AKU JUMPA BERUK....

Semalam mak nak berjalan... nak gi Nagoya katanya.. aku pun kebetulan nak beli barang dapor.. So aku, mak n totok gi lah ke K4.. bila sampai mak tak jadi gi Nagoya.. jadi mak tolong aku shopping barang dapor n Totok gi cari baju untuk kenduri K. Lang... ngeeee..

Masa nk bayar, mak beratur dulu, tapi terberatur kat lorong EXPRESS.. yg ada tulis "x leh lebih 10 item.." Ada sepasang suami isteri yang BODOH lg BANGANG (selepas ini disebut sebagai BERUK MAK YEH") kat belakang mak ckp kat mak.. " Makcik line ni x boleh lebih 10 barang.." mak aku senyum kat BERUK MAK YEH tu and said " A'ah tau..".. Mak dah sedar lah yang dia dah salah line up.. Tapi mak aku kan bijaksana.. barang yang kitorg beli tu memang lebih dr 10 barang, tapi kitorg kan berdua jadi x de lah masalah nk bayar...

Oh... lupa nk bgtau..BRUK MAK YEH tu cuma beli satu barang je.. storage box... Dah tu sebab x puas hati agaknya kena tgu kitorg yang ada barang banyak ni, diorg membebel je, cakap pasal espress line lah, barang lebih 10 lah, cashier x nak accept lah.. Kesimpulannya mengata aku n mak aku lah kan.. memang Ce*^*#!!!!

Bila bayar cashier tu memang cakap kat mak aku yg dia amik 10 items je.. mak aku memang bg 10 je pon.. BERUK MAK YEH ni pulak yang over kat belakang aku cakap " Kan dah cakap x boleh.. cashier pon x nak amik.. tu lah...." aku sabar je lagi.. tapi ternyata BERUK tetap BERUK.. bodoh kan... mak aku berjaya membayar semua 10 items tu.. lepas tu aku pulak.. 10 item lah jugak.. tapi sebab BERUK-BERUK tu x reti diam jugak, aku x bayar 3 barang yg aku amik n said to the cashier.. "Yang ni i x nak sebab ada org x boleh sabar"...

Lepas aku dah bayar aku pon nk berlalu lah, BERUK JANTAN letak storage box tu dan ckp kat cashier tu " Cuba u kira barang i cukup sepuluh tak?" kurang ajar kan?!!! aku toleh, aku jeling dan aku hadiahkan BODOH dengan suara yang kuat kat muka BERUK-BERUK tu....

Lepas tu aku gi kat mak, aku cakap BERUK 2 ekor tu mulut longkang... BERUK BETINA nak marah lah jugak, tapi BERUK JANTAN x nak gaduh agaknya... gelak je cam nangka busuk...

Kesimpulannya aku ngaku memang kitorang salah beratur lah, tapi kitorang x bayar lebih 10 item kan.. Memula mak nak bagi jugak BERUK-BERUK tu bayar dulu sebab beli satu barang je... (tak ampu nk beli lebih agaknya...) tapi sebab mulut tu cam LAIS, mak pon buat bodoh jer.. Tu lah ..salah orang nk mess up.. mak aku kan KETUA SAMSENG kat segamat.. kan adik adi kan...?!!!!!! Aku ingat nk kol TOTOK jugak lah masa line up tu.. biar padan muka BERUK-BERUK tu... tapi x sempat...

Apapun, kalau aku jumpa lagi BERUK-BERUK yang menyamar jadi orang, aku x kan lepaskan, aku lempang jer... Nilah orang melayu, x de adab sopan, x reti nk berbahasa... dengan aku x pelah, ni dengan mak aku.. sebab BERUK-Beruk tu bukan umur 20an, kalau tengok dr wajah depa berdua yang HUDUH tu lah... Esok anak-anak pon kurang ajar cam diorang...

Note : Nasib baik aku JAWA... hahahahaaaaaa

Comments

  1. tu bukan BERUK doh, tu BABI.
    nasib dorg mmg baik aku xde kat situ masa tu.
    kalau x, mmg aku tunjuk kat dorg siapa yang lagi kurang ajar.

    ReplyDelete
  2. tu la..sedey dowh ko x de...hahahahaa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2017

TANCUM

MENCIK MERECIK!