Posts

Showing posts from August, 2010

Indahnya Berada Di Kampung

Syok sangat sebab skang ni aku berada kat Segamat.. Siyok gila berbuka dengan masakan mak.. Mintak lah nak makan apa mesti mak masakkan.. Terliur aku dibuatnya...

Semalam dah dapat ayam masak kurma... Hari ni mak tanya aku lagi nak makan apa.. Hari ni dia kata nak masak nasi ayam.. Hermmm, sedap jugak.. Tapi semalam dakan dah nasi ayam.. hari ni aku rasa cam nak makan bihun goreng singapore.. Semalam tengok dalam fridge mak semua bahan2 yang perlu dalam resepi tu semuanya ada....

Jadi hari ni kalau mak nak buat nasi ayam terpulanglah.. tapi aku nak makan bihun gireng singapore..

Semalam member STS buat majlis buka posa.. memula ingat nk join, tapi dah sebab ada program lain yang menghalang dan x boleh nak dilintangkan dah, aku pon x join.. Ikut plan awal aku xde di Segamat pada kejadian event tu, tapi aku berada di Segamat... Ingat nk lepak ngan depa lepas jamuan tu, tapi ada aktiviti lain dengan mak yang lebih seronok...

Tak kesah lah.. nanti aku boleh plan balik makan ramai2 ni masa…

Langsir Baru

Semalam lepas Isya' dok berpikir sendiri proposal Bik Jal pasal nak tolong jahitkan langsir tu... Dia kata bagi ongkos pada dia dan dia setelkan semua sekali.. raya tinggal pasang je langsir baru tu.. Hehehehehee... Memanglah raya lambat lagi.. tapi langsir tu boleh pakai sampai bebila pon kan...

Maka semalam aku pon mulakan lah bicara dengan En. Suami.. Aku cakap ah yang Bik Jal nak tolong jahitkan langsir, cuma bagi duit je lah kat dia.. yelah kan dia dah tolong jahit kena lah bagi upah sekali kan... Bila aku kata duit yang nak kena bagi RM200.00 En. Suami terkejut yang teramat sangat cam nampak hamtu.. Apalah... Pastu membebel kat aku.. Barang lain yg lagi penting dari langsir banyak lagi katanya.. Memang betul lah sekarang ni ada dah langsir ka sliding door tu.. tapi tu kain lebihan langsir mak yang mak bagi pinjam je. Langsir tu mak buat untuk rumah dia,. Dia tak pasang kat rumah dia dulu sbb aku x beli langsir lagi....Tak kan lah selamanya nak harap ihsan mak jer.. lagipon b…

SAPA LAGI NGOK?!!!

Jam pukul 12.30 mlm.. Aku x bolehnak lelap mata nih.. So aku pon decide nak main spelling ngan En. Suami.. dia walaupun dh nk terlelap layan jugak lah aku.... heheheheee
Soklan 1 :

Me : yg how u pronounce A.C.H.N.E? ada ke word tu?
En. Suami : spell again..
Me : A.C.H.N.E
En. Suami : (dgn konfiden nye jwb ..) ASTHMA...
Me: Hah? A.C.H.N.E apa yg?
En. Suami : ASTHMA lah...
Me : Mongok ke apa yang ni?
En. Suami : Spell it again (sambil amik IPHONE dia bawah bantal....x puas hati lah tu......)

Sambil tergelak2 aku ejalh sekali lagi.. Dia dh bengang dah sebab dah termongok kat diri sendiri.. hehehhee 

Setelah diam seketika belek dictionary dlm IPHONE dia tu, tetiba dgn muka berlagak dia ckp kat aku..

En. Suami : Dear, there is no such word.. A.C.N.E adalah.. so skang ni sapa mongok?!!!

Sabil ketawa dia bagi bntal musyuk aku tu, dan kata.. "dah lah awak dh kalah.. tido jelah..."

Tak adil lah!!! Jahat kan..?!! So spelling uk mlm tu (yakni semalam) satu jelah.. hheheheeeee