat TBS dalam pukul 4.15pm. Aku masih dalam tren. LAIS sungguh kerana tren problem plak ptg tu. Dah lah asik tren ke Ampang je yang lalu. Dapat tren ke Putra Heights jslan macam siput plak. Tersenggut2...lepas tu berenti lama dekat every station. Lepas dari Chan Sow Lin baru dia jalan dalam kelajuan biasa... Phewww..... Bayangkan aku sampai ka…

TANCUM

Image
im missing my petite hero...
dia kat kampung tpi hari2 dia call ...
suara macam nak nangis tapi dia tahan sebab nak nmpak macho
macam2 abam tancum ni

yang hilang macho En. Shuben..sebab dia akan cium bantal busuk abam dulu sebelum tido.. hahaha


nilah keje aku kalau rindu dia.. belek video lama....

#tb #23mo

haih...susah macam ni.. dia kawan gaduh,,kawan ngaji..kawan nyanyi... apa nak buat....

SYUKUR ITU PERLU

Tahun lepas awal tahun ada denggi.. Tahun ni awal tahun ada org baru dan diikuti dengan siri ketidak sihatan.. hehehehehe
Masih bersyukur tapi terasa penatnya..betapa umur dah meningkat. Bersyukur juga sebab sampai umur 37 tahun ni masih bernafas. Nikmat yang tak terkata....
Macam yang dah aku post sebelum ni.. dua hero aku tumbang.. abam tancum dah makin ok..selera dah ada..bengkak mulut dah surut... tapi En., Shuben ni makin teruk plak...ingatkan demam sehari tu je..rupanya melarat.. Tapi kan sakit tu hapus dosa kecik... bertabah lah ye En. Shuben.
Dugaan lagi Allah nak bagi..kereta rosak..dok di bengkel nun... Entah bila boleh siapnya sebab spare part kena order. Apa yang rosak ?? usah lah tanya aku..memang aku tak tau... hehehehehe..Kesian la En. Shuben naik motor ke klinik masa demam....
Sebab tu lah sabtu lepas aku gigih balik kg hantar abam tancum pada embah lanang dan embah wedok nya.. hehehehe... sekarang musim hujan, kalau dia dok di sini cuti sekolah ni kesian kalau kena hujan …

IBU MEMANG SUPERWOMAN!!

Perghhh...Minggu yang hectic untuk aku ni.. Bila 2 hero tewas dek demam, ibu terus jadi superwoman..

Mula2  abam tancum ...dengan panas yang on off tak berenti...dengan jangkitan pada darah dia.. alhamdulillah sikit je, but still doc pantau... viral fever katanya.. aku memang tidur tak cukup!!! Maka EL lah kan..

Bila baru nak berehat dek berembun kat spital sampai pukul 3 pg tu, ofis plak kacau bilau.. ada je masalah timbul.. Well, aku bukanlah org penting pon kat opis.. tapi masa aku x de lah semua benda nak jadi.... 😓

Lepas sorang, sorang call aku... terus naik darah aku ... nak pikir yang sakit kat rumah ni , nak pikir yang menggelabah kat opis lagi.. Adoiiii... Stressss!!!

Bila dah setel, En Shuben pulak tewas... Susah lah bila orang tak kuat imun badan ni.. heheheh tak kan berembun kat spital putrajaya sampai pukul 3 am tu demam... hadoii!!! Kurang vitamin nih! hehehehe

Layan org tua demam ni lagi teruk.. nak makan itu lah nak makan ini lah.. ada je yg nak diordernya...Nasib baik min…

2017

Image
Its been a while..
Lama bebenau tak meluah isi hati.. hew hew hew...
Assalamualaikum untuk korang lah ye.. dah dalam tahun baru.. walaupun dah masuk March... belum lambat kalau aku nak ucap selamat tahun baru.
Tahun baru aku best sebab ada org baru dalam family.. Nur Amirah Aliyah... yes..dia Februarian sama macam embah wedok dia dan of course me..!! Yeay!


Inilah amirah...si cantik manis... ni gambar first time mata bukak luas2... She is 21 day old today... Adorable kan????
Ok ni warming up.. Nanti kita cerita lagi...
Signing out...💋💋💋💋💋💋💋