Posts

Showing posts from January, 2013

Api!! Api!!

Image
Woooo...Neno neno neno....Bunyi tu kita selalu buat kalau main jadi polis kan.. ?!! Bunyi keta polis lah kengkononnya.. Hahahahaaa... Tadi ada bunyi tu.. Pagi ni masa tgh "discussion" kat tgh ofis, kitorg semua terkejut dengar bunyi siren.. Zue (pn seketeri bos aku) sampai nak terjatuh dari kerusi sebab terkejut.. ! Kekekekee.. Lawak gila muka dia.. Rupanya building AmAssurance ni buat latihan kebakaran...

Adooii.. Dah lah kaki aku cramp 2 hari ni.. nak kena turun tanggan dari tingkat 13.. Fuhhh... Kejang juga kaki aku... Nasib tak rentung aku... Owh.. Floor warden kitorg MC sebab eksiden moto.. So dapat pengganti.. sepatutnya aku ganti tapi aku bagi dekat K. Lina.. senang kerja!

Aku sempat grab henpon so dapat lah cam-whoring kat tempat berkumpul... hehehehe.. jom tengok..

nilah floor warden nya....

Hehehehee.. bos-bos yang tak sempat mengelak fire dril hari ni....kekekeeee...

Entah apa aja si Ecah ni gelak2...terlepas angin kat mani kot.. Kekekekee..

Dengan org2 veteran yang m…

LEMPENG

Image
Hari ni masuk kerja dengan kepala sedikit berat.. Tapi bila K.Lina datang bawak LEMPENG dengan sambal tumis yang mak dia masak, mata aku jadi segar sikit, kepala pon hilang sikit sakitnya.. Sedap sungguh dapat makan lempeng cecah sambal tumis... *slrupppp...*

Korang tau tak lempeng? Ada budak opis aku tak tau lempeng. Diorang kata x pernah jumpa. Ada yang kata lempeng ni memang makanan orang Johor. Ye ker? Yang aku tau lempeng tu makanan orang jawa.. hahhaaa.. sebab kitorang kan orang jawa.. bapak cerita masa kecik2 hidangan makanan feveretnya adalah lempeng.. sampai sekarang pon sama... Kalau buat lempeng, laju bapak makan... X de cicahnya pon bapak boleh habiskan semua....

Tadi kakak di opis baru tanya camne nak buat lempeng.. Nak tergelak aku bila dia nak bayar orang masakkan lempeng untuk dia.. Mak aih...betul boleh buat duit nih!!!.. Yelah kan, nak buat lempeng tu dah lah senang giler, setakat tepung garam, air dan tepung... kacau2... lepas tu ratakan kat kuali jer... Tapi sebab…

Pukul 5pg....

Apsal lh mata ni x boleh di ajak tido?..lenguh kaki ngan tangan ni pon x boleh jugak bawak tido..Adoiyaiii!!!
Confirm jadi zombie bila masok opis jap lagi...Jangan tido kat opis je dah lah..Apsal lah doktor bagi MC satu hari jer....*haih*

*mode : rindu ancum ibu!!

Hah? Dah 8 Tahun?!!! OMG!!

Entry khas di petang hari.. specially buat En. Suami...

Yaya tau, yaya selalu buat abang geram;(*yolah den kan comel!!)
Yaya tau, yaya selalu susahkan hati abang; (*nak buek camno...isterimu ini memang penuh adventure.. hihihii)
Yaya tau, yaya hampir selalu argue dengan abang; (*aku selalu menang ok!*)
Yaya tau, yaya selalu malas bila abang suruh masak.. (*yelah...bila tak abis nanti aku jugak yg kena habiskan.. sudahnya akulah tembun....!!)

tapi sayangku,

Yaya suka bila abang geram sebab abang nampak sangat comel!
Yaya x de niat susahkan hati abang, cuma nak explore banyak benda dalam hidup ni..at least suprise yaya tu belom buat abang sakit jantung lagi kan...
Yaya memang suka argue dengan abang sebab abang pandai, ayat dan kata abang selalu mencetuskan pemikiran yaya.. yelah yaya malas membaca..hheheheeeee....dan yaya tau abang memang selalu bagi yaya menang!! :)
Walaupun yaya malas nak masak bila abang suruh, tapi yaya x pernah miss belanja abang makan sedap2 kan? heheheheeee....

Entry-tanpa-tajuk-sebab-malas-pikir-tajuk.. :)

Assalamualaikum.. Morning peeps...

Hari ni pepagi lagi aku dah terdorong mood untuk berblogging.. *macam-takde-keje-kat ofis* HAhahaaaa...
Sejak aku jadi PA tak bertauliah pengantin ni, aku rasa dalam diary aku semuanya hal-hal yang berkaitan dengan wedding Anol.. (*sebenarnya listing untuk event si Alif lagi banyak.. heheh*)

Semalam dah amik bunga untuk gubahan hantaran.. so, untuk hantaran kira dah setel..Penghantaran kad juga setel. Maka hari ni urusan Anol sendiri sebab dia nak jumpa kawan2 dia nk distribute jemputan.. Hari ni aku boleh rileks di rumah.. *haven!!

Hari ni juga dalam sejarah bila buat pertama kalinya aku berjaya bangun cukup awal dan tak tido semula lepas itu dan berjaya sampai awal juga di opis.. hehehehee... *kembang hidung jap...* dan aku akan pastikan ianya berterusan... (azam kah itu?)

