Posts

Showing posts from 2011

Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow

Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Mtco'S pd Trip Slideshow Slideshow ★ to Port Dickson. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor
Erm.. lama btol x update blog nih...
Maklumlah sibuk siapkan pakej Vietnam saya.. hahahahahaaa.. So tengah2 buat kerja sket terjumpa TripWow ni... menarik.. nanti bila balik dr Vietnam boleh lah buat cam ni kan..
By the way, how miss this... dan yang saya paling rindu kak kiah......
Enjoy lah uolss...!!!

I'm Back!

Fine, dah lama gila aku tak update blog aku.. Memang dah jadi laman sesawang dah... Bukan malas, tapi sumpah aku memang tak sempat..Dengan kerja kat ofis yang melambak, dan juga target yang perlu dicapai....

Camne lah aku nak sambung belajar cam ni ek.. Camne aku nak bahagi kan masa ni? Udah le aku ni kadang2 terbabas jugak walaupun dah letak timetable... Haih... dah umur banyak pon x boleh nak disiplin kan diri.. *apakah kau ni Emelia...*


Perancangn tu macam banyak sangat.. takot lah kalau tak tercapai.. So aku skang ni hanya letak target setakat yang aku boleh capai.. InsyaAllah....

Chaiyok Emelia... !!! Bantu En. Suami laksanakan Project R35 dia..!!!

UCIN!!!!!!

Image
Alhamdulillah...selsema & ke arah demam.. heheheh maknanya dosa2 kecil aku nak dihapuskan... Walaupun tekak perit dan hidung tak selesa..aku terima... Terima kasih Ya Allah... *sungguh wanita lindungan Ka'abah aku nih kan..* Yeah..memang menuju ke arah itu pun.. ! Chaiyok Emelia!!!
Tu satu hal.. satu hal lagi, aku dalam mood rindu.. Ringu dekat Nia..Rindu kat Ajib, tapi yang paling aku rindu dekat Ucin Tembam dan Harith.. Hari tu balik kampung dapat jugak jumpa Harith, tapi sekejap jer.. :(
Aku teringat kat Ucin ajak aku tengok pokok hantu kat belakang rumah nenek dia.. Kelakar... Eii.. tetiba jadi geram! 
En. Suami senyum je bila aku share mood rindu aku ni.. Tak membantu langsung!
Nak tengok Ucin tembam tu? Ni dia...
Masa ni org suruh senyum jer, tengok lah dia buat aksi chicky tu..Geram..!
Dah lah tahun ni Ucin x balik Batu Pahat beraya... Nasib baik ada Harith...
Korang tunggu Mummy balik okies... Banyak aktiviti nak buat nih!!!

Betek!!

Hari ni mood tak berapa nak bagus sebab aku dah KECIK HATI.. Kalau yang sakitkan hati aku orang kat ofis aku tak kesah sangat tapi hati ni DISAKITI oleh orang yang aku sayangi. Bukan semua lah tapi 2 -3 orang yang buat aku sakit hati..

Sumpah aku memang dah hilang mood nak ngadap kerja aku. Ditambah lagi dengan perut aku yang tak berapa nak selesa, mata yang berat dan HATI YANG SAKIT.

Pasal apa aku sakit hati? Sebab dia tak percaya dengan kebolehan aku. Bukan sehari dua dengan aku sampai tak percaya apa yang aku cakap. Takpercaya tu satu hal lah.. Yang lagi angin bila dia lekeh2 kan aku dengan kata-kata dia. Walaupun dia bercakap tu ayat yang biasa tapi lirikan mata dan senyuman dia tu buat aku betul2 terasa.. Betek tau!!

Walaupun dia tua lagi dari aku tak semestinya semua benda dia tau kan? tak semua benda dia dah expert kan. Tak boleh blah cara dia cakap dengan aku. Kalau dia dh pro tu lain lah cerita... Ni lebih kurang aku jugak. Bagi pendapat tak nak dengar. Berlagak pandai! *Beng…
Image
Setelah nak dekat setahun lebih membuat plan REUNION FCB, akhirnya terlaksana jugak reunion tu pada 11.06.2011 - 12.06.2011 lepas.. Itu pun setelah bergolok bergadai En. Iki menjayakannya.. Tak lupa juga 3 orang assistantnya... (hehehe salah sore tu ambo la..heheh)...

