Posts

Showing posts from April, 2010

Mengantuk

Semangat yang menggunung sekejap tadi untuk buat keje mati bila mata aku pun layu.. Apsal lah mengantuk sangat saat keje tengah banyak ni.. Ni lah bahananya ni.. makan nasi lemak pemberiaan Kak Kiah masa lunch tadi.. Satunya baguslah sebab save (heheheh) dan takyah berebut beli makanan kat bawah nun.. Tapi lepas makan jadi malas dan mengantuk...

Dahlah sejuk2 dalam ofis ni.. Rasa cam dibuai2 sambil terasa2 di peluk yang tersayang.. heheheheee... Nasib baik lah bos berdehem2 dalam bilik tu.. Agaknya dia nampak aku asik tersengguk cam orang asyik berzikir.. heheheheheheeeeee.
Pernah jugak sekali dulu masa aku betul2 terpejam depan computer usang aku ni, bos lalu sambil batuk yang kuat sampai aku terkejut... (Padahal saje je dia tu nak kejut aku bangun kan...) Nasib baiklah aku x tercium keyboard sebab terperanjat katak!... Lepas dari itu, memang lah ngantuk macammana pon aku x kan tido bila bos ada.. Bila dia takde apalagi kan.. amik bantal busuk aku yg ada di kerusi kononnya untuk kesihat…

Zoo Trip..

Sejak beberapa hari dilanda keserabutan, akhirnya aku berjaya jugak meredakan sedikit kekusutan itu... Bagus gak idea Adik untuk ke zoo.. Sebenarnya dia yang ajak, tapi sebab dia tu lenjeh (ni bahasa jawa.. korang terjemahlah sndiri.. x pon sila tanya Adi sendiri..) maka aku pergi bersama Along & Dania.. seronok!!!!!

Nak balik kampung parent aku ada kat Penang menjenguk menantu nya yg berbadan dua skang ni n anak kesayangan mak kat sana... Jadi aku berjalan lah sakan di sini...

Dania dengan muka capok2 tu ikut jugak lah..Mana boleh dia kalau Along ikut dan dia tinggal.. jadi aku hangkut jelah... Malam minggu tu pon memang diorg tido kat rumah aku... So, Lps makan tgh hari dan solat zohor tu berangkat lah kami.. Memula x delah panas sangta.. sampai sana je rasa bahang pulak, Nasib baik lah ada jual topi untuk Dania.. X delah dia berpoloh .. hehehheheee...  Nasib jugak dalam zoo itu banyak pokok...redup gak lah...

Memula nampak zirafah, Nia excited gak lah, bila dah nampak gajah, da…

Nak Sekolah Balik!!!

Bila baca post Adi sungguh tetiba rasa nk balik zaman sekolah... Nak masuk sekolah balik memnag dah tak boleh lah kan.. Yang boleh sekarang ni sambung blaja lah...Tapi kat mana? Nak buat part time ke full time? Bingung...

Last year dah riki2 jugak lah dengan Adi.. tapi lps tu kami sama-sama terus diam... hehehheeeeee..ada lah yg menghalang tu kan.... Tapi Adi pon dah mengejas aku balik untuk sambung blaja.. Mesti sambung!!!

Jadi skang INDOT, sila pasikan niat untuk sambung blaja itu terlaksana... Mula cari tpt blaja skang!!!!!!

P/s : Adik, jomlah kita start skang....