Walhal kalau dengan Alif bangun awal dan tak tidur sampai malam itu adalah sangat biasa.. Tapi bila aku balik kl memang lah ke katil lepas solat subuh.. kadang2 subuh godzilla a…

12 HARI LAGI!

Allahu-akbar! Tinggal 12 hari lagi.. Banyak lagi yang bagi setel. aku rasa aku macam mak pengantin pulak. Padahal anak aku nak berendoi dan cukur jambul jer. Heheeee.. Terover excited plak!

Aku rasa masa aku nak tawen dulu, aku cool je.. Semua benda pon mak aku yang buatkan.. yelah, buat apa nak sibuk2 kalau dah ada orang buatkan kan?!! Ni si Anol ni ada je yang tak setel2 lagi. Aku pulak yang risau. Bila kita tanya dia asik cakap tak de mood nk buat, bila dah tinggal tak berapa hari lagi ni baru dia gerak laju sikit...Haih

Skang ni aku jadi PA x bertauliah untuk Anol lah. So agenda hari ni ialah pergi ke Klang untuk amik bunga yang nak dilekat kan pada dulang hantaran. Humang ai!!!!... nak ke Klang pada hari Isnin lepas balik keje.. Perghhh.!!!!. Mau bercinta di dalam kereta ni nanti... Aiyak!

Apapun, x sabar nak tengok gubahan hantaran tu nanti. Aku dengan mak memang dah sepakat amik tempahan hantaran untuk area Segamat, Batu Anam, Bukit Siput , Labis dan yang kawasan yang hampir2 …

*Pening.... heheheh :)

Image
Owh hai korang !!...semalam dah berblues sampai sakit kepala... Hari ni aku tambah sakit kepala.. Apsal lah agaknya, sakit kepala sebelah je? Kesakitan ni aku rasa sebelah kanan kepala kt bhgn belakang sampai berdengung telinga...Ada sapa2 yang pernah mengalami kesakitan kepala macam aku? Ce share dengan aku...

Nak kata aku terbeban sgt dengan kerja..memang lah kan...walaupun aku banyak neglat2 buat kerja.. (hehehee...) tapi mungkin juga sebab kerja memang tgh menimbun.. Maybe juga sebab kegundahan hati yang melanda aku 2-3 menjak ni... Yes..maybe itu puncanya...

Pagi tadi Anol, the bride-to-be hantar gi kerja..seperti sebelumnya lah..sebab keta En. Suami guna di kampung... So aku menumpang pengantin lah kan... Bila dia terlanggar lubang, aku rasa sakit sgt..sebab rasa isi kepala aku bergoncang... Lepas tu pandangan aku semua jadi berbalam... Aku nampak kereta kat depan jadi banyak sangat... Aku tanya kat Anol, apasal byk sgt keta, dia gelak kan aku ajer...*hampeh*

Tapi aku rasa x se…

Wednesday Blues... *boleh?!*

Hai peeps... hari ni rasa gundah gulana.. Sebab apa pon tak tau.. Tetiba je rasa resah..Mak cakap zikir banyak2... Tengah berzikir juga masa type ni.. *rasa cam budak baik.. :)

Susah kan kalau nak puaskan hati orang...yelah.. kita ni bukan perfect pon. Kadang-kadang kita cuba juga tapi bila x sampai piawaian tu boleh buat kita stress.. Sebenarnya bukan perlu pun, tapi entahlah kenapa terjebak juga dalam hal0hal menjaga perasaan dan puaskan hati orang.

Hari ni tetiba tersedar yang tak perlu sgt nak ikutkan kepala orang lain. Ikut je kepala kita janji tak langgar hukum Allah. tak buat benda-benda syirik dan terpesong.. betul kata Nani..yang penting Allah tau apa yang kita buat.

Owh..anyway aku tak sabar nak tgu 26hb ni.. nak tengok si kecil itu pakai baju melayu.... rindunya kat dia..dan juga En. Suami .. Masa ni rasa bagusnya kalau En.Suami ada di sisi ku...haih....

Welcoming 2013 _Weddin Anol & Aqiqah Ahmad Alif

Alhamdulillah, masih bernafas di tahun 2013 ni.. Allah masih beri peluang untuk aku hirup udaranya dan menikmati kehidupan aku seadanya.

Cliche sangat kalau cerita pasal azam..Semua orang pon akan cerita pasal azam.. Cukuplah aku dan Allah tau.. Heheheeee...

Tahun 2013 ni pasti sangat mencabar buat aku. and of coz buat En. Suami juga. Tapi insyaAllah aku dan dia akan sama-sama berusaha dan berganding bahu untuk menghadapi segala cabaran itu.. Chaiyok INDOT!!

Permulaan kesibukan aku tahun ni ialah kenduri kawin Anol and majlis Aqiqah Ahmad Alif. Nasib baik mak amik catering. Kurang lah sikit keselerekan rumah...X dolah nti kemas teruk cam kenduri aku dulu.. :)

Skang ni aku cuma buat goodie bag untuk majlis Alif ajer. Terhad untuk VIP aje..hheheheee.. saa yg dtg awal dapatlah goodie bag.. yg lewat dpt sapu tgn jer.. hahahahaaa..

Alhamdulillah akhirnya dapat buat juga majlis alif ni.. dari lepas raya ari tu asik tangguh ajer... Tapi bagus jugak lah..penat sekali ni jer.. buat sekali den…