Posts

Showing posts from December, 2009

HAMLAU LAIS!!!!!

Semalam Mel n adik gi amik Abg Moa kat Jalan Gurney.. Petang tu masa balik aku ngan adik memang dah mendajal kat HAMLAU yang sibuk ngaku parking dia punya. Petang tu adik dah sorokkan 'penada' dia tu bawah tangga. Malam tu masa balik diorang parking kat situ, sebab keta x de.. namanya pon bebas parking.. Masa naik tangga Mel dengan kuat cakap " Alah, apa salah parking kat situ, dia bayar ke parking tu.." agaknya HAMLAU ni dengar.. dia ikut naik atas pastu nak jumpa dgn Yang..

Mel kata muka dia muka bengang jugak, nak gaduh agaknya, tapi nampak kami ramai, dia mula merendahkan suara.. "Tapi tu parking saya.." %$#*** lah....ntah bila ada nama dia kat situ.. Dia kata dia marah sebab selalu ada org luar parking situ.. Bodoh!! Dia dh lah baru dok kat blok tu, pepandai kata aku ni x dok sini.. Sengal!! Citer pasal kena parking jauh.. nasib lah kan.. sapa cepat dia punya parking lah kan..

Nasib aku ngan Mel x kuar semalam.. kalau x mau jadi gaduh.. Tapi lepas ni a…

Low Cost Flat.............

Image
Aku berharap aku cepat dapat rumah lain.. Kalau boleh first royalty nanti aku nk beli rumah cash terus.. bengang betol aku kat rumah skang ni... Eiiii...


punya org bodoh!!

1. Nilah salah satu punca rungutan aku.. Rumah aku dok skang ni flat low cost.. Tempat parking pon x berbayar.. X de sapa yg boleh book parking. Tapi sebab org bodoh yang dok kat blok aku ni, maka mereka dah tetapkan certain2 parking tu diorng punya... Ada sekali tu diorg pasang tiang n bumbung uk parking khas diorg.. Tapi sekali tu DBKL dtg robohkan...PADAN MUKA.. sekarang ni diorg pakai main tanda cmni lah...
Aku x kesah sgt memula sebab kebanyakan penduduk blok aku tu adalah tuan punya rumah yang dok rumah sendiri... Tapi yang aku menyirap sgt adalah apabila ada penyewa yg masuk lepas aku pepandai letak benda alah tu kat parking.. Kadang2 dia lupa nk letak, so kalau sapa2 yang sampai dulu consider dia punya lah.. Tapi sialan ini telah kecoh2 dan marah2... Ada sekali tu aku balik ngan Mel, masuk parking ni, sbb xde t…

KERENGGA DI POKOK KELAPA

Since i've been writing about "KETAM AJAR ANAK BERJALAN"..(hehehe..) ada satu lagi aku nak share ...

"MACAM KERENGGA" = Selalu orang maksudkan macam kerengga ni pinggang ramping kan?!! Tapi ada satu lagi maksudnya....

Maksud satu lagi adalah orang yang sangat pasif dan suka menggagalkan kita supaya kita jadi macam dia..... Orang yang kita ajak untuk buat kebaikan atau nak bantu supaya berjaya, tapi asik kondem kita. Macam aku selalu ajak kengkawan buat bisnes ngan aku, tapi kengkawan selalu jual mahal.. Lagi banyak yang kondem dari support.. Macam kerengga lah tu.. kerengga yang ada kat pokok kelapa..dia x makan buah kelapa tu, tapi bila kita nak amik dia gigit kita plak....

Pengajarannya, kalau nak amik buah kelapa, kena gigit dek kerengga, jangan x jadi amik.. Bunuh je kerengga tu,... Heheheeee.. x delah .. halau kan ajer.... x kn sebb kerenggan sampai x jadi amik... Camtulah jugak bila kita nak berjaya.. Jangan sebab orang2 yang menghalang kita tu kita jadi …

KETAM AJAR ANAK BERJALAN

Semalam masa aku ngan Mel on the way ke klas, aku lalu jalan Genting Setapak , pastu lalu bulatan Pahang nak ke Jln Tun Razak... Masa nak belok ke kiri, ada satu keta Waja Putih ada tulisan besar "PXXXX" warna biru...

Jalan slow je.. pastu jap ke kiri, jap ke kanan... Macam lais!!!! Mel pon slow kan keta... Ada can dia cilok lah... Wah!!!! Ada 2 ekor "mangkuk" dalam keta tu, pakai uniform..

