Posts

Showing posts from November, 2014

PERKONGSIAN RASA

Image
Emm. Pernah tak korang rasa macam dada nak pecah, tak boleh nafas then macam ada something yang menghimpit korang saat berdepan dengan seseorang or berdepan/menghadapi sesuatu keadaan?(Korang paham kan ayat aku tu?)
Well, aku merasakan itu sejak akhir2 ni. Sebab apa? Entahlah.. Kurang pasti.. Hihihihi
Aku hanya boleh mengadu pada DIA.. 
Tahap sabar aku memang tak berapa bagus. Tapi selagi mampu aku sabar. Tak pasti sampai bila lah kan.. Tapi aku cuba. Manusia biasa kan.. Sampai satu tahap tembok kesabaran tu akan pecah jugak..
Dugaan ni paling tough ni.. fuhhh!! Macam 2014 challenge.. kekekekkeee.. 
Korang tolong doakan aku jadi wanita waja..supaya tabah nak tempuh 2014 challenge ni ok. 
*Kalau jadi power rangers pink tu boleh jadi kuat tak nak lawan dugaan?!! Hihihihihi


WHAT THE HELL?!!

Ini adalah sambungan entry yang lepas... Pagi aku dah dapat berita rumah masuk maling.. Bila aku balik rumah petang tu.. hujan turun dengan lebatnya sampai ERL yang aku naik berenti 3 kali. X nampak laluan katanya.

Itu satu hal lah.. bila aku masuk dalam rumah, Mak Bai (adik ipar yg jaga Tancum) tunjuk ada bocor kat ruang tamu... Dia dah tadah dengan besen.. Tetiba aku x puas hati dan suruh adik En, Suami (yang tinggal dengan kitorang sebab dia kursus kat KL 2 minggu.) naik atas tengok bilik yang dia duduk tu bocor ke tak...

Tak sampai seminit dia naik dia dah jerit... BILIK BANJIR!!! Adoii.... Rasa nak copot jantung dengar.. (Dalam hati dah menyumpah budak mentenen yang baiki rumah awal2 dulu..)

Bila aku naik atas betul2 keluar perkataan-perkataan yang tak sepatutnya dari mulut aku..  Mana taknya Aku ingat lagi masa first sekali budak mentenen datang nak baiki rumah sebelum kitorang pindah masuk. Dalam report memang dah cakap lah bumbung bocor. Sebab masa buat inspection rumah tu ad…