Venue nya kat SHAH's BEACH RESORT, TG KELING MELAKA. Tempat tu boleh tahan, bilik pon ok, cuma aku tak berapa nak berkenan dengan makanan lah. Kitorang ada request bbq. Ingatkan ada bakar-bakar lah kat tepi pool, rupanya diorang dah siap bakar. Tak syok! Pastu tak berapa nak masuk dalam perut aku.. Tapi orang lain aku tengok belasah jer.. Maklumlah, makan kambing bakar.. Memang tak lah aku makan.. Tapi tak kesah lah sebab yang pasti dan yang paling best aku dapat borak panjang dengan member yang lama dah tak jumpa.

Ok lah jom kita tengok gambar kami bersuka ria di sana..

Ini lah dia Tok Ketua reunion ni.. bersama family dan adik ipar dia yang jadi jelingan Ustaz Shai.. hehehehe
Apa jelah yang diorang borak sbb lama dah…

YES, ESOK JUMAAT DAH!!!

Jumaat
Lambat betul pukul 5.30..Nak balik kampung ni..Memula En. Suami kata LALU JE Segamat tu.. Tapi sebab adik tumpang balik, maka dapatlah balik Segamat ..yea..yea..yea....

***************
Gila adik ni bawak keta..!!! Terlambung-lambung aku kat seat belakang.. Ingat lumba keta ker... Haish!!!Alhamdulillah..selamat sampai akhirnya..... Mak Indot dah sampai!!!

***************
Sabtu
Bestnya bila bukak mata dari tidur dan lihat aku berada dalam bilik aku DULU kat rumah mak.. Best sangat... Bunyi burung yang suka langgar tingkap bilik tu buat aku rasa best sangat... Pastu dah dengar radio lama mak tu bunyi kuat sangat kat dapor.. Masa bangun tu tengok mak tengah buat sarapan tambahan untuk anak dia yang balik nih.. hehehheeee.. Yelah selalu buat sarapan untuk 2 orang je....

Lepas sarapan pergi cari hadiah and pergi cari vacuum cleaner untuk mak.. Yang lama punya tu dah tak boleh guna jatuh dalam air banjir.... Kasian!!!

Petang tu, aku selongkar bakul kain ela mak yang penuh tu.. Manalah tau…

Awangan Indot.. (apa pon tak boleh.......)

Aku selalu berkata kepada diri aku sendiri supaya aku tak lupa kat mana aku berdiri dan tanah mana yang aku pijak. Aku paling takut kalau jadi orang yang lupa diri. Tapi kadang-kadang perkara  yang bila kita buat ikut perasaan dan akal yang pendek, memang akan buat kita lupa mana kita berdiri dan tak nampak tanah dah.. Sebab dah terawang-awang...

Pada pandangan aku yang tak berapa nak lurus nih..(hehehehee) ikut logik aku lah, ada setengah "terawang-awang " ni bagus .. tapi most of them adalah BURUK.

Lately ni, aku dah terjebak. Aku agak lupa mana aku berdiri dan aku betul-betul berada di awangan. Rasa itu memang seronok. Tak dapat nak digambarkan selesa, bahagia dan nikmat. Sumpah, memang mengasyikkan!! Aku jadi lupa pada semua. Sungguh aku alpa seketika. Dan ketika itu aku sumpah berharap agar aku terus merasakannya.

Apa yang buat aku lupa tu tak yah aku cerita, sebab itu tak penting. Lagipon banyak benda yang boleh buat kita jadi lupa diri. Opss.. jangan salah sangka, ni…

I LOVE YOU

Saya sangat gembira sebab semalam saya dating dengan En. Suami.. Lama sangat tak berdating.. Hheheeee... Walaupun berdating tu hanya pergi menonton wayang, tapi saya PUAS.. sebab saya rasa, sepanjang bersama En. Suami beberapa jam itu, tumpuan dia hanya untuk saya... :))

Rasa cam dating yang sebelum bertunang.... hahahaha *tetiba dengar lagu HINDUSTAN...*** aduh.. romantis!!!

**Sungguh!!! tidur pon rasa bahagia.....

My Dearest Sharudin Rosli

Image
This song goes to my dearest En. Suami for his belated besday... (Hadiah pospon eh..*I'm Sorry!!*)


Everybody needs inspiration
Everybody needs a soul
A beautiful melody
When the nights so long

Cause there is no guarantee
That this life is easy!

Yeah when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you!

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you!

When I look at you!
I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone!

Yeah when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you!

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that
Cover me, all I need
Every b…

EN. DIN plumbing.. hihihihihiii

Yeay....cuti panjang.. heheheee... Kenapa? Sebab sambung cuti hari Isnin lah.. ye lah kan Ahad hari buruh, so otometik isnin cutilah kan....

