Posts

Showing posts from July, 2009

AKU JUMPA BERUK....

Semalam mak nak berjalan... nak gi Nagoya katanya.. aku pun kebetulan nak beli barang dapor.. So aku, mak n totok gi lah ke K4.. bila sampai mak tak jadi gi Nagoya.. jadi mak tolong aku shopping barang dapor n Totok gi cari baju untuk kenduri K. Lang... ngeeee..

Masa nk bayar, mak beratur dulu, tapi terberatur kat lorong EXPRESS.. yg ada tulis "x leh lebih 10 item.." Ada sepasang suami isteri yang BODOH lg BANGANG (selepas ini disebut sebagai BERUK MAK YEH") kat belakang mak ckp kat mak.. " Makcik line ni x boleh lebih 10 barang.." mak aku senyum kat BERUK MAK YEH tu and said " A'ah tau..".. Mak dah sedar lah yang dia dah salah line up.. Tapi mak aku kan bijaksana.. barang yang kitorg beli tu memang lebih dr 10 barang, tapi kitorg kan berdua jadi x de lah masalah nk bayar...

Oh... lupa nk bgtau..BRUK MAK YEH tu cuma beli satu barang je.. storage box... Dah tu sebab x puas hati agaknya kena tgu kitorg yang ada barang banyak ni, diorg membebel je, ca…

Syoknye Jumaat

Yea..yea...
Hari ni dah Jumaat...
Hari ni mak dah ada kat Klang..
Hari ni nak g jumpa mak kat sana..
Malam ni boleh "kelon" dengan mak...

Yes...





.





.




Adik...mana ko?

Bila Syaitan Mula Bergayut

Adoilah... susah betul kalau dh start mengantuk...Keje banyak lagi nih..
Bila dah petang2 cam ni kepala aku dah x de kat keje depan aku nih.. Kiranya cam k.lang yang asik MHIK...MHIK.. x abeh2..hehehe..(x lama dh k. ang weh....)
kepala aku plak hr ni x leh nak concentrate sebab hr ni mlm jumaat.. (huhuhuhuhuhuuuu!) weh... baca Yassin lah.. lgpun hari ni 1 Sya'ban!!!!!...
Pastu plak, hr ni adalah Members Card day kat Jusco W. Maju.. heheheheee... tu yang syiok gilos tuh... dapat lah aku beli sandel baru + kasut baru... dan cari apa yang patut uk k. lang....
Yg paling sure ialah... aku memang x leh nk concentrate lagi sebab x sabar nk tunggu Jumaat sebab My Mummy is coming... yea..yea..yea....!!!!!!

P/s : ada kena mengena ke tajuk aku dengan entry nih?!!

Sya'ban - Rambut - Kurus.. hehehee

Sekejap je dah sampai bulan Sya'ban. Bulan depan dah puasa.. Nasib baik lah aku dah ganti awal-awal lagi... Ofismate aku skang ni ada yang tengah struggle habiskan hutang posa tahun lepas... hehehheeee...
Amat dah berazam untuk berpuasa sebulan di bulan Sya'ban ni... nak join gak, tapi....... pepaham jelah kan...X pelah Amat... aku doakan ko berjaya...
Alhamdulillah..kesihatan aku semakin ok.. walaupun masih ada batuk aku yang buat Mak Kiah asik jerit kat aku soh makan ubat tapi its getting better.. yang sangat pelik adalah apabila aku ada dlm bilik bos je, batuk ni menjadi gila... sampai aku terpaksa mintak excuse dengan bos.. Tapi kalau bos x de, x de lah plak batuk... Kadang2 tu sampai bos jeling aku jugak lah.. huhuhuuuu.. wat to do bos.. tekak gatal i x leh nk garu...
Kalau Amat berazam nk posa penuh Sya'ban, adik nk rambut panjang sbb nk wavy2,aku nk kurus masa raya...ewah....!!!! Boleh melaram sikit.. lagipon Yang pon cabar aku... mesti sahut nih... Sampai Kak Lang kaw…

Minggu Yang Malang..

Eiii...apalah nk jadi...memang lah minggu lepas minggu yang x best uk aku...!!!
Start dari Sabtu 11.07.2009, kenduri kat rumah mak aku kat Segamat sampailah semalam.. (Ahad 19.07.2009..) Heeii...sengal tul!!
Memula sekali, tangan aku luka masa kemas balik pinggan mangkuk & besen2 mak dalam store sebab kena tingkat2 besi tu... lepas tu masa masak sambal kacang, masa tgh menggelegak tu terpercik kat tangan sebelah lagi..huduh!!!
Pastu bila balik BP plak, demam + selsema + batuk!!! Tak boleh aku berpoya2 cam selalu.. Sesia je amik cuti sampai Selasa....!!! Kesian Yang drive malam tu x de teman borak..(walaupun mmg selalu aku tido sepanjang perjalanan hahahhahahaa!!!) Nasib baik gak sampai KL mak aku ada sini..merasa lah lagi belaian dan jagaan mak yang sempurna bila anaknya demam...Sonot sgt..!!!(Yang jaga pon best jugak!)
Mak sebenarnya nak balik Rabu sebab Bapak pon demam kat kg tu, tapi Bapak mengalah sebab aku demam Mak stay lagi sampai Khamis..(Huhuhuhuuuu... tengkiu BAPAK!) Rabu ma…
Image
Kenangan yang separuh best dan separuh sakit.. heheee..pelik kan?! Sebenarnya aku sedih. Aku terima, dia bukan untuk aku lah.. tapi keadaan yang menjadikan dia bukan untuk aku yang buat aku x puas hati..

Dah lama dah jadi tapi smlm Mak Esah tanya aku plak... So buat aku terfikir lagi pasal IRFAN. Kalau tengok muka dia, in real lah.. mesti kesian. Kalau tengok keadaan dia, lg kesian, dengan rambut yg kasar+kesat+x sihat, dengan kulit yg kasar dan x de bau wangi.... 1st sekali tengok dia dh jatuh sayang, apatah lagi mak aku yg selalu dh jumpa dia...

Tapi tu lah kan, betul lah org ckp, sedara pon x leh nk percaya..beria2 cam nak tolong, sekali dia potong jalan... x sanggup nk ingat lagi.. sekarang ni dia dlm ingatan je lah... tapi aku nti kalau balik Segamat confirm nye nampak dia... susah...!!!

Yang paling aku bingung ni apa reaksi aku bila aku balik kg & terjumpa dia? !!!!

New Beginning...

Image
Start to write again....
Blog yang dulu dah dimansuhkan...
Ni tengah belajar guna blog yang canggih sikit...maklumlah x berapa nak IT sangat.. nak tunggu Mak Eton, tengok muka dia kat rumah pon susah.. Nak mintak tolong Ku Din pon susah....asik men game jer...

Cam poyo je gambar kat sebelah...Heheheee...
Tak pe tunggu lepas ni...