YES, ESOK JUMAAT DAH!!!

Jumaat

Lambat betul pukul 5.30..Nak balik kampung ni..Memula En. Suami kata LALU JE Segamat tu.. Tapi sebab adik tumpang balik, maka dapatlah balik Segamat ..yea..yea..yea....

***************

Gila adik ni bawak keta..!!! Terlambung-lambung aku kat seat belakang.. Ingat lumba keta ker... Haish!!!Alhamdulillah..selamat sampai akhirnya..... Mak Indot dah sampai!!!

***************

Sabtu

Bestnya bila bukak mata dari tidur dan lihat aku berada dalam bilik aku DULU kat rumah mak.. Best sangat... Bunyi burung yang suka langgar tingkap bilik tu buat aku rasa best sangat... Pastu dah dengar radio lama mak tu bunyi kuat sangat kat dapor.. Masa bangun tu tengok mak tengah buat sarapan tambahan untuk anak dia yang balik nih.. hehehheeee.. Yelah selalu buat sarapan untuk 2 orang je....

Lepas sarapan pergi cari hadiah and pergi cari vacuum cleaner untuk mak.. Yang lama punya tu dah tak boleh guna jatuh dalam air banjir.... Kasian!!!

Petang tu, aku selongkar bakul kain ela mak yang penuh tu.. Manalah tau kan dapat "pow" satu kain buat baju.. Kih..Kih..Kih.... Masa tengah selongkar2 tu aku nampak satu kotak tertulis di atasnya "BARANG KENANGAN WANITA".. Tangan aku gatal je bukak kotak tu.. Jeng..Jeng..Jeng..... Tau tak apa dalam tu?!! Heheheeheheheee.... Ada baju kawen mak, baju masa dia masih anak dara dulu and yang paling best.. aku jumpa baju aku masa baby and baju sekolah aku masa darjah satu dulu ... Nostalgia sungguh....

Malam tu rasa malas betul nak balik BATU PAHAT..... tapi kat sana pon MAK jugak kan... Sedap nya peluk mak.. bau badan, bau ketiak sedap sangat!!!! Hehehehe.. itulah kesukaan aku bila peluk mak..mesti cium ketiak dia jugak... busuk cam ne pon, tetap sedap bau mak.. kan?!!!! Tapi bila aku sampai kat BATU PAHAT, sekali lagi rasa terharu sebab mak MERTUA peluk erat dan menitiskan air mata.. rindu menantu dia yang dah jadi partner in crime dia.. hehehheee

******************************

Ahad

Hampeh betul En. Suami ni.. punya rancang malam semalam nak gerak ke Skudai sesubuh sepi'e... Haram!!! Bangun memang awal, tapi dia pindah tidur bilik mak dia.. Haru betul.. Sudahnya gerak pukul 11 lebih... Tapi ok jugak lah sebab sampai Skudai terus makan nasi.. Oh, lupa nak habaq, gi Skudai sebab ada kenduri kat rumah pakcik En. Suami.... Sepupu En. Suami yang kawen. Tapi tu lah tak berapa kenal sepupu yang ni... Lagipon kata En. Suami, pakcik yang ni - Cek Ari- memang tak berapa frenly anak beranak dia.. Well, tak kesah lah kan... janji kita pergi bila diundang....

Lepas dari kenduri kawen tu, kitorang gi Jusco kat Taman Universiti. Tak jauh lah dari rumah Cek Ari tu. Saja jalan sebab Cik Nor anak beranak ikut.. Kesian anak-anak dia, Iwan & Ijat tak pernah jalan jauh bila cuti sekolah. Since aku pon suka jalan, bila balik kampung memang aku and En. Suami akan ajak diorang.. Ijat yang tak pernah nak cakap dengan aku skang ni dah berani pegang hidung aku.. Heheheee.. lawak lah...

Best part pergi kat Jusco tu ialah aku dapat beli patung ANGRY BIRD... yehuuu!!! Dan En. Suami hadiahkan satu yang besar kat aku..... SAYANG SANGAT SHARUDIN ROSLI.. *blush****...

**************************

Isnin

Pagi memang bangun lambat sebab semalam dah berjalan kan.. Tapi syoknye ialah.. bangun lambat pastu tak yah terkocoh2 nak pergi kerja.. bangun lambat pon boleh golek-golek lagi atas katil sebab aku cuti hari ni.. yeaha!!!!

Lepas dah bersarapan pagi tu, keluar dengan MIL, En. Suami dan adik dia- ACUK uruskan apa-apa urusan ACUK yang perlu. Bila dah sudah kitorang gi jalan kat BP Mall cari mesin basuh untuk MIL. Masa tengah tunggu dalam Sen-Q tu MIL pusing-pusing dalam kedai, Then dia panggil aku nak tanya TV yang kena tengok pakai spec.. TV 3D lah... Abang Sen-Q yang tedengar tu pon dengan baik hati nya terang kan lah kat MIL. Lepas dah habis urusan kat situ, kitorang jalan-jalan lagi.. Sampai kat tingkat atas sekali, nampak panggung wayang, terus lah ajak MIL and ACUK tengok Kungfu Panda 3D.. Bukan main lagi mak terjerit-jerit sebab dia kata benda-benda yang terpelanting, yang terbang-terbang tu semua nak kena hidung dia... Adoiyai.... tergelak den.. Sudahnya jadi cerita satu hari MIL tengok wayang 3D... At least dia gembira kan....


**************************

Selasa

.................................... Buhsan kerja!!. Dah lah bertolak dari Segamat pukul 5 pg.. Betul-betul sampai ofis pukul 8.15 pagi... Ngantuk plak tuh!!! Rasa nak half day jer...

***********************


Rabu


...... Tolonglah cepat hari Jumaat!!!


**************************


Khamis


Heheheh.. dapat komputer baru.. tu yang rajin update blog.. Hahahahaaaaa.... Bos takde plak tu... Hahahaaa!!!!


Oh ya, nanti aku upload BARANG KENANGAN WANITA yang aku jumpa masa selongkar barang mak....






Yang paling best, YES ESOK JUMAAT dah....!!!!!

Comments

  1. amboi.....cm diari artis jerk....kalah angelina jolie noks....ape pon nak g usha gak la...ape ke menatang tuh ANGRY BIRD.....ha......nak letak kt opis...sape marah...tunjukkan ANGRY BIRD..kompem trus tak jd marah sbb takot....huhuhuh~

    ReplyDelete
  2. hahaha... skang kan i model.. hehehe..nagelina jolie pon kalah tau! tanyalah janggut sejemput tu apa menatang angry birds tuh!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!