Posts

Showing posts from 2009

HAMLAU LAIS!!!!!

Semalam Mel n adik gi amik Abg Moa kat Jalan Gurney.. Petang tu masa balik aku ngan adik memang dah mendajal kat HAMLAU yang sibuk ngaku parking dia punya. Petang tu adik dah sorokkan 'penada' dia tu bawah tangga. Malam tu masa balik diorang parking kat situ, sebab keta x de.. namanya pon bebas parking.. Masa naik tangga Mel dengan kuat cakap " Alah, apa salah parking kat situ, dia bayar ke parking tu.." agaknya HAMLAU ni dengar.. dia ikut naik atas pastu nak jumpa dgn Yang..

Mel kata muka dia muka bengang jugak, nak gaduh agaknya, tapi nampak kami ramai, dia mula merendahkan suara.. "Tapi tu parking saya.." %$#*** lah....ntah bila ada nama dia kat situ.. Dia kata dia marah sebab selalu ada org luar parking situ.. Bodoh!! Dia dh lah baru dok kat blok tu, pepandai kata aku ni x dok sini.. Sengal!! Citer pasal kena parking jauh.. nasib lah kan.. sapa cepat dia punya parking lah kan..

Nasib aku ngan Mel x kuar semalam.. kalau x mau jadi gaduh.. Tapi lepas ni a…

Low Cost Flat.............

Image
Aku berharap aku cepat dapat rumah lain.. Kalau boleh first royalty nanti aku nk beli rumah cash terus.. bengang betol aku kat rumah skang ni... Eiiii...


punya org bodoh!!

1. Nilah salah satu punca rungutan aku.. Rumah aku dok skang ni flat low cost.. Tempat parking pon x berbayar.. X de sapa yg boleh book parking. Tapi sebab org bodoh yang dok kat blok aku ni, maka mereka dah tetapkan certain2 parking tu diorng punya... Ada sekali tu diorg pasang tiang n bumbung uk parking khas diorg.. Tapi sekali tu DBKL dtg robohkan...PADAN MUKA.. sekarang ni diorg pakai main tanda cmni lah...
Aku x kesah sgt memula sebab kebanyakan penduduk blok aku tu adalah tuan punya rumah yang dok rumah sendiri... Tapi yang aku menyirap sgt adalah apabila ada penyewa yg masuk lepas aku pepandai letak benda alah tu kat parking.. Kadang2 dia lupa nk letak, so kalau sapa2 yang sampai dulu consider dia punya lah.. Tapi sialan ini telah kecoh2 dan marah2... Ada sekali tu aku balik ngan Mel, masuk parking ni, sbb xde t…

KERENGGA DI POKOK KELAPA

Since i've been writing about "KETAM AJAR ANAK BERJALAN"..(hehehe..) ada satu lagi aku nak share ...

"MACAM KERENGGA" = Selalu orang maksudkan macam kerengga ni pinggang ramping kan?!! Tapi ada satu lagi maksudnya....

Maksud satu lagi adalah orang yang sangat pasif dan suka menggagalkan kita supaya kita jadi macam dia..... Orang yang kita ajak untuk buat kebaikan atau nak bantu supaya berjaya, tapi asik kondem kita. Macam aku selalu ajak kengkawan buat bisnes ngan aku, tapi kengkawan selalu jual mahal.. Lagi banyak yang kondem dari support.. Macam kerengga lah tu.. kerengga yang ada kat pokok kelapa..dia x makan buah kelapa tu, tapi bila kita nak amik dia gigit kita plak....

Pengajarannya, kalau nak amik buah kelapa, kena gigit dek kerengga, jangan x jadi amik.. Bunuh je kerengga tu,... Heheheeee.. x delah .. halau kan ajer.... x kn sebb kerenggan sampai x jadi amik... Camtulah jugak bila kita nak berjaya.. Jangan sebab orang2 yang menghalang kita tu kita jadi …

KETAM AJAR ANAK BERJALAN

Semalam masa aku ngan Mel on the way ke klas, aku lalu jalan Genting Setapak , pastu lalu bulatan Pahang nak ke Jln Tun Razak... Masa nak belok ke kiri, ada satu keta Waja Putih ada tulisan besar "PXXXX" warna biru...

