Posts

Showing posts from August, 2009

TRAGEDI RAMADHAN

Image
29.08.2009 - Satu lagi tarikh yang tak best untuk aku... Kalau nak,aku juga boleh kata hari malang buat aku..Kalau ingat2 balik memang ngeri... Tapi aku bersyukur sebab aku selamat. Begitu jugak husband aku. Alhamdulilah... Cuba tengok jelah gambar ni.... Cukup menceritakan segala-galanya..
erk....
Cukuplah 2 pic.... aku x sanggup nak tengok n letak yang lain sebab x sanggup nak mengenangkan peristiwa itu. Semua sekelip mata. In a blink!.. Yang aku ingat objek terakhir yang aku tengok pokok pisang.

Aku gerak balik Segamat Jumaat 28.08.2009 pukul 11mlm dr rumah. Aku rasa kalau balik esok sangat rugi sebab masa nk bersama keluarga tu jadi kurang. Yelah kan nak balik kampung bukan jenguk mak aku jer.. mak mertua pon sama nak kena jenguk... Jadi kalau gerak Sabtu pagi tak puas rasanya nk kelon-kelon dengan mak aku n mak mertua aku..

Malam tu lepas amik Oja singgah rumah mak Sa'diah kat PJ and kurang lebey pukul 12 kitorg gerak lah balik ke Segamat. Sepanjang perjalanan tu aku x rasa n…

PENAWAR H1N1

Image
Alpha Lipid in Tablet

ALPHA LIPID colostrum is the best colostrum available on the market today. It contains only the highest-grade New Zealand cow's colostrum, processed to ensure maximum bioavailability, plus added ALPHA LIPID.
ALPHA LIPID is an exclusive forumla developed by New Image research scientists to make the colostrum more powerful than ever. It enhances solubility (and therefore absorbability) by up to 100%. ALPHA LIPID also helps improve brain and liver function, and helps prevent memory loss.
New Image ALPHA LIPID colostrum is literally nature's first food. The pre-milk liquid provided for all newborn mammals, it is produced before normal milk. It contains literally hundreds of elements and compounds that are vital for health. Cow's colostrum is perfect…

........... LESS...

Ntah pape... tetiba je dapat SMS kata x dtg xm PTD.. ("samalah kita k. lang...ntah pape jer...)
Every month aku cek x de pon .. Surat uk dtg exam pon x pnh dpt... Dah tu camnelah plak aku nk gi exam sbb venue aku tak tau...


Semak lah semua orang... ntah pape..!!!!
ke aku pon sama sengal?!!!!




..
.....
....

TENSION!!!!!

BENGANG - A.K.E.M

1st of all - AKEM tu x de kena mengena dengan luahan aku hari nih...
Tapi bengang tu memang ya...
Skang ni pukul 5.31 pm..dan yang tinggal kat opis ni aku sorang..
Semua orang dah balik.. Semua pakatbalik awal bulan puasa ni sebab nk buka kat rumah, nak masak, nak gi membeli juadah... tapi aku masih kat opis..
Bengang!!!!!!... hari biasa pon aku balik lambat..bulan posa pon aku jugak balik lambat.. hampeh... kena cari keta satu lagi nih..!!!!!
Lagi jadi bengang bila balik rumah nak kena masak lagi.... terus jadi nk marah!!!! (boleh hilang pahala posa nih...)
Nasib......
.
,....
Bengang satu lagi bila orang yang memang busuk hati mengata aku lagi..
"Bos dah bagi balik kul 5 x yah lah tunjuk rajin balik lambat.."
cilakos + lais....!!!!!
Bodoh betul dia nih.. kalau aku balik tumpang dia dh tentu aku balik pon pukul 5 cam dia... SUNTUT!!!!
Tentu2 laki aku amik lambat.. bongok tahap cipan...(kan dah kurang pahala posa aku!!!)
hampeh...

Office Lunch

Image
Semalam Bos telah bermurah hati membelanja semua staff lunch kat Restoran Berputar Sri Angkasa... Semalam semua org dah x de mood nk buat kerja dari pagi.. pagi2 lg diorg dh start amik gmbar dalam ofis.. padahal nk gi makan tu pukul 12noon... macam-macam.. yang paling kecoh depa ni lah;


K. Zah a.k.a K.e.y.p.o ... yg baju hijau tu je...yg sebelah tu ok... siap dengan baju yg vogie dia posing habis satu ofis.....



Yang 2 org ni plak, kembar x berapa nk siam... mesti selit kan muka depa at every pic ... pakai tudung pon nk sama...warna je lain.. heheheheee...



yang ni plak... hish.. k. ros (yg depan sekali) mmg makan x berenti ...tengok gambar pon tau.. mcm nk terodok garpu dlam mulut... dia kira org2 yg kecoh jugak lah...the very lah...
yang dua lagi kat belakang tu chambering (masih anak dara, tp sorg x available dah...) macam cover2 tapi kecoh jugak...

Dalam banyak-banyak pic yg aku amik aku paling suka pic ni..


heheheeee... kami memang chumel kan...

Ni lagi satu pic yang aku suka sebab kami …