Posts

Showing posts from January, 2010

Drama Kacang Botol

Babak I

Dalam NSK , orang ramai sibuk shopping barang dapur... Tetiba bunyi tipon...
Mak : Hello...
Aku : Ello mak...
Mak : Awak buat apa?
Aku : Ada kat NSK ni.. nak cari barang masak..
Mak : Wah.. nak masak apa?
Aku : Ntah lah.. nak masak asam pedas ikan pari kot mak...
Mak : Sedapnya... (ada sendu + sedikit sedu di suaranya...)
Aku : Napa mak? mak demam ker?
Mak : Tak lah...... (lagi ada sendu...)
Aku : Selsema ker?
Mak : Tak.....(sendu dah jadi esakan kecil....)

Dalam hati aku : mak kenapa plak ni nangis2 nih...

Aku : Mak, kenapa mak...
Mak : Mak sedih tengok kacang botol nih.... (esakan lebih kuat...)
Aku : Kenapa plak? mana dapat kacang botol?
Mak : Tepi rumah lah, mak petik... tapi semua dh tua...banyak ni satu baldi..(cerita sambil nagis...)
Aku : Kenapa nya mak..ish..mak jgn lah nangis...kenapa ni mak....
Mak : Mak sedih tengok sbb teringat mak macam kacang botol ni..bila dah tua semua orang x nak..semua orang nak kacang botol yang muda, rangup, sedap... Kalau dah tua semua x …

Soalan untuk soalan?!! Cane eh?

Soalan 1 - kenapa lah aku x macam dia?
Biasa kan dengar soalan ni? Aku pun penah gak pikir cam ni..Tapi lepas tu aku pon terpikir balik, Bukan kah manusia tu diciptakan dengan bahagian masing2..Jadi kenapa mesti kita nak compare2 dengan orang lain. Rasanya boleh kalau nak buat perbandingan, tapi perbandingan yang sihat lah kan...,,Contohnya, kenapa dia boleh berjaya, aku x boleh plak?.. Ha tu yang bagus...

Soalan 2 - Kenapa nasib aku malang je selalu?
Bukan ke manusia tu dicipta pakej sekali dengan ujian dalam kehidupan.. Kenapa kita nak mengenang nasib malang? Kenapa mesti nak salahkan takdir? Bila dah malang macam ni, start lah drama air mata, masa ni jugak lah teringat kat yang SATU tu.. Kalau x malang, jimbaan tak hengat dunia. But at least golongan ni masih boleh kembali ke pangkal jalan... Yang x boleh blah tu, dah la x pernah nk bersyukur, bila dah dapat malang lagi nak salahkan Tuhan tu x adil.. Cetek benor imannya....

Soalan 3 - Kenapa aku dilahirkan jadi orang miskin?
Ya All…

4th Anniversary....

Image
Rupanya dh 4 tahun aku kawen... Heheeeee... Kejap je masa berlalu..
Herm.. kadang-kadang rindukan masa SINGLE.. huhuhuh tapi x dinafikan BERDUA LEBIH BAIK... dan aku mengharapkan tahun ni akan bertambah jadi TIGA..EMPAT terus pon ok... (larat ke nak mengandungkan twin?!!!) ngee.....

Sesungguhnya aku bersyukur menjadi sebahagian dari kehidupan dia.. Terima kasih sebab pilih aku..(Eiii..ngee.nge....(-_-)")

Aku akan terus berusaha untuk jadi isteri yang terbaik!!! Yeah... hehehehehe...

HEPI ANNIVERSARY YANG!!!!!!!


YEAR 2010..

Its 2010 now... mcm biasa azam ku yg satu ni x tercapai lagi..heheheheee...
...
.
.
.
....

Apa nk buat ek?!!! Hermm.... tengok lah tahun ni..
Strategi baru dah di susun...Tunggu lah kan...
Emi Dino says " jadi lebih baik dari tahun lepas...." hehehe - ZIFI = "baik punya!!!!!"
Guys, pray for me ok...

"Ya Allah, semoga kau perkenankan doaku, kerana kau Maha Mendengar dan Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani....Amin"