Jalan slow je.. pastu jap ke kiri, jap ke kanan... Macam lais!!!! Mel pon slow kan keta... Ada can dia cilok lah... Wah!!!! Ada 2 ekor "mangkuk" dalam keta tu, pakai uniform..

Muka dah lah x boleh blah,,, tersengeh macam KERANG BUSUK.., pastu yang drive tu tengah main henpon.. hantar msg barangkali.. Seat belt pon x pakai...

Cinabeng.....!!!!!! Pastu bila kitorang tengok kan, dia gelak2.... Celaka!!!

Mentang2 pakai uniform, naik keta P tu boleh buat sewenang2 nya?!!!!

Camne lah org awam ni nak patuh undang2 kalau depa pon langgar undang2... ??
Ketam sungguh diorg ni.. !!!

JIMBAAN BERSAMA AYANG PART II

Well, setelah penat on the Saturday ke PC fair, esoknya aku masuk ofis sebb nak settle keje. Lagipon dh jnji dgn ofismate nk dtg. Sekali dengan nk kemas bilik bos aku lah. Sebab dia nk balik dah...hehehehe ( bukan bodek tau...!!) So, pagi dlm kul 9 lebih aku kuar tu tunggu bas ke ofis...hampeh betul... dah ada 3 bas kat situ, satu pon x nk jalan. x kan x de rang ramai yang tunggu x nak jalan?!! Bukannya bas Metro...bas rapid bunguk!!!! HAri Ahad kan, semua driver mls nk jalan agaknya... Still dok lepal isap rokok & cakap mengarut.. Ntah pape org Melayu nih.... bila nk maju kan?!!!

Berbalik kepada cite jimbaan aku... Sampai ofis dalam kul 10am, aku dok buat keje lah sambil ergosip sikit2 ngan ofismate aku... Lepas tu tetiba husband aku telefon dan mencadangkan kami ke Jom Heboh...wah!!! syoknya.... Kiranya dia bagi aku peluang gi tengok keadaan Jom Heboh tu lah... hehehehee.. klaka plak. Memula tengok cuaca mcm panas je, so aku mencadangkan kami tengok wayang dulu.. ptg sket baru g…

JIMBAAN BERSAMA AYANG...hehehee

Image
Since our car masih di bengkel bunguk tu, and keta pinjam dah di ambil tuannya, kenderaan kami adalah tren, bus and kaki sendiri..hehehehe.. Minggu ni ada PC fair kat KLCC..Ayang ku beria2 nk g..aku plak nk sgt gi Jom Heboh...(x tau lah nape sgt teringin nk pegi..)..So kitorang pon dah plan baik punya..tetiba teringat plak keta x de..jadinya naik lah tren..

Tapi...tetiba ayang aku terlebih rajin dan buat operasi di rumah dulu...Sejujurnya mmg aku agak malas..heheheheeee (shhhh..rahsia..) tapi apa nk buat dah di arah..terpaksa lah buat. Bila dh penat aku dah malas lah nak keluar...Tapi kesian lah plak tengok Ayang kan...Aku pun kuar lah tapi bila aku dah x berapa nk feel kuar, mulalah aku rasa baju aku x best lah, kasut x ngam lah..(perangai sapa aku ikut nih?!!!!).. Tapi aku berjaya dicairkan oleh ayangku... heheeeeee..




amek feel nk kuar..heheheheee



nak puaskan hati......


So, naiklah kitorg tren ke KLCC..tpt pertama yg dituju seperti yang dirancang...  Aku sebenarnya fobia naik LRT Put…

THE BEST EVER...

Actually this entry should be posted way long ago... Aku sempat tulis tajuk je sebab masa aku baru nak masuk feel menaip isinya Ayang ku dah tipon..bgtau dh sampai... Huhuhuuuu... Bila aku nak sambung aku dh terlupa apa yang best sangat aku nak share dalam blog ni.... Faktor umur ke ah?!!!! Seram!!!!

