Posts

Showing posts from March, 2013

Ahmad Alif.... :)

Image
Kring..Kring..Kring.. (kengkunun bunyi telefon aku...)

Ibu : Hello mak.. (sebab nama mak yg appear kt skrin fon aku...)
Mak : Jap eh.. Alif..Alif..ckp ngan ibu.. ibu call ni (padahal embah yg kol...hihihii...)
(Ibu tgu dengan excited !! :))
Alif : Abuu..Abu...ibbu.. (korang baca try sebut dengan ejaan aku ok..)
Ibu : Tancum....ancum..ancum...
Alif : Ibbu... dadadadadadadaaaaaaaaa......
Ibu : Adik dah makan ker? Embah masak apa hr ni?
Alif : Dadadadadadadadadadadadadada.....tatatatataaa..dadadadadaa....

(Kat belakang dengar suara embah cakap kat Alif "bukan camtu pegang henpon..terbalik tu.." lepas tu dengar Alif jerit and sambung cakap - "Dadadadadadadadaatatatatatadadadadadaaa......."
Mesti pegang henpon terbalik and ready nak masuk kan dalam mulut lepas tu.. hahahahahaha)

*Ibu speechless dah lepas tu sebab tengah nangis..... OMG!! Anak aku dh bercakap... (wlwpun dadadadaaaa...)

Waaaaaaa....rindu my ancum!!!!!


Hati merintih!

"Sejujurnya, ku tak bisa hidup tanpa ada kamu, aku gila.."

"When i was u girl.." (T T)....."

"Melemaskan aku dalam cintamu.." isk..isk..isk..isk....

Fine, entry kali ni memang x membina... saja je!

SEMPURNA ITU MILIK ALLAH!!

Salah ke jadi orang yang tak sempurna? Bukan ke kesempurnaan tu milik Allah? Kenapa sibuk nak pertikaikan tak sempurnanya seseorang itu? Dah belek diri sendiri ke nak cerita tentang tak kesempurnaan orang? Tak semua orang sedar hal ni..Semua sedap mengata..Semua orang sedap nak bercakap.. Kalau nak pertikaikan pasal tak sempurnanya seseorang itu, pertikaikan perkara itu dengan Penciptanya..Ada berani?!! Tolong lah amik cermin besar sikit dan cermin diri sendiri.. Jangan sedap je tuding jari salah siapa, jangan sedap acu kesalahan dan blame orang sesuka hati. Bergurau? Bergurau ada tempat dan masa.. Bukan semua benda boleh buat gurau. Cuma nak seronok? Kepala hotak kau!!! Seronok apa kalau sibuk canang hal orang sana sini.. Seronok apa kalau ajak orang lain join kau sibuk cerita pasal lebih dan kurang nya seseorang itu… Ingat lah… yang paling sempurna tu ALLAH.. Manusia memang x de yang sempurna sebab tu dijadikan manusia itu berpasangan untuk melengkapi antara satu sama lain. Kau ra…