Plan aku dan En. Suami nak teman abang aku pegi tengok anaknya di Kemaman. So hari ni sementara abang aku sampai KL, aku ngan En. Suami telah merancang untuk mensucikan rumah.. heheheeee.. Kenapa mensucikan? Sebab rumah ni dah bau kucing satu rumah.. Hahahaaaa... Sejak Ngongok.. (oh ye, Ngongok adalah kucing adik aku.. ) jadi penghuni dalam rumah ni, dah sempit sikit rumah aku.. Pastu dia dah beranak pinak skang ni.. jadi lagi sempitlah rumah aku.

Sejak anak-anak dia dah besar ni, dah celik, dah pandai panjat-panjat cam monyet, cage yang besar tu dah di bawa masuk ke dalam rumah sebab kalau letak kat luar kucing-kucing jiran suka datang nak tengok anak-anak Ngongok yang comel2 tuh... hehehehe.. Of coz lah Ngongok selalu nak naik hangin sebab bukan datang nak tengok je, ada yang tunjuk samseng kacau2 anak dia...

Ok, bukan tu entry aku kali ni.. Ya…

DI SAAT AKU MENCINTAIMU

Image
Di saat aku mencintaimu -----------------------------------
Mengapa kau pergi (2x) Di saat aku mulai mencintaimu Berharap engkau jadi kekasih hatiku Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi (2x) Di saat kau tinggalkan diriku pergi Tak pernah ada yang menghiasi hariku Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku ingin kan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU
Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu AKU SANGAT MENCINTA
Menyendiri lagi (2x) Di saat kau tinggalkan diri ku pergi Tak pernah ada yang menghiasi hariku Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku ingin kan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu AKU SANGAT MENCINTAI DIRIMU
Aku inginkan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu AKU SANGAT MENCINTA
SEMOGA ENGKAU KAN MENGERTI TENTANG PERASAAN INI MAAF, KU TELAH TERBUAI  AKAN INDAHNYA CINTA MAAF, SUNGGUH KU TAK BISA UNTUK KEMBALI PADAMU MAAF KU TELAH TERBUAI AKAN INDAHNYA CINTA
Aku ingin kan dirimu Datang dan temui aku Kan ku katakan padamu AKU…

JACOB LAGI

Image
Syok weh dapat download pic JACOB....mau aku print pastu gantung kat bilik nih.... Mau pulak membebel En. Suami.. heheheheee

macho sangat!!!!!
Berkali-kali aku jatuh cinta sama lo JACOB!!!!!


p/s : Giler ke aku?!! x kesah lah....

Hehehe.. JACOB lagi

Owh, just want to share.. saya sgt suka sebab semalam dapat tengok JACOB sekali lagi.. hanya JACOB...!!! Best giler... *wink*..

Aidah & Zetty tak yah citer kat En. Janggut Sejemput plak yer.....hehehee.. tengah rindu si janggut sejemput tu skali bukak tv ada JACOB.. best kan... cuci mata.. terus masuk dalam mimpi.. heheheh

Tu jer...

Dah lah x hensem, perangai huduh....

Ok, kali ni nak meluahkan rasa x puas hati aku untuk mamat BODOH yang selekeh dan pengotor... Semalam aku pergi makan BIHUN SUP feveret aku kat CHOICE.. dengan En. Suami aku lah, of coz.. Masa dalam perjalanan ke sana dah ada satu benda x berapa baik jadi.. Kitorang hampir2 eksiden sebab En. Suami bawak kenderaan di lorong yang salah. Actually salah ni salah kitorang and keta yang hampir dilanggar tu jugak lah.. Tapi nasib menyebelahi kitorang, sempat brek... tak lah berlanggar.. Kalau eksiden lagi sumpah aku tak mahu dah naik keta dengan En. Suami lagi.. Dan of coz, laluan Setapak-Wangsa Maju-Jalan Genting Kelang akan jadi laluan HARAM buat aku.. hehehehe

Tu satu hal lah kan, sampai je kat CHOICE tu, dapat parking terus.. orang memang ramai malam tu tapi nasib baik sekali lagi senang dapat parking, kalau tak susah jugak nak dapat parking... cari punya cari tempat duduk dalam CHOICE tu dapat lah satu meja ni.. Nasib baik lagi...

Meja kitorang ni meja panjang .. 3 meja yang dirapatkan …

Kisah dan Lagu

P/s : Ini ialah siaran tertunda yer.. sebab mak datang masa tengah feeling update blog...  :)

Melayan blues di pagi hari adalah sesuatu yang agak menarik untuk di lakukan. Oppss.. jangan salah faham yer, ke'blues'an  aku pepagi ni bukan sebab En. Suami tiada yer, tapi kerana teringat kisah-kisah dahulu.. Dari zaman aku kenal rasa CINTA sampailah aku jumpa CHENTA hatiku, which is JACOB... hehehehe..