Cakap pasal umur ni buat aku tersedar sesuatu yang aku akan tinggalkan alam 20-an...!!! Tidak!!!!. Memandangkan aku lahir ke dunia ni dalam lingkungan awalan tahun, maka cepatlah jugak angka "3" tu singgah pada aku.. (3 yang di depan tau!!) Masa aku berumur 19 tahun dulu aku pon pikir camne agaknya aku melayari kehidupan aku sewaktu umur aku 20 tahun... Heheheheeee... well, asik banget deh,.... kira aku salah seorang yamg agak berjaya dalam kehidupan, waktu itu lah... sebab aku pada ketika itu adalah seorang siswi....huhuhuuu...dan aku juga merasakan seronotnya kehidupan remaja dan merasakan asiknya cinta...heheheheeee.....(mapoh kalu mok tahu.....!!)

Dan bila sampai penghujung…

Sambungan....

Image
Yeah....Im Back!!! Lama gila x post pape pon kat sini...Sebab kerja melambak dan lebih kepada FB aku x sempat nk godek2 blog ni. lagipon Yang betulkan pc kat rumah, x setel lagi... harap2 dapat lah aku berbloging lebih serius lepas nih...

Seperti biasa masih cari jalan perdamaian...heheheheee..tapi tu x penting..

Beberapa hari ni, aku ikut tour Alpha Lipid...syok giler.. baru aku tau camne nk explore lebih peluang yang dah ada kat depan mata ni..Memang rugi sangat kalau aku x kebas...Itu satu...Keduanya, aku belajar cara yang betul untuk teruskannya. Memang best dapat leader yang ikhlas nk tolong dan x putus asa buat penerangan. yelah kekadang aku pon blur gak....

Hari lepas adik kena amukan tu, bayak sgt benda pending,.susu, blog, kerja, sponsoring...semua lah...nk gerak pon x bleh..sudahnya mlm adik balik rumah, kita gi jimba makan durian..kesian tengok diua..pulak nye Yang pon memang asik bau durian satu hari tuh....heheheee...mlm tu lebih kurang dalam kul 11pm cam tu kuar gak cari…

Masih berusaha..

Aku tengah berusaha...


..


..


..


..


mengumpul kasih sayang yang berkurang...


...

...

nak rapatkan ukhwah yang makin terlerai...



insya-Allah..


dan berusaha nk cari BATU API...


HEHEHEEE......

OFIS DAN RAYA - PART II

Image
*Entry ni sepatutnya dh lama publish..tapi kerana kesilapan teknikal baru boleh dipublish......

SITUASI II - Hari terakhir di tempat kerja...

Sambungan dari entry yang lepas maka aku sambung semula kisah aku....heheheheheeee


kasi kemas rambut gua yg x berapa nak ada nih dulu....

1. Beliau ini adalah Fikri, despatch boy ofis aku yg sejak akhir2 ni semakin pendiam dan menyendiri... Sebab perubahan tingkah laku beliau ni x ah plak diketahui... tetapi menurut sumber yg boleh dipercayai, perubahan sikap beliau adalah kerana hormon C...huhuhu...pk lah sendiri yer... Fikri ni sebenarnya boleh thn jugak lah...muka boleh carik makan...cuma yang buat aku x tahan dengan dia adalah dia sangat POYO!!!



hk : rasa2 sdbd aku dh pack belum?!!
rz : mls tul nk wat keje, aku menyengih jelah kat sini..aku mmg suka menempel kat tpt k. zah ni

2. Melihat pada gambar di atas, mungkin dapat meneka perasaan 2 makcik ni....yg tudung merah tu merayap rumah orang x abes2....yg sorang lagi tu asik mintak balik awal....Kal…

ANOL 50 SEN

Image
Citer aku ni bukanlah sambungan cerita AISYAH 50 Sen yang pernah disiarkan di Astro sedikit masa dahulu...Bukan juga sequel atau apa2 saja... Malahan x de langsung kene mengena dengan cerita itu... Cerita ni watak utamanya hanyalah insan biasa tapi saya kagum kerana dia benar2 menjiwai wataknya.... :)

