SEMPURNA ITU MILIK ALLAH!!


Salah ke jadi orang yang tak sempurna? Bukan ke kesempurnaan tu milik Allah? Kenapa sibuk nak pertikaikan tak sempurnanya seseorang itu? Dah belek diri sendiri ke nak cerita tentang tak kesempurnaan orang? Tak semua orang sedar hal ni..Semua sedap mengata..Semua orang sedap nak bercakap..
Kalau nak pertikaikan pasal tak sempurnanya seseorang itu, pertikaikan perkara itu dengan Penciptanya..Ada berani?!! Tolong lah amik cermin besar sikit dan cermin diri sendiri.. Jangan sedap je tuding jari salah siapa, jangan sedap acu kesalahan dan blame orang sesuka hati.
Bergurau? Bergurau ada tempat dan masa.. Bukan semua benda boleh buat gurau.
Cuma nak seronok? Kepala hotak kau!!! Seronok apa kalau sibuk canang hal orang sana sini.. Seronok apa kalau ajak orang lain join kau sibuk cerita pasal lebih dan kurang nya seseorang itu…
Ingat lah… yang paling sempurna tu ALLAH.. Manusia memang x de yang sempurna sebab tu dijadikan manusia itu berpasangan untuk melengkapi antara satu sama lain. Kau rasa ko bagus sangat ker? Dah sempurna dah? Aku nak tengok sampai mana ko nak gah sangat.. Hari kau jatuh tersembam ke tanah nanti, tolong baca balik entry aku ni… aku akan post balik khas untuk kau!

Comments

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!