Muka dah lah x boleh blah,,, tersengeh macam KERANG BUSUK.., pastu yang drive tu tengah main henpon.. hantar msg barangkali.. Seat belt pon x pakai...

Cinabeng.....!!!!!! Pastu bila kitorang tengok kan, dia gelak2.... Celaka!!!

Mentang2 pakai uniform, naik keta P tu boleh buat sewenang2 nya?!!!!

Camne lah org awam ni nak patuh undang2 kalau depa pon langgar undang2... ??
Ketam sungguh diorg ni.. !!!

JIMBAAN BERSAMA AYANG PART II

Well, setelah penat on the Saturday ke PC fair, esoknya aku masuk ofis sebb nak settle keje. Lagipon dh jnji dgn ofismate nk dtg. Sekali dengan nk kemas bilik bos aku lah. Sebab dia nk balik dah...hehehehe ( bukan bodek tau...!!) So, pagi dlm kul 9 lebih aku kuar tu tunggu bas ke ofis...hampeh betul... dah ada 3 bas kat situ, satu pon x nk jalan. x kan x de rang ramai yang tunggu x nak jalan?!! Bukannya bas Metro...bas rapid bunguk!!!! HAri Ahad kan, semua driver mls nk jalan agaknya... Still dok lepal isap rokok & cakap mengarut.. Ntah pape org Melayu nih.... bila nk maju kan?!!!

Berbalik kepada cite jimbaan aku... Sampai ofis dalam kul 10am, aku dok buat keje lah sambil ergosip sikit2 ngan ofismate aku... Lepas tu tetiba husband aku telefon dan mencadangkan kami ke Jom Heboh...wah!!! syoknya.... Kiranya dia bagi aku peluang gi tengok keadaan Jom Heboh tu lah... hehehehee.. klaka plak. Memula tengok cuaca mcm panas je, so aku mencadangkan kami tengok wayang dulu.. ptg sket baru g…

JIMBAAN BERSAMA AYANG...hehehee

Image
Since our car masih di bengkel bunguk tu, and keta pinjam dah di ambil tuannya, kenderaan kami adalah tren, bus and kaki sendiri..hehehehe.. Minggu ni ada PC fair kat KLCC..Ayang ku beria2 nk g..aku plak nk sgt gi Jom Heboh...(x tau lah nape sgt teringin nk pegi..)..So kitorang pon dah plan baik punya..tetiba teringat plak keta x de..jadinya naik lah tren..

Tapi...tetiba ayang aku terlebih rajin dan buat operasi di rumah dulu...Sejujurnya mmg aku agak malas..heheheheeee (shhhh..rahsia..) tapi apa nk buat dah di arah..terpaksa lah buat. Bila dh penat aku dah malas lah nak keluar...Tapi kesian lah plak tengok Ayang kan...Aku pun kuar lah tapi bila aku dah x berapa nk feel kuar, mulalah aku rasa baju aku x best lah, kasut x ngam lah..(perangai sapa aku ikut nih?!!!!).. Tapi aku berjaya dicairkan oleh ayangku... heheeeeee..




amek feel nk kuar..heheheheee



nak puaskan hati......


So, naiklah kitorg tren ke KLCC..tpt pertama yg dituju seperti yang dirancang...  Aku sebenarnya fobia naik LRT Put…

THE BEST EVER...

Actually this entry should be posted way long ago... Aku sempat tulis tajuk je sebab masa aku baru nak masuk feel menaip isinya Ayang ku dah tipon..bgtau dh sampai... Huhuhuuuu... Bila aku nak sambung aku dh terlupa apa yang best sangat aku nak share dalam blog ni.... Faktor umur ke ah?!!!! Seram!!!!

Cakap pasal umur ni buat aku tersedar sesuatu yang aku akan tinggalkan alam 20-an...!!! Tidak!!!!. Memandangkan aku lahir ke dunia ni dalam lingkungan awalan tahun, maka cepatlah jugak angka "3" tu singgah pada aku.. (3 yang di depan tau!!) Masa aku berumur 19 tahun dulu aku pon pikir camne agaknya aku melayari kehidupan aku sewaktu umur aku 20 tahun... Heheheheeee... well, asik banget deh,.... kira aku salah seorang yamg agak berjaya dalam kehidupan, waktu itu lah... sebab aku pada ketika itu adalah seorang siswi....huhuhuuu...dan aku juga merasakan seronotnya kehidupan remaja dan merasakan asiknya cinta...heheheheeee.....(mapoh kalu mok tahu.....!!)

Dan bila sampai penghujung…