Cerita ni bermula bila aku bagitau Anol nak basuh keta. Tapi x sure kat ne nak gi basuh sebab masa tu dah pukul 10.45pm. Ingat nak kuar awal sikit, tapi dah Adi datang ke rumah untuk makan nasi, kitorang tunggu lah dia sampai dulu. lepas Adi dah kenyang dan mengepow minyak wangi aku yang murah itu...(huhuhuhu) kitorang pon kuar lah.. Anol suggest satu tempat ni, x lah jauh..tapi yang buat aku pikir 2 kali kenapa dia pilih tempat tu adalah bila dia sebut tempat tu jer dia senyum... Patutlah, sebab sblah car wash yang kitorang nk g tu ada Restoran Crystal Seafood.... Tempat feveret dia.... Bukan sebab makanannya yang sedap tapi sebab sorang mamat kat situ...adoiyai.....

So, bila kitorang s…

.....LESS (4)

As usual...back from holiday, kerja..kerja..kerja...dan kerja....

Aku x sempat nak cek email, nak update blog...yang aku sempat cuma FB...hahahaaaaa tu pun sebab ada kes..

Yang dah ke Bagan Pinang on 27.09.2009... Pics yang aku nak upload semua dalam laptop Yang...so terbengkalai lagi....

......

..

...

... So, x de lah story....

OFIS DAN RAYA - PART 1

Image
Skang ni aku dah habis shift kemas dan basuh pinggan kat dapur setelah satu hari ni ramai orang yang datang. Lagipun pagi Raya tu aku dah bangun sangat awal tolong mak masak manakala yang lain masih lena di ulit mimpi..hehehehee...just nak share sikit kisah yang x berapa best sangat lah...Tapi benda ni biasa terjadi...

Situasi satu - 2 hari sebelum cuti raya....

1. Nilah lambang kemegahan bos aku...rasanya la..nama company aku yang di lukis khas dan jadi "signboard" ofis aku.... Kalau orang datang ofis aku ni..kat pintu depan tu dah nampak lah signboard ni dr pintu tuh.. Lainnya aofis aku ni sebab bos aku x tempah sign board yang mahal2... tapi lukisan tu kalau tak silap ceritanya dihadiahkan oleh seorang kawan bos...heheheh ntah2 lagi mahal lukisan nih.....




aku memang selalu teringin nak amik gambar kat sini..hahahha

2. Nilah aktiviti kitorang yang memang suka amik gambar.. tapi masa ni sebenarnya semua orang dah tak mampu nak buat apa2 kerja dah kerana masing2 memikirkan baju…

.....LESS 3 (ganjengan di ofis yang..)

Image
Hahahaaaaa... saja je ... skang ni aku ada kat ofis Yang..entry post baru ni guna komputer dia..
Best sungguh...!!!!

Aku saja ikut dia malam ni sebab nak amik coklat kat melah di Bangi. Yang tak bagi aku gi sesorang. Bahaya katanya..yelah kan since kejadian Tragedi Ramadhan tuh..hihihiiii.. tapi x kesahlan sebab x yah lah aku susah2 drive sesorang ke Bangi.

Hehehe...berangan kat kusi yang...
Ni tengah buat entry ni lah..hahahahahah.. Tu je nak share.....hahahaaaaa....
Image
1. Sekejap sangat rasanya masa berlalu..Hari ni dah 24 Ramadhan...lebih kurang 8 hari je lagi nak sambut Syawal..aku x sempat buat apa2 lagi..Tahun ni aku rasa Syawal x semeriah dulu. Dengan pelbagai peristiwa yang menimpa..adoiyai... x siok sungguh.. yang paling utama adalah kerana kereta ku di workshop..beraya nek keta orang ni x best. Ye lah kan, feel dia x sama cam naik keta sendiri..