Aku tengah Google nak cari lirik lagu, then terjumpa "lagu-lagu" aku dulu.. Maksudnya lagu-lagu yang orang pernah bagi kat aku lah. Ye lah kan, dulu masa zaman aku sekolah, budak2 lelaki ni suka bagi surat cinta lagi. Masa tu aku rasa tak dak lagi lah guna-guna email ni semua. Makanya dalam surat tu yang sarat dengan kata-kata cinta dan dan bedak wangi..(hehehe) mesti diorang akan bagi satu lagu .. Kiranya meluahkan perasaan dengan lagu jugak ah...

Aku pernah dapat lagu "TO BE WITH YOU" , "PLEASE FORGIVE ME", "SWEET CHILD OF MINE", "KAU …

3 series..

Alhamdulillah.. aku bersyukur kerana aku masih diberi kesempatan menghela nafas di bumi Allah ini sampai hari ni. Kiranya aku berjaya menjejakkan kaki aku ke dekad yang seterusnya... Alhamdulillah ... Aku bersyukur...
22.02.2011 - Genap umur aku 31 tahun.. Sekejap je rasanya masa tu berlalu. Aku rasa macam baru je hari tu aku masuk sekolah... Hehehehee...

Dalam usia ini, aku tengok sekeliling aku. Apa yang aku dah buat dengan hidup aku? Apa yang aku dah dapat? Apa yang akan aku buat untuk seterusnya? Semua tu berpusing-pusing dalam kepala otak aku. Well, apa yang aku dah buat dan dah dapat tu tak yah lah nak di share kan... Tapi hari tu aku betul-betul bukak minda dan jiwa berfikir tentang hidup aku..

Jadi nak menyesal dengan apa yang kita dah buat pon tak guna kan. Aku kutip balik semua benda yang elok untuk aku gunakan sebagai petunjuk jalan aku seterusnya. Dan yang tak elok tu aku jadikan  ingatan supaya aku tak buat kesilapan yang sama.

Dan sekarang masanya susun strategi untuk te…

Sharing is Caring

Image
BIOzone Car Sterilizer
TAHUKAH ANDA??? pewangi di dalam kereta boleh menyebabkn radang paru2 kepada kita..?? oleh kerana..setiap hari kite akan menggunakn kereta.. lalu kita akan meyedut bahan kimia secara tidak langsung.. atasi masalah dan risiko penyakit ini!!  Dengan mendapatkn 1 BIOZONE CAR STERILIZER utk setiap kereta...anda dpt menjamin keluarga yg sihat!! 
Tahan selama 2 tahun! ade jaminan selama 6 bulan!! sgt berbaloi.. dan menjimatkn!  anda jgk dapat memandu dgn segar dan dpt mengurangkn risiko kemalangn jalan raya oleh kerana oksigen di dalam kereta anda mencukupi yg dpt menghilangkan rasa mengantuk... !! :)
Bukan itu sahaja..ia jgk dpt mengurang penggunaan minyak..di sebabkn kereta kita menjadi ringan akibat bakteria dpt di purify kn...  

RINGAN • MUDAH • SEGAR
BIOzone Car Sterilizer menggunakan teknologi khusus termasuk 'cold plasma' yang menggabungkan penghasilan ozon dan ion plasma. Ia akan menukar oksigen (O2) kepada ozon (O3) yang kembali menjadi oksig…

Tragedi di Tahun Baru... (Oh Tenggiling...)

Image
Ok.. as i mentioned before.. this post is about "the new year bad luck"... Memang hampeh.. Tak sangka tahun baru aku dan En. Suami begini.... Well, kita memang taj tahu kan apa yang akan jadi... So, pertama sekali curse you, CINA CELAKA!!!! Secondly, kesian En. Suami aku.. Dia bersedih kerana TENGGILING kesayangan dia hampir mati malam itu....

Ok, inilah dia tenggiling kesayangan En. Suami dan juga tunggangan aku ke tempat kerja... Ini adalah kecederaan parah yang tenggiling ni dapat lepas di rempuh CINA CELAKA..
Ini lah kereta si CELAKA JAHANAM tu...Dahlah ni keta Honda yg lama, besi, kuat..langgar tenggiling En. Suami yang lembik tuh.....Sekali lagi CINA JAHANAM!
Memang memerlukan plastic surgery ... herot merot jadinya...... (Cian dia...)
Saat nak di bawa ke "hospital".... isk..isk..isk.....


