JIMBAAN BERSAMA AYANG PART II

Well, setelah penat on the Saturday ke PC fair, esoknya aku masuk ofis sebb nak settle keje. Lagipon dh jnji dgn ofismate nk dtg. Sekali dengan nk kemas bilik bos aku lah. Sebab dia nk balik dah...hehehehe ( bukan bodek tau...!!) So, pagi dlm kul 9 lebih aku kuar tu tunggu bas ke ofis...hampeh betul... dah ada 3 bas kat situ, satu pon x nk jalan. x kan x de rang ramai yang tunggu x nak jalan?!! Bukannya bas Metro...bas rapid bunguk!!!! HAri Ahad kan, semua driver mls nk jalan agaknya... Still dok lepal isap rokok & cakap mengarut.. Ntah pape org Melayu nih.... bila nk maju kan?!!!

Berbalik kepada cite jimbaan aku... Sampai ofis dalam kul 10am, aku dok buat keje lah sambil ergosip sikit2 ngan ofismate aku... Lepas tu tetiba husband aku telefon dan mencadangkan kami ke Jom Heboh...wah!!! syoknya.... Kiranya dia bagi aku peluang gi tengok keadaan Jom Heboh tu lah... hehehehee.. klaka plak. Memula tengok cuaca mcm panas je, so aku mencadangkan kami tengok wayang dulu.. ptg sket baru g sebab pk nti kang dengan org ramai bersesak, panas lagi, mau pitam plak kang... Sekali cek online, semua time dah lepas uk tengok movie tengahhari... So kami terus ke bukit jalil...

Aku naik tren dr ofis aku tu n jumpa yang kat masjid jamek.. Masa nk sampai masjid jamek tu aku nk turun, tapi aku nmpak yang betul2 terpacak kat depan pintu aku nk turun tu, so aku panggil je lah dia masuk sebab kebetulan tren yang aku naik tu menuju ke Sri Petaling.... Umat manusia hari tu luar biasa.. Tapi jalan raya memang clear....Semua pon kuar naik kenderaan awan jugak agaknya hari tu.

Lepas beberapa stesen dari Masjid Jamek, ada satu family naik, mak yg sangt besar, seorang anak bujang, 2 orang budak lelaki dan ada seorang lagi wanita berumur... (bapak dia x mo ikut gakanya...). Mak ni tadi masuk yg last sekali dan telah berdiri betul2 depan aku.. Dalam keadaan yang sesak2 tu dia sibuk nk buat panggilan telefon..Aku ni memang dah besar, tambah lagi dengan kebesaran dia yg 3 kali ganda aku... haih....siku dia je menekan dada aku buat sesak nafas... .. Nasib baik anak dia bgtau x yah buat kol...Selamat. ..!!! Phewww.. Tapi malangnya, bila berenti kat stesen Salak Selatan, ada orang masuk lagi dan dia telah menghimpit aku.. aku berjaya menyelamatkan diri, tapi side tangan aku terimpit jugak dek belakang badan dia... Ya Allah... !!! memula aku pelik kenapa rasa cam lain je kat tgn aku, rupanya bila aku dapat jarakkkan diri aku dengan dia, basah lengan baju aku dek peluh kat bhgnbelakang bdn dia...Yewww...... Aku dah start hilang mood nak ke Jom Heboh dah... Nasib Baik ekon dalm Star LRT tu agak kuat... Tapi aku tetap rasa yekkk!!!


Turun je, Yang dah sibuk jak makan sebab lapar... Aku kompem dah hilang mood dan juga selera.. Tapi sebab aku yang beria2 sangat nk gi, jadi aku diam jelah... Aku ikut je dia makan.. Demi tuhan, tekak aku kembang nk makan... Lepas makan tu aku jalan je terus gi kat gerai2 tu,cari apa yang aku nak n  balik.. dapat lah satu beg biskut Tiger, 2 paket Nestle Bliss n Dutch lady.. Ok lah tu kan... Nak beli Ribena, tapi aku x mampu nk teruskan perjalanan..

Oh.. tapi Yang sempat amik gambar kat keta idamannya... Lamborgini... Opss... x upload lagi pic tuh... Will upload soon... Lepas dah snap2 sikit... Kitorg blah.. Part balik ni yang paling syok.. sebab aku jumpa Fadh!!!!.. X lah boring naik tren balik tu sebab aku dapat duduk n dapat borak sakan dengan fadh... (alah x sempat amek pic ngan dia...).

Sampai rumah dalam kul 5.30 ptg. Kejap je aku kat Jom Heboh tu.. Mak yang besar tu punya pasal lah.. balik je terus salin baju.. eiii... baru nk mandi, sekali adik pon sampai pinjam peha aku uk nangis.. hehehehe.( masalah adik aku tuh....)

Jimbaan 2 hari ni seronot sgt dan buat aku rasa x de keta pon x pe. Tapi pagi tadi bila nk gi keje, aku rasa nk nangis sebab nk kena kejar bas pagi.. hampeh!!! Nasib baik adik ada, dia drop aku pai tadi... tapi tetap lambat..hahahhaaaa...

Comments

  1. xyah mention bab drama air mata tu boleh tak!!!! *pftt!

    ReplyDelete
  2. kah..kah..kah...ko je pon yg baca ...apa ada hal!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!