2. Baju raya tahun ni cam x de jer... walaupun ada banyak kain yang aku x hantar jahit lagi mak dah potong, tapi aku bet lah, mesti x jadi baju lagi.. Bila perkara camni jadik, aku start lah membayangkan untuk belajar menjahit..tapi ...bila aku dah masuk K4, Giant, or gi ke jalan TAR dan nampak baju kurung siap yang murah harganya dan boleh tahan designnya, maka terkuburlah sekali lagi cita2 murni aku untuk belajar jahit.. nampaknya mesin jahit mak tu sok memang diwariskan kepada adi lah..(even adi nak siapkan satu baju kurung amik masa sampai 2 tahun...hahahaha). Yang pon awal-awal lagi dah sound ak…

PEMBUNUHAN BERAMAI-RAMAI

GEMPAR!!!!! - I've witnessed kepada satu pembunuhan beramai-ramai... Sumpah x tipu!!!
Pagi tadi nak pegi keje aku tengok mayat bergelimpangan.. Husband aku plak tepuk tangan excited gila... Heheheheeee husband i lah pembunuhnya..


Serius..banyak gila coakcroach dalam keta yang kami pinjam.. Since we use the car, every morning we have to halau the lipasss.. and yesterday dek kerana terlampau x tahan Yang telah sembur seluruh kereta (bhgn dalam) dengan racun serangga yang telah di sponsor oleh Cik Anol... (semalam.. dengan muka penuh kebencian mereka telah berseronok menyembur racun serangga itu ke dalam bahagian kereta...)


This morning, after we collected the "dead bodies" and burried them in the plastic bag with other sampah yg ada dalam kereta..still ada yg masih hidup tp with serius injury...heheheheeee...mcm mabuk je..pastu ada yg sebelah badan cm dah kena stroke... Tu pun ada hati nk jalan dan merayap kat tengkuk Yang.. (nak balas dendam kot..) X pasal-pasal aku pon terk…

........LESS 2.

Right now im awaiting for the azan to berkumandang... Nak berbuka...hari ni x masak, beli jer..Anol hari ni buka kat luar ngan client... Jadi tinggal lah kami berdua jer...

Lately, im being so lazy....so..so so lazy... Nak pegang kuali pon kalau boleh x nak. I do the cook if my Yang buat muka muak tengok makanan yang ntah pape aku n anol beli untuk berbuka, or when he suddenly said ..."Yang, hari ni abang nak makan...." senang betul jadi laki kan.. Sometimes permintaan tu boleh mendatangkan kemarahan sebab mintak pada waktu2 yang x sepatutnya... Selalunya aku rasa kesian lah.. Aku pon jadi isteri malas...hehehehehee

And lately, aku cuma nk makan pizza jer.. Tu pon x dapat... Mintak pizza dapatnya Mc D sebab Yang nak makan.. x selera langsung buka makan Mc' D...

Sebab tu lah jugak adik2 ku kakak mu ini sanggup lagi belanja korang makan kat luar eg Iftar ka BGR tu..heehhhheeee..nak spent time nagn korang berbuka sama tapi mls nak masak..boleh...huhuhuhuhuuuuu

Wah dah azan …

BELAJAR MENYAYANGI....

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa. 2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain. 3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cubauntuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya. 4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu d…

SISTERS...

Image
Saja nk share....Lets see the Ist pic...

1st - apa yg sama ek? 1st pic - Well, yes... we are siblings.. Hahahaaaa ...Cian adik kan.. Zairul kata dia bukan salah seorang dari kami... Aku rasa kalau tengok betul2 ada yang sama... For sure, dari dulu lagi org cakap mulut kami adalah sama.. Maybe adik punya bibir lebih seksi... heheheeeee 2nd - anol confirm ada tpt special untuk sangkut baju..huhuhuu 2nd pic - So, diorang ni sama ker? ANOL memang orang akan cakap adik aku ah..confirm..Tapi dari pemerhatian aku bibir dia x sama kot dengan aku n ADIK.. (heheh..malas nk mengkontreversikan bibir aku kat sini...) tapi ada jugak kot sama ngan aku..ntah lah..yang paling pasti hidung dia x sama ngan kitorang...
Haaaa....dah tau apa yg sama budak 2 orang nih... bila "merengut" memang dorang ni akan buat cebek mulut yang sama..hahahaaaa...