Aku adalah sangat emosi sebab ketika dilanggar aku baru balik jumpa dentist.. Cabut gigi.. Dapat bayangkan tak betapa sakitnya?.. Dah tengah tahan sakit tu, kepala aku terhantuk d…

JACOB- CHENTA MATIKU!

Sekarang ni perasaan adalah bercampur baur..Semua serba tak kena.. Aku dengan En. Suami bergilir2 merasa kurang kesihatan. Sejak CINA CELAKA tu merempuh tenggiling kesayangan En. Suami, lagilah En. Suami sering sakit2.. termasuklah sakit hati.. Aku pon sama, sakit hati, dengan CINA CELAKA tu.. Buat laporan palsu.. (ok..aku akan cerita in the next post..)

Hari ni pulak kat ofis BB dah hangin dari pagi.. sampai saat aku post entry ni, dia dah marah 2 LA. Dah lah semalam main jeling-jeling dengan aku.. Semalam pon dia dah hangin.. Tapi pagi ni lepas marah LA yang pertama, dia mengadu kat aku, cakap elok2 lagi.. skang ni tengah marah sorang lagi.. Tak tau lah camne plak dia cakap dengan aku plak lepas ni. BB ni kalau marah boleh thn jugak lah .. orang lain pon boleh kena tempias nya... Jadinya perasaan aku saat ni lagilah bercampur-aduk..

Oh ya , 2 hari ni aku sempat habiskan tengok Twilight dr yg 1st movie sampai yg Eclipse tu.. Oh... Jatuh chenta kat JACOB!!! *wink*.. Chenta mati nih.. …

Next Step

Langkah pertama untuk memulakan tahun baru melihat-lihat katalog dari Open University dan Universiti Malaya. Harus diteruskan dengan langkah kedua. Harus kembali kepada perancangan yang dulu supaya ilmu terus dituntut dan aku tak ketinggalan.

Selalu aku lihat kehidupan orang lain lebih bagus. Dulu mereka agak ketinggalan dibelakang aku tapi sekarang aku rasa aku telah pon ditinggalkan mereka. Mungkin aku sedikit alpa dan merasa selesa dengan keadaan aku sendiri ketika itu.

Jadi INDOT.. langkah pertama dah dibuat teruskan lah langkah seterusnya supaya semuanya complete.!!!
Kalau En. Suami x bagi.. larik jer.. hehehehehehee!!

2011

Semua orang cakap pasal azam tahun baru.. Semua orang nak hebahkan azam diorang dengan muka yang berkobar-kobar... (Tapi complete ker yg tahun lepas?) Heehee.. Aku? Hermmm.. Aku tak tau la ..

Seperti biasa, impian aku masih sama. Misi aku juga masih belom berubah.. Tetap yang itu... Selagi belum terlaksana misi dan impian yang satu itu, haluan aku masih di situ juga.. Belum mahu bina impian yang lain.. Bukan tak mahu, masih belum mahu.. Jauh beza tu.. :)

Cuma aku harap, tahun 2011 ni akan lebih banyak lagi jalan yang terbuka untuk aku accomplish mission aku yang satu tu.. Mana tau betul rezki aku tahun ni kan.. Tolong doakan aku yer... Takot2 nanti aku makin DOWN!.. Aku perlu sokongan padu!!

Chaiyok !!! Berusaha lebih gigih ye INDOT!

Mamat suka marah...

Pelik tengok orang yang asik nak marah jer.. Best sangat ker? Ntah pape lah... Kat ofis aku ni ada sorang yang memang akan marah orang dulu baru dia boleh bernafas... Gila isim!!

Mamat kat ofis aku ni, memang x de keje lain selain bergayut kat telefon, isap rokok, pegi toilet, marah orang , maki-maki orang dan tulis cek... Hari-hari dia akan datang, dengan bau yang boleh buat orang pengsan, bukak pintu bilik dia then turun minum kat Restoran Shahida.. Pastu gi isap rokok, masuk ofis start lah penggayutan dia.. Munkin masa isap rokok tu dia akan pikir sapa mangsa marah dia untuk hari tu..

Kalau dia dah anagkat fon, 2 minit lepas tu akan dengar lah suara dia marah orang...Pagi-pagi terpekik terlolong cam anjing... Mengganggu orang lain nak buat kerja...Kalau marah tu hal-hal yang berkaitan ofis, boleh consider lah...Still tak perlulah sampai maki orang...kan... Tapi kebanyakannya hal personal dia.. Macam bagus sangat..!!!

Aku dah 4 kali terima call dari orang yang kena marah dengan dia.…