3rd - isk..bila lah nak bujur muka aku cam depa nih..hehehee 3rd pic -  Ha, tetiba je aku yang x sama plak dengan diorang...Heheheee..tang pipi jelah..aku m…

TRAGEDI RAMADHAN

Image
29.08.2009 - Satu lagi tarikh yang tak best untuk aku... Kalau nak,aku juga boleh kata hari malang buat aku..Kalau ingat2 balik memang ngeri... Tapi aku bersyukur sebab aku selamat. Begitu jugak husband aku. Alhamdulilah... Cuba tengok jelah gambar ni.... Cukup menceritakan segala-galanya..
erk....
Cukuplah 2 pic.... aku x sanggup nak tengok n letak yang lain sebab x sanggup nak mengenangkan peristiwa itu. Semua sekelip mata. In a blink!.. Yang aku ingat objek terakhir yang aku tengok pokok pisang.

Aku gerak balik Segamat Jumaat 28.08.2009 pukul 11mlm dr rumah. Aku rasa kalau balik esok sangat rugi sebab masa nk bersama keluarga tu jadi kurang. Yelah kan nak balik kampung bukan jenguk mak aku jer.. mak mertua pon sama nak kena jenguk... Jadi kalau gerak Sabtu pagi tak puas rasanya nk kelon-kelon dengan mak aku n mak mertua aku..

Malam tu lepas amik Oja singgah rumah mak Sa'diah kat PJ and kurang lebey pukul 12 kitorg gerak lah balik ke Segamat. Sepanjang perjalanan tu aku x rasa n…

PENAWAR H1N1

Image
Alpha Lipid in Tablet

ALPHA LIPID colostrum is the best colostrum available on the market today. It contains only the highest-grade New Zealand cow's colostrum, processed to ensure maximum bioavailability, plus added ALPHA LIPID.
ALPHA LIPID is an exclusive forumla developed by New Image research scientists to make the colostrum more powerful than ever. It enhances solubility (and therefore absorbability) by up to 100%. ALPHA LIPID also helps improve brain and liver function, and helps prevent memory loss.
New Image ALPHA LIPID colostrum is literally nature's first food. The pre-milk liquid provided for all newborn mammals, it is produced before normal milk. It contains literally hundreds of elements and compounds that are vital for health. Cow's colostrum is perfect…

........... LESS...

Ntah pape... tetiba je dapat SMS kata x dtg xm PTD.. ("samalah kita k. lang...ntah pape jer...)
Every month aku cek x de pon .. Surat uk dtg exam pon x pnh dpt... Dah tu camnelah plak aku nk gi exam sbb venue aku tak tau...


Semak lah semua orang... ntah pape..!!!!
ke aku pon sama sengal?!!!!




..
.....
....

TENSION!!!!!

BENGANG - A.K.E.M

1st of all - AKEM tu x de kena mengena dengan luahan aku hari nih...
Tapi bengang tu memang ya...
Skang ni pukul 5.31 pm..dan yang tinggal kat opis ni aku sorang..
Semua orang dah balik.. Semua pakatbalik awal bulan puasa ni sebab nk buka kat rumah, nak masak, nak gi membeli juadah... tapi aku masih kat opis..
Bengang!!!!!!... hari biasa pon aku balik lambat..bulan posa pon aku jugak balik lambat.. hampeh... kena cari keta satu lagi nih..!!!!!
Lagi jadi bengang bila balik rumah nak kena masak lagi.... terus jadi nk marah!!!! (boleh hilang pahala posa nih...)
Nasib......
.
,....
Bengang satu lagi bila orang yang memang busuk hati mengata aku lagi..
"Bos dah bagi balik kul 5 x yah lah tunjuk rajin balik lambat.."
cilakos + lais....!!!!!
Bodoh betul dia nih.. kalau aku balik tumpang dia dh tentu aku balik pon pukul 5 cam dia... SUNTUT!!!!
Tentu2 laki aku amik lambat.. bongok tahap cipan...(kan dah kurang pahala posa aku!!!)
hampeh...

Office Lunch

Image
Semalam Bos telah bermurah hati membelanja semua staff lunch kat Restoran Berputar Sri Angkasa... Semalam semua org dah x de mood nk buat kerja dari pagi.. pagi2 lg diorg dh start amik gmbar dalam ofis.. padahal nk gi makan tu pukul 12noon... macam-macam.. yang paling kecoh depa ni lah;


K. Zah a.k.a K.e.y.p.o ... yg baju hijau tu je...yg sebelah tu ok... siap dengan baju yg vogie dia posing habis satu ofis.....



Yang 2 org ni plak, kembar x berapa nk siam... mesti selit kan muka depa at every pic ... pakai tudung pon nk sama...warna je lain.. heheheheee...



yang ni plak... hish.. k. ros (yg depan sekali) mmg makan x berenti ...tengok gambar pon tau.. mcm nk terodok garpu dlam mulut... dia kira org2 yg kecoh jugak lah...the very lah...
yang dua lagi kat belakang tu chambering (masih anak dara, tp sorg x available dah...) macam cover2 tapi kecoh jugak...

Dalam banyak-banyak pic yg aku amik aku paling suka pic ni..


heheheeee... kami memang chumel kan...

Ni lagi satu pic yang aku suka sebab kami …

AKU JUMPA BERUK....

Semalam mak nak berjalan... nak gi Nagoya katanya.. aku pun kebetulan nak beli barang dapor.. So aku, mak n totok gi lah ke K4.. bila sampai mak tak jadi gi Nagoya.. jadi mak tolong aku shopping barang dapor n Totok gi cari baju untuk kenduri K. Lang... ngeeee..

Masa nk bayar, mak beratur dulu, tapi terberatur kat lorong EXPRESS.. yg ada tulis "x leh lebih 10 item.." Ada sepasang suami isteri yang BODOH lg BANGANG (selepas ini disebut sebagai BERUK MAK YEH") kat belakang mak ckp kat mak.. " Makcik line ni x boleh lebih 10 barang.." mak aku senyum kat BERUK MAK YEH tu and said " A'ah tau..".. Mak dah sedar lah yang dia dah salah line up.. Tapi mak aku kan bijaksana.. barang yang kitorg beli tu memang lebih dr 10 barang, tapi kitorg kan berdua jadi x de lah masalah nk bayar...

Oh... lupa nk bgtau..BRUK MAK YEH tu cuma beli satu barang je.. storage box... Dah tu sebab x puas hati agaknya kena tgu kitorg yang ada barang banyak ni, diorg membebel je, ca…

Syoknye Jumaat

Yea..yea...
Hari ni dah Jumaat...
Hari ni mak dah ada kat Klang..
Hari ni nak g jumpa mak kat sana..
Malam ni boleh "kelon" dengan mak...

Yes...





.





.




Adik...mana ko?

Bila Syaitan Mula Bergayut

Adoilah... susah betul kalau dh start mengantuk...Keje banyak lagi nih..
Bila dah petang2 cam ni kepala aku dah x de kat keje depan aku nih.. Kiranya cam k.lang yang asik MHIK...MHIK.. x abeh2..hehehe..(x lama dh k. ang weh....)
kepala aku plak hr ni x leh nak concentrate sebab hr ni mlm jumaat.. (huhuhuhuhuhuuuu!) weh... baca Yassin lah.. lgpun hari ni 1 Sya'ban!!!!!...
Pastu plak, hr ni adalah Members Card day kat Jusco W. Maju.. heheheheee... tu yang syiok gilos tuh... dapat lah aku beli sandel baru + kasut baru... dan cari apa yang patut uk k. lang....
Yg paling sure ialah... aku memang x leh nk concentrate lagi sebab x sabar nk tunggu Jumaat sebab My Mummy is coming... yea..yea..yea....!!!!!!

P/s : ada kena mengena ke tajuk aku dengan entry nih?!!

Sya'ban - Rambut - Kurus.. hehehee

Sekejap je dah sampai bulan Sya'ban. Bulan depan dah puasa.. Nasib baik lah aku dah ganti awal-awal lagi... Ofismate aku skang ni ada yang tengah struggle habiskan hutang posa tahun lepas... hehehheeee...
Amat dah berazam untuk berpuasa sebulan di bulan Sya'ban ni... nak join gak, tapi....... pepaham jelah kan...X pelah Amat... aku doakan ko berjaya...
Alhamdulillah..kesihatan aku semakin ok.. walaupun masih ada batuk aku yang buat Mak Kiah asik jerit kat aku soh makan ubat tapi its getting better.. yang sangat pelik adalah apabila aku ada dlm bilik bos je, batuk ni menjadi gila... sampai aku terpaksa mintak excuse dengan bos.. Tapi kalau bos x de, x de lah plak batuk... Kadang2 tu sampai bos jeling aku jugak lah.. huhuhuuuu.. wat to do bos.. tekak gatal i x leh nk garu...
Kalau Amat berazam nk posa penuh Sya'ban, adik nk rambut panjang sbb nk wavy2,aku nk kurus masa raya...ewah....!!!! Boleh melaram sikit.. lagipon Yang pon cabar aku... mesti sahut nih... Sampai Kak Lang kaw…

Minggu Yang Malang..

Eiii...apalah nk jadi...memang lah minggu lepas minggu yang x best uk aku...!!!
Start dari Sabtu 11.07.2009, kenduri kat rumah mak aku kat Segamat sampailah semalam.. (Ahad 19.07.2009..) Heeii...sengal tul!!
Memula sekali, tangan aku luka masa kemas balik pinggan mangkuk & besen2 mak dalam store sebab kena tingkat2 besi tu... lepas tu masa masak sambal kacang, masa tgh menggelegak tu terpercik kat tangan sebelah lagi..huduh!!!
Pastu bila balik BP plak, demam + selsema + batuk!!! Tak boleh aku berpoya2 cam selalu.. Sesia je amik cuti sampai Selasa....!!! Kesian Yang drive malam tu x de teman borak..(walaupun mmg selalu aku tido sepanjang perjalanan hahahhahahaa!!!) Nasib baik gak sampai KL mak aku ada sini..merasa lah lagi belaian dan jagaan mak yang sempurna bila anaknya demam...Sonot sgt..!!!(Yang jaga pon best jugak!)
Mak sebenarnya nak balik Rabu sebab Bapak pon demam kat kg tu, tapi Bapak mengalah sebab aku demam Mak stay lagi sampai Khamis..(Huhuhuhuuuu... tengkiu BAPAK!) Rabu ma…
Image
Kenangan yang separuh best dan separuh sakit.. heheee..pelik kan?! Sebenarnya aku sedih. Aku terima, dia bukan untuk aku lah.. tapi keadaan yang menjadikan dia bukan untuk aku yang buat aku x puas hati..

Dah lama dah jadi tapi smlm Mak Esah tanya aku plak... So buat aku terfikir lagi pasal IRFAN. Kalau tengok muka dia, in real lah.. mesti kesian. Kalau tengok keadaan dia, lg kesian, dengan rambut yg kasar+kesat+x sihat, dengan kulit yg kasar dan x de bau wangi.... 1st sekali tengok dia dh jatuh sayang, apatah lagi mak aku yg selalu dh jumpa dia...

Tapi tu lah kan, betul lah org ckp, sedara pon x leh nk percaya..beria2 cam nak tolong, sekali dia potong jalan... x sanggup nk ingat lagi.. sekarang ni dia dlm ingatan je lah... tapi aku nti kalau balik Segamat confirm nye nampak dia... susah...!!!

Yang paling aku bingung ni apa reaksi aku bila aku balik kg & terjumpa dia? !!!!

New Beginning...

Image
Start to write again....
Blog yang dulu dah dimansuhkan...
Ni tengah belajar guna blog yang canggih sikit...maklumlah x berapa nak IT sangat.. nak tunggu Mak Eton, tengok muka dia kat rumah pon susah.. Nak mintak tolong Ku Din pon susah....asik men game jer...

Cam poyo je gambar kat sebelah...Heheheee...
Tak pe tunggu lepas ni...